ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0: Βικελίδης όπως… Ζωσιμάδες

Σε ένα ματς καρμπόν με του περασμένου Σαββάτου στα Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ νωρίς από τον Καμαρά (10'), δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα.

Άρης - Παναθηναϊκός 1-0: Βικελίδης όπως... Ζωσιμάδες

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Οι πράσινοι δεν ήταν καθόλου καλοί και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις.

Το τριφύλλι για άλλο ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ που δέχτηκε κι έτσι ήρθε η ήττα.

Το ματς

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 29.615 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν με εμφανή διάθεση να επιβληθούν αρχικά στην μεσαία γραμμή και ακολούθως σε όλο το γήπεδο. Δυνατά μαρκαρίσματα και στατικές φάσεις ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο ξεκίνημα… Ο Παναθηναϊκός είχε μια ελαφρά κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ο Άρης εκείνος που ανέβασε την πίεσή του και βρήκε το προβάδισμα, στην πρώτη του επικίνδυνη φάση, «αιφνιδιάζοντας» τον αντίπαλό του.

Όταν, στο 10ο λεπτό, από εκτέλεση ελεύθερου του Διούδη και χαμένη κεφαλιά λίγο κάτω από την… σέντρα, ο Καμαρά πάσαρε στον Μπερτόλιο, εκείνος του γύρισε από αριστερά την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ σε κενή εστία, ο Γάλλος νεοαποκτηθέντας επιθετικός έκανε… σεφτέ στο πρωτάθλημα, μαζί με το 1-0!

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο αντέδρασε και ήταν η ομάδα που δημιούργησε περισσότερες απειλητικές καταστάσεις στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη που δεν κατάφερε να σκοράρει σε ισάριθμες κεφαλιές (23’ και 25’).

Οι πράσινοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από το 20’ λεπτό και μετά, δίχως ωστόσο να τη μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν οριακά περισσότερες τελικές (τρεις έναντι δύο) και την κατοχή της μπάλας (49%-51%), αλλά με το σκορ να παραμένει 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάντζιος έβαλε τον Εντιαγέ αντί του Μπερτόλιο για να ενισχύσει ανασταλτικά τον άξονά του και οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά μετά το γκολ του Καμαρά με το πανέμορφο σουτ του Μαντσίνι που «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Ο Αρης πίεσε πιο ψηλά και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 59’ από στατική φάση και κεφαλιά του Εντιαγέ εκτός εστίας.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ιωαννίδη στο 69’ και ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 76’ με κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Κουέστα του είπε όχι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα (90’+1’ Ματίγια), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (46’ Εντιαγέ), Γκάμα (71’ Γκαρσία), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντκβιστ), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (72’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (86’ Μακέντα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.