ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το «μια φορά τα δέκα χρόνια» και ο αυτονόητος στόχος

Ο Βασίλης Μοιρώτσος είδε όλο το Big 5 να γκελάρει στις 2 πρώτες αγωνιστικές και σχολιάζει το παρόν και το μέλλον του πρωταθλήματος.

Το «μια φορά τα δέκα χρόνια» και ο αυτονόητος στόχος

Μια φορά τα δέκα χρόνια συμβαίνει αυτό που συνέβη φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Να έχουν, δηλαδή, από μία απώλεια βαθμών τουλάχιστον οι Big 5.

Ο Παναθηναϊκός έχασε στα Γιάννενα τη δεύτερη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ήρθε Χ με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα, ενώ την ίδια μέρα έχασε ο ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ. Η ΑΕΚ είδε το 0-3 να γίνεται 3-3 σε δέκα λεπτά στο Ηράκλειο, ο Άρης μάζεψε 1 βαθμό σε ματς με ΟΦΗ και Ιωνικό.

Είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010-2011 όταν και πάλι οι πέντε συγκεκριμένες ομάδες είχαν τουλάχιστον μία απώλεια βαθμών στις δύο πρώτες στροφές. Και δεν είναι μόνο οι γκέλες. Ο Ολυμπιακός δεινοπάθησε να κερδίσει στη Λαμία, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Η ΑΕΚ βρήκε… αποκούμπι στη διαιτησία για να δικαιολογήσει το πώς το 0-3 έγινε 3-3, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φταίει καμία διαιτησία.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.594 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δείχνουν όλα αυτά πως το πρωτάθλημα όχι απλά έχει δρόμο μπροστά, αλλά ο δρόμος θα είναι ανηφορικός. Για όλους. Ο ενθουσιασμός γρήγορα μπορεί να γίνει προβληματισμός, συνέβη αυτό με τον Παναθηναϊκό που από το 4-0 με τον Απόλλωνα πήγε στο 0-1 από τον ΠΑΣ και έχει μπροστά του ματς με τον Άρη στο «Βικελίδης».

Και αφού το θέμα μας εδώ είναι ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να κοιτάξουν οι «πράσινοι» πως απέναντί τους δεν βρίσκονται τίποτα… μεγαθήρια. Ο Ολυμπιακός έως τώρα δείχνει πως είναι χειρότερος από πέρσι. Και το δείγμα του δεν είναι μικρό, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίξει ήδη εννιά επίσημα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ είναι προβληματικός σχεδόν σε κάθε του εμφάνιση. Ζορίστηκε μέχρι και με τους… ερασιτέχνες από το Γιβραλτάρ, μοιάζει μια ομάδα γερασμένη, που θα χρειαστεί δουλειά για να βρει τα κίνητρα. Ο Άρης αν δεν πάρει πίσω τους βαθμούς που του αφαιρέθηκαν θα παραμείνει σε θέση να κυνηγάει και μάλιστα μεγάλες διαφορές. Και όταν κυνηγάς μεγάλες διαφορές και δεν έχεις το δικαίωμα στην γκέλα, μεγαλώνει το άγχος και η πίεση.

Η ΑΕΚ είναι σαφώς βελτιωμένη. Άλλωστε είναι μια περίπτωση… Παναθηναϊκού: δεν μπορεί να είναι χειρότερες ομάδες απ’ αυτό που βλέπαμε πέρσι στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν λέω πως ο Παναθηναϊκός αυτομάτως μπορεί να μιλάει για κάτι παραπάνω από την Ευρώπη ή μπορούμε να βάλουμε στην κουβέντα λέξεις όπως ο πρωταθλητισμός. Λέω όμως πως κοιτάζοντας τους αντιπάλους του, δεν πρέπει να συζητάμε πια για το αν θα επιστρέψει η ομάδα ή όχι στην Ευρώπη. Πρέπει να είναι αυτονόητο αυτό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.