ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Υπουργείο Υγείας: Αγώνας για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού – Τα στοιχεία για τη Βόρεια Ελλάδα

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση για τους αντιεμβολιαστές και το κίνημα κατά των εμβολίων.

Υπουργείο Υγείας: Αγώνας για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού – Τα στοιχεία για τη Βόρεια Ελλάδα

Νέες μεθόδους για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού και να περιορισθεί η ανοδική πορεία της επιδημίας σε περιοχές όπως στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητά η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.  Άλλωστε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, πριν έλθει η σταθεροποίηση πιθανώς μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Γι’ αυτό άλλωστε το υπουργείο Υγείας είναι σε συναγερμό ώστε αν χρειασθεί να ανοίξουν κι άλλες κλίνες covid και ΜΕΘ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, στην περίπτωση που συνεχισθεί η πίεση στα νοσοκομεία.

Οι εμβολιασμοί

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας αλλά και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουν στόχο να πείσουν τους πολίτες που έχουν ακόμη ανησυχία για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου και διστάζουν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Χαμός στο Roland Garros με Τσιτσιπά
Χαμός στο Roland Garros με Τσιτσιπά 5.113 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί ότι τα ποσοστά του εμβολιασμού θα αυξηθούν με την ενεργοποίηση των ιδιωτών γιατρών που θα εμβολιάζουν στα ιατρεία τους. Μάλιστα η προτροπή προς τον ιατρικό κλάδο είναι να προσπαθούν να εξηγήσουν στους ασθενείς τους τα οφέλη από το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού. Προς ώρας πάντως η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει στη επικράτεια το 66,67% ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.055.656 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Στη Βόρεια Ελλάδα πάντως όπου συνεχίζεται το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, η εμβολιαστική κάλυψη στις περιοχές με τα αλλεπάλληλα κρούσματα, είναι περιορισμένη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου 3 στους 10 άνω των 65-70 ετών σε όλη τη χώρα είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ότι αφορά στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, η εμβολιαστική κάλυψη μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

  • Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 52,01 %
  • Δράμα: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 42,09%
  • Έβρος: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 49,68%
  • Καβάλα: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 49,26%
  • Σέρρες: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 40,11%
  • Κιλκίς: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 43,02%
  • Πέλλα: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 46,85%
  • Φλώρινα: Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί 49,64%

Οι αντιεμβολιαστές

Από την άλλη η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες «πόλεμο» με τους αντιεμβολιαστές καθώς κρίνεται ότι επηρεάζουν τελικώς όσους έχουν ακόμη δισταγμούς για το εμβόλιο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων στα κοινωνικά δίκτυα και σε ιστοσελίδες προκειμένου να εντοπίσει πιθανά κυκλώματα που παρασύρουν αντιεμβολιαστές στο να προχωρούν σε μηνύσεις και άλλες αντιδράσεις.

Ήδη έχουν μπει με εντολή της κυβέρνησης στο στόχαστρο διαχειριστές ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν σε μηνύσεις, ενώ έχουν εντοπισθεί και οι υπεύθυνοι.

Πηγή: Ethnos.gr

loading...
ΣΧΟΛΙΑ