ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Αγνώριστο το «τριφύλλι», ήττα στα Γιάννενα (Vids)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε και τη φετινή σεζόν την ήττα στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» και συνέχισε το αρνητικό σερί κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αγνώριστοι μεσοεπιθετικά οι «πράσινοι» δεν απείλησαν καθόλου τους γηπεδούχους που βρήκαν γκολ νωρίς (5') και το κράτησαν μέχρι το φινάλε.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Αγνώριστο το «τριφύλλι», ήττα στα Γιάννενα (Vids)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε και τη φετινή σεζόν την ήττα στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» και συνέχισε το αρνητικό σερί κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αγνώριστοι μεσοεπιθετικά οι «πράσινοι» δεν απείλησαν καθόλου τους γηπεδούχους που βρήκαν γκολ νωρίς (5′) και το κράτησαν μέχρι το φινάλε.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, όπως στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης. Τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά βρίσκονταν οι Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια και Κώτσιρας. Σαν αμυντικά χαφ τοποθετήθηκαν οι Ρούμπεν και Μαουρίσιο, ενώ στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Αϊτόρ, Βιτάλ. Σαν «δεκάρι» ήταν ο Λούντκβιστ και μοναδικός προωθημένος ο Καρλίτος.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Πίρσμαν σούταρε πάνω στον Σάρλια, που παραχώρησε κόρνερ. Ο ΠΑΣ είχε μπει καλύτερα στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, σε μια ανύποπτη στιγμή, με τον Γκαρντάφκσι να σουτάρει και να αιφνιδιάζει τον Διούδη που ήταν εκτός θέσης, μετά την πάσα του πεσμένου στον αγωνιστικό χώρο Περέα.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 100.533 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η γηπεδούχος ομάδα είχε άλλη μια καλή στιγμή κοντά στα καρέ του Διούδη στο 17’, με τον Γκαρντάφσκι να περνάει παράλληλα τη μπάλα από το τέρμα με σέντρα, ενώ την ίδια στιγμή οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν.

Από το 30’ και μετά οι «πράσινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο, αναπτύσσονταν κυρίως από τα άκρα με κέρδος κάποια κόρνερ, ωστόσο καθαρή φάση δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν με τους παίκτες του ΠΑΣ να έχουν μπλοκάρει τη λειτουργία του «τριφυλλιού» ειδικά από τον άξονα. Στο 38’ ο Περέα πήρε τη μπάλα έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο αφύλακτος Κόντε δεν βρήκε τη μπάλα όπως έπρεπε, με τον Διούδη να βγαίνει και να απομακρύνει με τα πόδια.

Στο 41’ ο Παναθηναϊκός γύρισε εξαιρετικά τη μπάλα, ο Χουάνκαρ έκανε χαμηλή σέντρα-ξυράφι μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο Αϊτόρ βρήκε τη μπάλα καλά, αλλά άστοχα από εξαιρετική απόσταση. Τρία λεπτά αργότερα (44’) ο ΠΑΣ έχασε ακόμα μια καλή στιγμή για το 2-0, ωστόσο ο Περέα δεν βρέθηκε τη στιγμή που έπρεπε στην πορεία της μπάλας, μετά την εξαιρετική σέντρα του Μορέϊρα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα με τον Βέλεθ να πιάνει μια άστοχη κεφαλιά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά την εξαιρετική χαμηλή σέντρα του Κώτσιρα, ο Λοντίγκιν βγήκε και μπλόκαρε προ του Καρλίτος που θα μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα το β’ ημιχρόνου, πίεζαν τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν κίνδυνο για τα καρέ του Λοντίγκιν. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του είχε ένα ξαφνικό σουτ του Περέα που δεν αιφνιδίασε τον Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός στο 54’ με τον Λούντκβιστ απείλησε από «στημένη» μπάλα, αλλά παρά την καλή εκτέλεση του Σουηδού χαφ, η μπάλα βρήκε στον ουρανό της εστίας από την εξωτερική πλευρά.

Στο 59’ άναψαν τα αίματα στο ματς, όταν ο διαιτητής Παπαδόπουλος, υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Αϊτόρ, ωστόσο ο Ισπανός εξτρέμ παρά το γεγονός πως βρίσκει η μπάλα στο χέρι του, ήταν σε φυσική θέση και μετά από υπόδειξη του VAR, ο Παπαδόπουλος είδε τη φάση στο monitor και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Ο Παναθηναϊκός είχε ανούσια κατοχή μπάλας, οι κινήσεις του Γιοβάνοβιτς με την είσοδο Βιγιαφάνιες και Παλάσιος, έφεραν μικρή αναστάτωση στα καρέ του Λοντίγκιν, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ. Ο Μεταξάς είχε δώσει οδηγία να αμύνεται με διπλή ζώνη η ομάδα του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κόψει στη μέση κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των «πρασίνων από τον άξονα.

Στο 78’ άλλη μια καλή συνεργασία δεν ευοδώθηκε για το «τριφύλλι», καθώς ο κακός σήμερα Βιτάλ, πλάσαρε αναιμικά πάνω στον Λοντίγκιν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας Μακέντα και Χατζηγιοβάνη στη θέση των Βιτάλ και Καρλίτος που και αυτός με τη σειρά του, δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση. Στο 85’ ο Παναθηναϊκός έχασε μια πολύ καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν, ο οποίος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ο ΠΑΣ κρατούσε σθεναρά το προβάδισμά του, με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ κακός παρά τις πολλές αλλαγές και δίκαια να γνωρίζει την ήττα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...