ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Στο Βικελίδης θα μάθουμε

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την «γκέλα» στους Ζωσιμάδες και για το ματς που έρχεται με τον Άρη.

Στο Βικελίδης θα μάθουμε

Δεν χρειαζόταν το παιχνίδι στα Γιάννενα για να καταλάβουμε πως η σεζόν θα είναι δύσκολη. Ναι μεν ο Παναθηναϊκός σκόρπισε χαμόγελα με το 4-0 απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά όσοι έχουν τη δυνατότητα και την ψυχραιμία να «διαβάζουν» πίσω από ένα αποτέλεσμα, διαπίστωναν δύο πράγματα: το πρώτο πως ο Παναθηναϊκός για 25-30 λεπτά σχεδόν δεν… υπήρχε στο γήπεδο στην πρεμιέρα. Το δεύτερο πως ο Απόλλων είναι μια ομάδα χαμηλού επιπέδου, που αν τον βρεις… μπόσικο μπορείς να τον διαλύσεις. Το έκανε και ο Βόλος σήμερα, που έβαλε τρία γκολ διά περιπάτου στη Ριζούπολη.

Γιατί θα είναι δύσκολη η σεζόν; Γιατί ο Παναθηναϊκός χτίζεται επί της ουσίας από την αρχή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ορισμένα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την ομάδα και που θα βγαίνουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο προπονητής είναι καινούργιος και όχι μόνο είναι καινούργιος, αλλά ήρθε σε μια ομάδα που δεν… φτάνει ένα καλοκαίρι για να περάσει τα «θέλω» του. Έπρεπε να αλλάξει πρώτα απ’ όλα τη νοοτροπία, κάτι που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χτίζεται στιγμή με τη στιγμή. Έπρεπε να βάλει και νέα πράγματα στο αγωνιστικό, να μετατρέψει μια ομάδα που φερόταν σαν… μικρή μέσα στο γήπεδο, παίζοντας αμυντικά επί Μπόλονι, σε κάτι διαφορετικό, καινούργιο, περισσότερο επιθετικό και με περισσότερη ώρα την μπάλα στη δική της κατοχή.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.971 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που για πρώτη φορά έρχονται να παίξουν στην Ευρώπη. Προερχόμενοι από διαφορετικές σχολές, από διαφορετικού είδους ποδόσφαιρο. Τέτοιοι είναι οι Βιτάλ και Παλάσιος, που δεν είναι 20 χρονών για να τους… χτίσεις. Θα χρειαστεί χρόνος για να βρουν σταθερότητα. Θα βλέπουμε τον Βιτάλ να… βγάζει μάτια σε ένα ματς και να χάνεται στο επόμενο. Δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε.

Η ήττα στα Γιάννενα δεν είναι «παράλογη». Είναι όμως αυτό που λέμε… ξενερωτική. Όταν μια εβδομάδα πριν έχεις αυτό το κλίμα στη Λεωφόρο, έχεις βάλει τέσσερα γκολ, έχεις «ψήσει» τον κόσμο σου να περιμένει το επόμενο παιχνίδι και χάνεις – ξανά – από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τέταρτη φορά τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, τότε τον ξενερώνεις.

Δε θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε χθες στους Ζωσιμάδες έστω και με… μισό μηδέν και έχανε στο Βικελίδης την Τετάρτη. Τώρα το ματς με τον Άρη παίρνει χαρακτήρα «κομβικού» αγώνα όχι για την εξέλιξη της χρονιάς, αλλά για να μην επιστρέψει ο Παναθηναϊκός σε βαθιά εσωστρέφεια και σε προβληματισμό από τόσο νωρίς. Και μάλιστα δέκα μέρες πριν από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Τώρα θα φανεί και η δουλειά που έχει κάνει ή που έχει προλάβει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς στα αποδυτήρια. Ο τρόπος που θα μπει ο Παναθηναϊκός να παίξει το βράδυ της Τετάρτης στο Βικελίδης. Αν θα βγάλει εγωισμό, πάθος, αν θα δώσει περισσότερα στο γήπεδο, αν θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Από το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα συμπέρασμα για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Απ’ αυτό στη Θεσσαλονίκη θα βγάλουμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...