ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πάτησε γκάζι και διέλυσε τον Βόλο στο «καμίνι» της Λεωφόρου!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, συνέτριψε τον Βόλο (5-1). Δύο γκολ από τον Καρλίτος (3', 69'). Ένα από Χατζηγιοβάνη (34'), Ιωαννίδη (4') και Βιτάλ (45'). Το τέρμα των φιλοξενούμενων ο Γκιουλέν (58'). Αποθέωση στο φινάλε για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και συνθήματα ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την ερχόμενη εβδομάδα στο Φάληρο.

Πάτησε γκάζι και διέλυσε τον Βόλο στο «καμίνι» της Λεωφόρου!

Ένα πολύ ωραίο μεσημέρι Κυριακής, ήταν για τους φίλους της ομάδας το ματς με τον Βόλο στο «Απ. Νικολαΐδης). Μπροστά σε περίπου εννέα χιλιάδες κόσμου, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Super League και με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, συνέτριψε τον Βόλο (5-1).

Δύο γκολ από τον Καρλίτος (3′, 69′). Ένα από τους Χατζηγιοβάνη (34′), Ιωαννίδη (4′) και Βιτάλ (45′). Το τέρμα των φιλοξενούμενων ο Γκιουλέν (58′).  Αποθέωση στο φινάλε για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο φινάλε και συνθήματα ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα στο Φάληρο.

Το ματς

Με μια αλλαγή στην ενδεκάδα σχετικά με το πρόσφατο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αήττητο Βόλο.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.713 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος τεχνικός διατήρησε κάτω από τα δοκάρια τον Διούδη. Τετράδα στην άμυνα επέλεξε τους Χουάνκαρ, Βέλεθ, Πούγγουρα και Κώτσιρα. Στα χαφ τοποθέτησε τους Αλεξανδρόπουλο και Ρούμπεν. Στις πτέρυγες κατέληξε σε Βιτάλ στο αριστερό άκρο και τον Χατζηγιοβάνη στο δεξί. Σαν επιτελικό-μέσο έβαλε τον Καρλίτος (μοναδική αλλαγή) και στην επίθεση τον Ιωαννίδη.

Με τη σέντρα της αναμέτρησης οι «πράσινοι» ανέλαβαν τα ηνία και με τον Χατζηγιοβάνη από «στημένη» μπάλα στο 1′ έφεραν την πρώτη ενέργεια στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Δύο λεπτά αργότερα μετά από λάθος της άμυνας του Βόλου και κακή εκτίμηση του Κλέιμαν ο Καρλίτος έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε για το 1-0.

Με τη σέντρα, ο Παναθηναϊκός έγινε κάτοχος της μπάλας, ο Χατζηγιοβάνης από τη δεξιά πλευρά έκανε την καλοζυγισμένη σέντρα, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να κάνει ακόμα ένα λάθος, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ιωαννίδη να γίνει κάτοχος της μπάλας και να πλασάρει εύστοχα για το 2-0.

Το γρήγορο προβάδισμα των «πρασίνων», τους έδωσε φτερά στα πόδια και με τον Καρλίτος θα μπορούσε στο 9′ να έχει σημειώσει και τρίτο τέρμα. Ο Ισπανός φορ έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά πλάσαρε άστοχα. Ο Βόλος από την πλευρά του έπρεπε να συμπληρώσουμε το πρώτο τέταρτο για να φανεί απειλητικός στα καρέ του Διούδη, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Έλληνα κίπερ.

Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου, ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Ιωαννίδη, αλλά ο νεαρός φορ δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα για να τη στείλει εντός εστίας. Στο 28′ είχαμε την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τον Βόλο, όταν ο Φερνάντες έκανε ότι ήθελε την άμυνα του «τριφυλλιού» με περίτεχνη ενέργεια, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, κόντρα σε σώματα και έφυγε κόρνερ.

Στο 33′ ο Ιωαννίδης έφυγε μόνος του αλλά πλάσαρε άστοχα, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα (34′) ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-0 με «δράστη» τον Χατζηγιοβάνη που μετέτρεψε σε ασιστ, την έξοχη ενέργεια του Καρλίτος που σέντρα με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του. Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Καρλίτος με περίτεχνη ενέργεια κέρδισε πέναλτι, με τον Βιτάλ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τα απόλυτα ηνία και σε χαλαρό τέμπο, όταν του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην επίθεση με αξιώσεις. Ο Βόλος παρά τα τέσσερα γκολ παθητικό, ήθελε να το παίξει στα ίσια το ματς και έπαιζε ανοικτά, ενώ με τον Ρεγκατέν στο 53′ είχε μια καλή στιγμή, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Διούδη.

Στο 58′ ο Βόλος με τον Γκιουλέν βρήκε το γκολ που ήθελε, μειώνοντας σε 4-1 το ματς. Οι «πράσινοι» σάστισαν και παραλίγο να το πληρώσουν για δεύτερη φορά στο αμέσως επόμενο λεπτό (59′), αλλά το μακρινό σουτ που δοκίμασε ο Μπαρτόλο έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Διούδη. Στο 58′ ο Βόλος με τον Γκιουλέν βρήκε το γκολ που ήθελε, μειώνοντας σε 4-1 το ματς. Οι «πράσινοι» σάστισαν και παραλίγο να το πληρώσουν για δεύτερη φορά στο αμέσως επόμενο λεπτό (59′), αλλά το μακρινό σουτ που δοκίμασε ο Μπαρτόλο έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Διούδη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Βόλος με τον Φερνάντες απείλησε από «στημένη» μπάλα, με τον Διούδη να μπλοκάρει σταθερά και χωρίς πρόβλημα. Στο 65′ ο Παναθηναϊκός μετά από περίεργη φάση κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γκιουλέν, ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR, ο διαιτητής Κουτσιάυτης πήρε πίσω την απόφαση.

Στο 69ο λεπτό ο Καρλίτος έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και πέμπτο του Παναθηναϊκού, όταν μετά από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ, ο Βέλεθ με κεφαλιά πάσαρε στο πίσω δοκάρι στον συμπατριώτη του που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες, καθώς την επόμενη εβδομάδα έρχεται το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ρυθμός της αναμέτρησης να πέσει. Με το 5-1 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης και τους «πράσινους» οπαδούς που είχαν δυναμική παρουσία στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, να αποθεώνουν παίκτες και προπονητή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ (76′ Σάρλια), Πούγγουρας, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (76′ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (63′ Παλάσιος), Βιτάλ, Καρλίτος (70′ Λούντκβιστ), Ιωαννίδης (70′ Μακέντα).

Βόλος (Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Φεράρι, Πουρίτα, Φαν Βεερτ (74′ Βιετκόφσκι), Τσοκάνης, Φερνάντες (74′ Τερεζίου), Ρεγκατέν (74′ Σοάρες), Ρομέρο (46′ Γκιουλέν), Γκρίλο, Ροσέρο (46′ Μπαριέντος), Μπαρτόλο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...