ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τι ωραίο να σκοράρει όλη η τετράδα σου

Ο Βασίλης Μοιρώτσος καταγράφει εικόνες και συμπεράσματα από την πεντάρα με τον Βόλο.

Τι ωραίο να σκοράρει όλη η τετράδα σου

Ήταν ένα υπέροχο απόγευμα στο Απόστολος Νικολαΐδης. Το δεύτερο μέσα στη χρονιά, μετά από εκείνο απέναντι στον Απόλλωνα στην πρεμιέρα. Και κάτι μου λέει πως θα ακολουθήσουν κι άλλα. Φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός διασκεδάζει να παίζει μπροστά στο κοινό του.

Η διάθεσή του, η όρεξή του, η κ@@@@ που βγάζει παίζοντας στο Απόστολος Νικολαΐδης βγάζει θέαμα στο γήπεδο. Τρεξίματα, ωραίες ενέργειες, αποτελεσματικότητα. Πήγαζε υγεία όλη η ομάδα απέναντι στον Βόλο, που πήρε το μάθημά του και έφυγε με… πεντάρα αφού αποφάσισε να ακολουθήσει το πλάνο που του είχε φέρει το «τρία στα τρία». Δεν πήρε το μάθημα του Απόλλωνα, έπαιξε ψηλά και την πάτησε.

Θα πείτε γιατί να το αλλάξει; Τέτοιες ομάδες είναι καλύτερο να έχουμε από εκείνες που παίζουν μόνιμα «ταμπούρι» και χαλάνε το ποδόσφαιρο. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει στο γήπεδο όλες τις επιθετικές του αρετές. Και αυτές βγήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σκόραραν και οι τέσσερις της μεσοεπιθετικής του γραμμής.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.992 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 4-0 και τα τέσσερα γκολ είχαν πετύχει:

– Ο Καρλίτος που θεωρητικά ήταν «δεκάρι», αλλά έπαιζε ως δεύτερος φορ.

– Ο δεξιός εξτρέμ, Χατζηγιοβάνης

– Ο αριστερός εξτρέμ, Βιτάλ

– Ο σέντερ φορ, Ιωαννίδης.

Αυτά κάνουν λίγο περισσότερο χαρούμενο τον προπονητή. Και σίγουρα ενθουσιάζουν την εξέδρα που διψάει να βλέπει τους μεσοεπιθετικούς να σκοράρουν, να συνδυάζονται, να απειλούν.

Παρά την ήττα στο «Βικελίδης» ο Γιοβάνοβιτς εμπιστεύτηκε τους 10 από τους 11 που χρησιμοποίησε εκεί. Άλλαξε μόνο τον Βιγιαφάνιες, θεωρώντας τον προφανώς ως τον αδύναμο κρίκο σε όλα όσα μπορεί η ομάδα του να κάνει από τη μέση και μπροστά. Ο Αργεντινός δεν μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Πέρσι σημείωσε δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα με πέναλτι. Ο Καρλίτος έβαλε δύο παίζοντας στη θέση λίγο πίσω από τον επιθετικό. Ο Γιοβάνοβιτς θέλει γκολ από το δεκάρι του. Θέλει γκολ απ’ όλους τους μεσοεπιθετικούς του.

Ο Καρλίτος ήταν ο απόλυτος MVP. Είχε δύο γκολ, μια ασίστ με τα εξωτερικά φάλτσα και ένα κερδισμένο πέναλτι. Ήταν μέσα και σε 2-3 ευκαιρίες ακόμα. Απελευθερώθηκε, έχασε κιλά, ήρθε στην Αθήνα η σύντροφός του το καλοκαίρι και ζει μόνιμα εδώ. Μικρές λεπτομέρειες, που ο κόσμος μπορεί να μη γνωρίζει, αλλά που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη ζωή ενός ανθρώπου. Πόσο μάλλον ενός ανθρώπου που ζει σε μια ξένη χώρα.

Ποιες άλλες εικόνες σου μένουν από το κυριακάτικο μεσημέρι στο «Απόστολος Νικολαΐδης»;

– Ο κόσμος που πήγε με κέφι στο γήπεδο, παρά τις δύο σερί ήττες. Έσπρωξε την ομάδα από το πρώτο λεπτό και ήταν δίπλα της.

– Το «πηγαδάκι» τεσσάρων παικτών πριν το πέναλτι, με τον Καρλίτος να αποφασίζει τελικά να δώσει την μπάλα στον Βιτάλ για να σκοράρει το πρώτο του γκολ. Κίνηση που άρεσε και στον κόσμο.

– Η κίνηση ποδοσφαιρικής ευφυΐας του Ιωαννίδη στη φάση του πέναλτι. Καταλαβαίνει πως μπορεί να είναι οφσάιντ και κάνει στην άκρη για να την πάρει ο Καρλίτος που φανερά ερχόταν από πίσω.

– Το standing ovation στον Καρλίτος τη στιγμή που αποχωρούσε από το γήπεδο.

Κανείς δεν πρέπει να την «πατήσει» όπως μετά την πρεμιέρα. Δεν έγινε… Παρί Σεν Ζερμέν ο Παναθηναϊκός. Δεν πάει για το πρωτάθλημα. Όπως δεν πήγαινε για υποβιβασμό μετά τις ήττες από τον ΠΑΣ και τον Άρη. Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να κρατάμε μια ισορροπία και στα πάνω και στα κάτω, γιατί μπορεί να έρθουν πολλά τέτοια μέσα στη σεζόν.

Τώρα υπάρχει το ντέρμπι στο Φάληρο. Θα έχουμε πολλά να πούμε μέσα στην εβδομάδα γι’ αυτό. Μονάχα μια σημείωση για τώρα: ο Μαρτίνς θα έχει δει Παναθηναϊκό και δύσκολα θα βγάλει την ομάδα του μπροστά αφήνοντας χώρους και ανοιχτό γήπεδο. Αν το κάνει, κακό του κεφαλιού του.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.