ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Ιβάν το πιστεύει, οι νίκες είναι υποχρεωτικές

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το πράσινο 1/3, την πίστη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τη συνέχεια στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβάν το πιστεύει, οι νίκες είναι υποχρεωτικές

*Αναμφισβήτητα το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον σε επίπεδο αποτελεσμάτων, μόνο καλό δεν είναι. Με μόλις μια νίκη, αυτή επί του Απόλλωνα Σμύρνης και δυο ήττες μακριά από την Αθήνα από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, η ομάδα έχει μπει από νωρίς σε καθεστώς μεγάλης πίεσης και σε μια γκρίνια η οποία μεγαλώνει λόγω της γνωστής κατάστασης των τελευταίων ετών. Για κάποιους οι φωνές είναι υπερβολικές. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι πρόκειται για κάτι το αναμενόμενο…

*Από το καλοκαίρι γνωρίζαμε και είχαμε επισημάνει ότι φέτος η πίεση θα είναι τεράστια και οι απαιτήσεις μεγάλες. Ο κόσμος δεν έχει άλλη υπομονή και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι αυτό. Για την αγαπημένη του ομάδα νοιάζεται και γι αυτήν πονάει. Συνεπώς, όταν βλέπει ένα ξεκίνημα σαν το φετινό είναι λογικό να απογοητεύεται ξανά.

*Φτάνει, βέβαια, και στην υπερβολή. Κι αυτό έχει να κάνει με όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 5-6 χρόνια (κυρίως) και με τις τεράστιες και πρώτες ευθύνες της διοίκησης που έφεραν την ανώμαλη προσγείωση του συλλόγου. Τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί, γιγαντώνουν τα προβλήματα και μεγενθύνουν τις αντιδράσεις. Μια ματιά να ρίξει κανείς για παράδειγμα στα social media και θα το καταλάβει. Πρόκειται, βέβαια, για πράγματα και καταστάσεις (το τι έχει συμβεί, ποιες είναι οι μεγάλες ευθύνες του μεγαλομετόχου Γιάννη Αλαφούζου και των παλαιοτέρων συνεργατών του) τα οποία τα έχουμε τονίσει άπειρες φορές και που δεν έχει νόημα κάθε με κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός δε φέρνει επιθυμητό αποτέλεσμα να τα επαναλαμβάνουμε. Στο τέλος θα καταντήσουμε και γραφικοί…

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.550 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Για να επιστρέψουμε στο αγωνιστικό και στο “σήμερα”, η πραγματικότητα είναι ότι σε μεγάλο διάστημα ο Παναθηναϊκός στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη ήταν βελτιωμένος. Οχι εντυπωσιακός. Είχε, όμως, μια συνοχή στο παιχνίδι του, αλλά αυτό που του έλειψε ήταν η ταχύτητα στην ανάπτυξη, κυρίως όταν έγιναν οι αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Η ομάδα θα μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό δε συνέβη μα… ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Το τριφύλλι οφείλει να κοιτάξει μπροστά, αρχής γενομένης από το αυριανό δύσκολο παιχνίδι με τον Βόλο.

*Καταλαβαίνει κανείς ότι η νίκη στο ματς αυτό είναι υποχρεωτική. Έστω και με… μισό μηδέν που λέμε, η ομάδα πρέπει να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος έχει να κάνει με τους αναγκαίους βαθμούς που χρειάζεται για να διατηρήσει την επαφή με τα… ψηλά και να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών για έναν από τους δυο (ή και για τους δυο) στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Υπάρχει, επίσης, και το ψυχολογικό κομμάτι. Μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα είναι εξαιρετικά σημαντικό η ομάδα να πάει στο Φάληρο για το μεγάλο ματς, προερχόμενη από νικηφόρο παιχνίδι.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι σοβαρός και μετρημένος, δεν ενθουσιάζεται εύκολα, ούτε φυσικά απαξιώνει και αυτό έχει φανεί και στα όσα έχει πει τόσο μετά τη νίκη στην πρεμιέρα, όσο και μετά τις ήττες. Ο Σέρβος γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες της ομάδας του (αργό κέντρο, δυσκολία στη δημιουργία, προβλήματα στην άμυνα, έλλειψη συγκέντρωσης μακριά από τη Λεωφόρο) και παλεύει μαζί με τους συνεργάτες του και τους παίκτες του καθημερινά για να τις διορθώσει. Αυτό θα γίνει μέσω της δουλειάς, των συνεχόμενων καλών αποτελεσμάτων, αλλά και της… ενίσχυσης τον Ιανουάριο (έχουμε καιρό γι αυτά).

*Το σημαντικό είναι ότι ο προπονητής της ομάδας το πιστεύει. Θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει καλύτερος, θα βάζει όλο και περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι που θέλει να καθιερώσει (κυριαρχικό ποδόσφαιρο, επιθετικότητα) και θα δείξει στο γήπεδο αυτό που επιθυμεί ο ίδιος. Ο Σέρβος δεν αλλάζει πλάνο. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα γκρουπ παικτών με επιθετικές βλέψεις και νοοτροπία νικητή. Και για τα δυο απαιτείται χρόνος. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά για μια μεγάλη ομάδα που είχε χάσει την ταυτότητά της και που ψάχνεται για να επιστρέψει (και φυσικά δεν αρκεί μόνο το αγωνιστικό) Το ζητούμενο, όμως, είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία η ομάδα να παίρνει και σημαντικούς βαθμούς. Γι’ αυτό, λοιπόν, από εδώ και πέρα οι νίκες- ή αν θέλετε τα θετικά αποτελέσματα- είναι υποχρωτικές. Και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να πάει η ομάδα στο αυριανό- και όχι μόνο- ματς…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.