ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σχολεία: Προβληματίζουν αρνητές γονείς και αύξηση κρουσμάτων – Οι σκέψεις των ειδικών για αναθεώρηση μέτρων

Σκληρό μήνυμα από Κεραμέως κατά των αρνητών γονέων.

Σχολεία: Προβληματίζουν αρνητές γονείς και αύξηση κρουσμάτων – Οι σκέψεις των ειδικών για αναθεώρηση μέτρων

Την εκτίμηση ότι μπορεί να αναθεωρηθούν μέτρα, που εφαρμόζονται στα σχολεία έκανε ο έκανε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Μάριος Λαζανάς κάνοντας ειδική αναφορά σε αυτό, που προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα  πρέπει να έχουν μολυνθεί πάνω από τους μισούς μαθητές.

Ο καθηγητής τόνισε  ότι το μέτρο αυτό είναι υπό σκέψη και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να αναθεωρηθεί. Ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο μέτρο υπήρξε προβληματισμός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κυρίως από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι είναι υπερβολικό και ότι μένουν απροστάτευτοι τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά.

επεισόδια» σε πολλά σχολεία της Ελλάδας">

Οι αρνητές γονείς

Στο μεταξύ συνεχίζεται η αναστάτωση στα σχολεία η οποία προκαλείται από γονείς οι οποίοι κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών με απειλές, καυγάδες και μηνύσεις καθώς δεν θέλουν να φορούν τα παιδιά τους μάσκα ή να κάνουν self test.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 63.225 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη Θεσσαλονίκη πατέρας ο οποίος στο  2ο Δημοτικό σχολείο Θερμής σπρώχνοντας τους δασκάλους και απαιτώντας να επιτραπεί στο παιδί του να μπει στην τάξη για μάθημα παρόλο που δεν φορούσε μάσκα ούτε είχε κάνει self test, τώρα απειλεί με μηνύσεις τη διευθύντρια ζητώντας μάλιστα τεράστια ποσά όπως ο ίδιος λέει (σ.σ 2.700.000) για….εγκληματικές πράξεις του σχολείου και του υπουργείου Υγείας σε βάρος του παιδιού του. Ο συγκεκριμένος έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα με δύο κατηγορίες: απειλή της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ ζήτησε και πήρε αναβολή στη δίκη για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου.

Όταν όμως αφέθηκε ελεύθερος επανήλθε στο σχολείο λέγοντας ότι θα μηνύσει την διευθύντρια. Εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε απόγνωση εξ αιτίας τέτοιων καταστάσεων καθώς αναγκάζονται να πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και να ταλαιπωρούνται.

Αύξηση κρουσμάτων

Περισσότερα από 5.000 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ελλάδα, τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους μεταξύ 4 και 18 ετών αυξήθηκαν από τον Ιούλιο, ενώ στη  Θεσσαλονίκη οκτώ παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Παρουσιάζοντας επιστημονικά δεδομένα του covid 19 σε παιδιά και εφήβους, η καθηγήτρια κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι «τροποποιήθηκε η συχνότητα και η βαρύτητα της νόσου εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα».

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ καταδεικνύουν αύξηση των περιστατικών σε άτομα 5 με 17 ετών από τον φετινό Ιούλιο, καθώς και των νοσηλειών και των εισαγωγών σε ΜΕΘ. Η σοβαρότητα της νόσου δε φαίνεται να αυξάνεται, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου, αλλά «η πιθανότητα ενός παιδιού να νοσηλευτεί είναι τετραπλάσια αν μένει σε πολιτεία με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού», τόνισε η καθηγήτρια κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης και συζήτησης με γονείς. «Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παιδιών και εφήβων μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω των αυξημένων ελέγχων, την αύξηση της κινητικότητας», ανέφερε, ενώ αναμένονται περαιτέρω επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την πλήρη έκταση της νόσου, όπως ο μακροχρόνιος covid στην υγεία παιδιών και εφήβων.

Κεραμέως για αρνητές γονείς: Δεν θα ανεχθούμε τίποτα

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις μηνύσεις και τα διαρκώς αυξανόμενα επεισόδια που προκαλούν γονείς αρνητές του ιού και αντιεμβολιαστές, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι «από την πρώτη στιγμή στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των πράξεων και απόλυτης στήριξης των εκπαιδευτικών. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι ήδη από την περασμένη χρονιά «περάσαμε μια διάταξη με την οποία καλύπτουμε πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς μας. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τα ζητήματα αυτά».

Σε εκείνο το σημείο, η υπουργός Παιδείας τόνισε: «Έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας».

Η υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε, στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα  ΑΕΙ για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...