ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τι θα πόνταρα στο Άρης – Παναθηναϊκός και γιατί

Ο Βασίλης Μοιρώτσος ρίχνει μια διαφορετική ματιά γύρω από το αυριανό ματς στο Βικελίδης και την αναλύει.

Τι θα πόνταρα στο Άρης – Παναθηναϊκός και γιατί

Μου αρέσει πάντα να βλέπω πως συμπεριφέρονται οι στοιχηματικές γύρω από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που οι πράσινοι έχουν χάσει τη δυναμική που είχαν παλαιότερα. Είναι μερικές φορές να απορείς για τις αποδόσεις που δίνονται στους πράσινους, πλην όμως έχουν δώσει κι εκείνοι… δικαιώματα.

Γιατί ξεκινάω στοιχηματικά; Γιατί έριξα μια ματιά και στο σετ αποδόσεων του Άρης – Παναθηναϊκός που γίνεται αύριο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και τι μας λένε αυτά; Πως για τις στοιχηματικές ο Άρης είναι μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Κοντά στον διπλασιασμό προσφέρεται αυτή. Κοντά στο 3.50 με 3.60 βρίσκουμε τον Παναθηναϊκό.

Δεν το καταλαβαίνω. Κι αν θέλετε τη… στοιχηματική μου πρόβλεψη, θα προέτρεπα όσους έχουν σκοπό να ασχοληθούν με αυτό το ματς να πάνε προς τη μεγάλη απόδοση. Άρα προς το «διπλό». Και οι λόγοι είναι δύο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.203 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτος, το γεγονός πως ο Άρης μέχρι τώρα έχει βγάλει ένα πολύ προβληματικό πρόσωπο. Κυρίως μεσοεπιθετικά εκεί που υποτίθεται πως είναι και η μεγάλη του δύναμη, αφού ενισχύθηκε σημαντικά τουλάχιστον όσον αφορά τα ονόματα που πήρε. Μηδέν γκολ σε δύο αγώνες. Λίγες φάσεις με ΟΦΗ και Ιωνικό. Και μόλις ένας πόντους στο σακούλι.

Δεύτερος λόγος, το ότι το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν υπήρξε ποτέ μια έδρα που φόβιζε τον Παναθηναϊκό. Αν εξαιρέσουμε εκείνο το 4-0 επί Δώνη, που μάλλον από συγκυρίες πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις το σκορ του αγώνα, θα δούμε ότι ο Παναθηναϊκός τα καταφέρνει καλά εκεί.

Από τότε και μετά δεν έχει χάσει στο Βικελίδης: δύο νίκες και μια ισοπαλία σε τρία ματς, η ισοπαλία στο αδιάφορο περσινό ματς των πλέι οφ. Και στα τελευταία έξι παιχνίδια με γηπεδούχο τον Άρη, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μία ήττα – εκείνο το 4-0 – έναντι τριών δικών του νικών και δύο ισοπαλιών.

Αν θέλετε να μεγαλώσουμε και το φάσμα, στα 16 τελευταία ματς των δύο ομάδων στο Βικελίδης, οι πράσινοι μετρούν εννιά νίκες. Έναντι μόλις τεσσάρων του Άρη. Κυρίαρχος είναι ο Παναθηναϊκός στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις και στο συγκεκριμένο γήπεδο. Γι’ αυτό και δεν έχει καμία λογική αυτό που βλέπουμε σε θέματα αποδόσεων.

Τα υπόλοιπα αύριο το βράδυ στο χορτάρι του Βικελίδης, σε ένα κομβικό παιχνίδι και για τους δύο για διαφορετικούς λόγους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.