ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όλα πήγαν στραβά από την αρχή, με το «μαχαίρι στα δόντια» κόντρα στον Άρη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από το ΠΑΣ Γιάννινα και τη συνέχεια στην ομάδα.

Όλα πήγαν στραβά από την αρχή, με το «μαχαίρι στα δόντια» κόντρα στον Άρη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από το ΠΑΣ Γιάννινα και τη συνέχεια στην ομάδα.

*Εκεί που ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο πρωτάθλημα και έδωσε χαρά στον κόσμο του με τη νικηφόρα πρεμιέρα, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση. Και μάλιστα σε μια έδρα που έχει εξελιχθεί, πλέον, σε «καταραμένη» για το «τριφύλλι». Από το 2016 οι «πράσινοι» δεν μπορούν να πάρουν το «τρίποντο» μέσα στα Γιάννινα και καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι, εκτός των άλλων, το ζήτημα πλέον είναι και ψυχολογικό.

*Το λέγαμε πολλές φορές μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα. Χρειάζεται ισορροπία και συντηρητικές εκτιμήσεις. Το αυτονόητο δηλαδή. Ούτε σούπερ έγινε η ομάδα έπειτα από το τρίποντο την πρώτη αγωνιστική, ούτε τώρα ήρθε η καταστροφή. Σαφώς και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Σαφώς και προβλημάτισε η εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι. Σαφώς και… πονάει το αποτέλεσμα, τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί πρόγραμμα – φωτιά. Ωστόσο, βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε πρώτα αποθέωση και στη συνέχεια απαξίωση. Σοβαροί να είμαστε…

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.267 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Πήγαν όλα στραβά για τον Παναθηναϊκό χθες. Από την αρχή. Με το… ξαφνικό και εντυπωσιακό γκολ του ΠΑΣ στο 5’ και τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Με το «ταμπούρι» των γηπεδούχων στη συνέχεια και την απίστευτη δυσκολία της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γίνει απειλητική. Οι «πράσινοι», παρά την εντυπωσιακή κατοχή (έφτασε στο 74%) και τις 9 τελικές, είχαν μόλις ΜΙΑ καθαρή ευκαιρία. Αυτή του Αϊτόρ στο 42’, έπειτα από τη μοναδική πάσα που πέρασε από τα πλάγια (Χουάνκαρ). Στη συνέχεια, δεν είδαμε κάτι το αξιόλογο επιθετικά. Μοναχά φάσεις, χωρίς, όμως, να λογίζονται ως ευκαιρίες. Αυτό από μόνο του ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα.

*Δεν μπορεί να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ τόσο νωρίς και να μην μπορείς να δημιουργήσεις. Είναι πολύ  μεγάλο το χρονικό διάστημα. Εξήγηση, βέβαια, υπάρχει. Στο «καθαρά» αγωνιστικό, η ομάδα είχε μια πάρα πολύ αργή ανάπτυξη. Κι όταν συμβαίνει αυτό, ο αντίπαλος που απλώς περιμένει πίσω από την μπάλα, έχει πλεονέκτημα και αναχαιτίζει με ευκολία τις όποιες φάσεις πας να βγάλεις. Αυτό συνέβη και χθες. Το δίδυμο Μαουρίσιο, Πέρες έπαιξε ρόλο. Όπως και ο Λούντκβιστ που για δεύτερο σερί παιχνίδι δεν ήταν καλός. Δεν πήρε πρωτοβουλίες και πέρα από σωστές κινήσεις και ένα φάουλ στην επανάληψη, δε φάνηκε. Κακός ήταν και ο Αϊτόρ, ενώ ο Βιτάλ ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να φανεί, δημιουργώντας καταστάσεις. Οι αλλαγές δε βοήθησαν πολύ, πέρα από τον Βιγιαφάνιες που προσπαθούσε να περάσει κάποιες κάθετε μπαλιές για να δημιουργήσει ρήγμα, αλλά δεν τα κατάφερε.

*Υπάρχει κι άλλη μια εξήγηση, που περισσότερο έχει να κάνει με το θέμα νοοτροπίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα η οποία ακόμα δεν έχει τον χαρακτήρα και το μέταλλο να κάνει ανατροπή. Δέχθηκε το γκολ και εγκλωβίστηκε. Οσο περνούσε η ώρα αγχωνόταν και αυτό μόνο καταστροφικό μπορεί να είναι για ένα παιχνίδι. Για να φτάσε στο σημείο το «τριφύλλι» να… γυρίσει το κουμπί σε αυτόν τον τομέα απαιτείται σημαντικός χρόνος μα και μεγάλες νίκες. Δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

*Το ζητούμενο, φυσικά, από εδώ και πέρα είναι η ψυχραιμία. Δε χρειάζονται υπερβολές που μόνο κακό θα κάνουν, ούτε κάποιου τύπου πανικός. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Φυσικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να προβληματιστεί με την έλλειψη δημιουργίας της ομάδας του χθες και την αδυναμία παραγωγής. Όπως, επίσης, και με τα «θέματα» που είχε ο Παναθηναϊκός στην άμυνα, όποτε ο ΠΑΣ έβγαινε στην κόντρα. Σχεδόν πάντα, του δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις. Όχι ευκαιρίες, αλλά στιγμές που έκαναν τους ποδοσφαιριστές στα μετόπισθεν να μην ηρεμούν ποτέ…

*Το μυαλό όλων στην ομάδα πρέπει να «καθαρίσει» ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Πρόκειται για άλλο ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα «καίγεται» κι αυτός για το αποτέλεσμα και μέσα σε μια έδρα που θα «βράζει». Οι «πράσινοι» πρέπει να αφήσουν  πίσω τους τη χθεσινή ήττα, να αναλύσουν και να μάθουν από τα λάθη τους και να πάνε με το «μαχαίρι στα δόντια» στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αν μπουν… μαλθακοί, αργοί και δίχως ενέργεια, θα έχουν πρόβλημα. Αντιθέτως, αν η συγκέντρωση είναι όπως πρέπει και διορθωθούν άμεσα κακώς κείμενα, τότε μπορούν να πάρουν  ένα αποτέλεσμα που θα τους κάνει να… ρεφάρουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.