ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όλα στραβά και ανάποδα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr για τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού, αλλά και τη συνέχεια στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όλα στραβά και ανάποδα!

Άλλη μία ήττα αυτή την φορά από τον Αρη μετά από αυτή με τον ΠΑΣ και μέσα σε λίγες ημέρες ο κόσμος του Παναθηναϊκού έφθασε εκεί που ήταν πριν από την πρώτη αγωνιστική. Στην απογοήτευση, στο θυμό και στον μηδενισμό μίας ομάδας, που μόλις άρχισε να παίζει. Μίας ομάδας, που τώρα χτίζεται με νέους παίκτες και νέο προπονητή. Και όλοι κινδυνεύουν να καούν πριν καλά-καλά αρχίσει το πρωτάθλημα.

Τα λάθη που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και έχουν αφήσει την ομάδα μακριά από τίτλους για χρόνια βαραίνουν τους ώμους των νέων που ήρθαν στην ομάδα. Αδικο είναι για μένα όπως άδικο είναι ένας προπονητής να κρίνεται μετά από τρία παιχνίδια και πολλοί να μιλάνε απαξιωτικά για αυτόν. Είναι απαράδεκτο για τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει και να κάνει δύο ήττες στα Γιάννενα και στον Αρη με τον ίδιο τρόπο. Με γκολ που δέχεται νωρίς. Να γίνεται στα Γιάννενα και να το λένε όλοι να το τονίζουν και να πηγαίνεις και να κάνεις το ίδιο και στην Θεσσαλονίκη κόντρα σε μία ομάδα, που ήξερες ότι θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Θα πει κάποιος ότι είναι θέμα ικανοτήτων. Θα συμφωνήσω.

Από την άμυνα του Παναθηναϊκού λείπει ένας Μολέδο, ο Σένκεφελντ που είναι εξαιρετικός και γρήγορος ακόμα δεν είναι έτοιμος και ο Σάρλια που ήρθε ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι μία εναλλακτική λύση. Δεν είναι όμως μόνο θέμα ικανοτήτων είναι και θέμα συγκέντρωσης.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.663 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από κει και πέρα όμως αν δει κανείς το παιχνίδι με ψυχραιμία δεν ήταν να το χάσει ο Παναθηναϊκός. Και παρά το γκολ που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο αντέδρασε. Εβαλε την μπάλα κάτω και έκανε μία μεγάλη φάση με τον Ιωαννίδη και άλλες δύο με τον Ιωαννίδη και τον Βιτάλ. Οι αλλαγές, που έκανε στην ενδεκάδα ο Γιοβάνοβιτς την βοήθησαν στο πρώτο ημίχρονο να έχει τον έλεγχο. Τελείωσε το ημίχρονο και λέγαμε ότι αν συνεχίσει έτσι η ομάδα θα βρει και άλλες φάσεις και θα σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα μπήκε πολύ άσχημα. Ο Αρης δεν έκανε τις πολλές φάσεις-μόνο μία με τον Εντιαγέ-αλλά έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο, ότι …δάγκωνε για τη νίκη. Κάτι που δεν είχε ο Παναθηναϊκός λες και γύρισε ο διακόπτης σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Αυτό είναι πρόβλημα για μένα όπως πιστεύω ότι δεν έπρεπε να βγει ο Αλεξανδρόπουλος που έδινε ενέργεια στα χαφ, ενώ δεν βοήθησαν και οι παίκτες που μπήκαν. Σε κάθε περίπτωση το να είσαι ο Παναθηναϊκός και να ξεκινάς με δύο ήττες σε τρία ματς δεν είναι ανεκτό.

Ποιος Παναθηναϊκός είσαι όμως; Καμία σχέση με τον κανονικό. Η ομάδα έχει να κερδίσει εκτός έδρας από τις 6 Φεβρουαρίου στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 3-2. Στη συνέχεια είχε 3 ήττες και 4 ισοπαλίες την περασμένη περίοδο. Και ήρθαν και οι δύο ήττες οι φετινές. Μέσα σε ένα καλοκαίρι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου δεν μπορεί να αλλάξει όλες τις παθογένειες της ομάδας. Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να φτιάξει μία ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο. Το είδαμε την πρώτη αγωνιστική, προσπάθησε να το κάνει και κόντρα στον ΠΑΣ όταν είχε την κατοχή αλλά δεν έβγαλε φάσεις και το είδαμε και χθες μετά το 1-0 και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Καμία ομάδα και στον κόσμο και στην Ελλάδα δεν είναι έτοιμη την τρίτη αγωνιστική. Οπότε είναι λογικό ακόμα και ο Παναθηναϊκός με τόσα νέα πρόσωπα και νέο προπονητή να μην είναι έτοιμος. Το κακό είναι ότι δεν του πάνε και τα αποτελέσματα. Ούτε στα Γιάννινα, ούτε στην Θεσσαλονίκη δεν έπρεπε να χάσει η ομάδα. Βάση εικόνας και τα δύο ματς έπρεπε να λήξουν ισόπαλα. Και τα δύο τα έχασε. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ που έπρεπε να χάσει εύκολα από τον Παναιτωλικό, νίκησε κιόλας με 2-1.

Στο τέλος της σεζόν οι καλές ομάδες και οι καλοί προπονητές θα δικαιωθούν. Το κακό στον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν υπάρχει καμία υπομονή για την ομάδα επειδή έχουν συσσωρευτεί αποτυχίες και μεγάλα λάθη τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ κόντρα στο γενικό ρεύμα βλέπω ότι ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να κάνει τον Παναθηναϊκό να παίξει με κάτω την μπάλα να έχει την κατοχή και ψάχνει να βρει την κατάλληλη χημεία στην επίθεση για να βγάζει πιο πολλές φάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα την βρει, αυτό όμως που επειγόντως χρειάζονται είναι τα αποτελέσματα, να παίρνει η ομάδα τουλάχιστον ότι της αναλογεί και όχι λιγότερα από αυτά που δικαιούται.

Και να βρει ο κόουτς την ενδεκάδα με τους πιο ποιοτικούς παίκτες και με παίκτες που έχουν την προσωπικότητα να βγουν μπροστά στα δύσκολα. Οσοι δεν τα έχουν αυτά να κάτσουν στον πάγκο και αν μουρμουράνε στο καλό και να μας γράφουν. Στον Παναθηναϊκό παίζουν και σε κάθε ματς πρέπει να γυαλίζει το μάτι τους…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.