ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

ΘΕΜΑ: Ας θυμηθούμε τι έκανε ο Καρλίτος στην καλύτερη σεζόν της ζωής του (vids)

Ο Ισπανός επιθετικός είχε... σπάσει τα κοντέρ τη σεζόν 2017/18 φορώντας τη φανέλα της Βίσλα. Κι όμως, το φετινό του ξεκίνημα είναι ακόμα καλύτερο και από εκείνο.

ΘΕΜΑ: Ας θυμηθούμε τι έκανε ο Καρλίτος στην καλύτερη σεζόν της ζωής του (vids)

Ο Ισπανός επιθετικός είχε… σπάσει τα κοντέρ τη σεζόν 2017/18 φορώντας τη φανέλα της Βίσλα. Κι όμως, το φετινό του ξεκίνημα είναι ακόμα καλύτερο και από εκείνο.

24 γκολ σε 36 ματς πρωταθλήματος. Αυτή είναι η καλύτερη σεζόν που έχει κάνει από πλευράς αποτελεσματικότητας ο Καρλίτος στην καριέρα του. Συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αγωνιζόταν στην Πολωνία με τη φανέλα της Βίσλα Κρακοβίας. Τότε που η Λέγκια, θαμπωμένη από τον Ισπανό επιθετικό, έσπευσε να τον κάνει δικό της. Είχε κάνει μια καταπληκτική χρονιά από πλευράς αποτελεσματικότητας και με τη Λέγκια. Τη σεζόν 2018/19 είχε σημειώσει συνολικά 19 γκολ, τα 16 απ’ αυτά στο πρωτάθλημα της χώρας του. Προσθέτοντας και έξι ασίστ. Τη σεζόν που έσπασε κάθε ρεκόρ, με τα 24 γκολ με τη φανέλα της Βίσλα, είχε προσθέσει και άλλες εφτά ασίστ. Τότε η Βίσλα είχε πετύχει συνολικά 55 γκολ. Ο Καρλίτος είχε συμμετοχή στα 31 απ’ αυτά, ποσοστό που φτάνει κοντά στο 60% των συνολικών γκολ. Μυθικά νούμερα.

Έψαξα να βρω – μετά τα 4 γκολ που ήδη μετράει ο Ισπανός φέτος – πως είχε ξεκινήσει εκείνη τη σεζόν. Και τι είχε κάνει σε ανάλογη χρονική περίοδο, δηλαδή έπειτα από τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Ήταν πρωταγωνιστής της ομάδας του στη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Πόγκον με 2-1, σκοράροντας το ένα και μοιράζοντας το δεύτερο. Δεν σκόραρε τη δεύτερη και τρίτη αγωνιστική και συνδέθηκε και πάλι με την αντίπαλη εστία την τέταρτη, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο 1-0 απέναντι στη Βίσλα Πλοκ και πάλι εκτός έδρας. Ανάλογο δηλαδή ξεκίνημα με το φετινό. Μόνο που τώρα μετράει ήδη τέσσερα γκολ, έχοντας σκοράρει από δύο φορές με Απόλλωνα και Βόλο. Και στο ενεργητικό του υπάρχει και η ασίστ στον Χατζηγιοβάνη, ίσως στο χάιλαϊτ του έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Και τότε, δηλαδή στο ξεκίνημα της σεζόν 2017/18 και τώρα στα ματς που είχε πρωταγωνιστήσει δεν έπαιξε σέντερ φορ. Αλλά σε θέση επιθετικού χαφ και στο… περίπου δεύτερου επιθετικού. Δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια ως “attacking midfielder” εκείνη τη σεζόν. Πέντε στο σύνολο. Αλλά σ’ αυτά τα πέντε κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές και να δώσει δύο ασίστ. Eκεί που τα… έσπασε ήταν παίζοντας ως φουνταριστός. 30 ματς, 19 γκολ και 5 ασίστ είχε ο Καρλίτος σαν το “εννιάρι” της Βίσλα το 17/18. Και άλλο ένα γκολ και μία ασίστ στο μοναδικό ματς που έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός.

Τα φετινά του στατιστικά με 4 γκολ/1 ασίστ σε 4 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, δείχνουν πως ο Ισπανός μπορεί να αγγίξει εκείνα τα νούμερα. Είτε παίζοντας λίγο πίσω από τον επιθετικό, είτε μέσα στην αντίπαλη περιοχή σαν “εννιάρι”. Είναι προφανές πως παίζει απελευθερωμένος, ορεξάτος. Σαν να βρήκε το χαμένο του κέφι για ποδόσφαιρο. Σαν να βρήκε και ο Γιοβάνοβιτς το κουμπί του για να τον ξεκολλήσει.

Σαν να… θυμήθηκε πως πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια (δεν είναι δα και μακριά οι σεζόν που μεσουρανούσε στο πρωτάθλημα της Πολωνίας) οι οπαδοί των ομάδων που αγωνιζόταν έπιναν νερό στ’ όνομά του. Στα 31 του μοιάζει να περνά δεύτερη νιότη και τούτο μόνο θετικά μπορεί να κυλήσει τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Παναθηναϊκό. Αν συνεχίσει να είναι το ίδιο σταθερός και αποτελεσματικός, μπορεί να εξελιχθεί σε ηγετική παρουσία εντός αγωνιστικού χώρου για τους πράσινους. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: παρά το γεγονός πως ο Γιοβάνοβιτς είχε γράψει το όνομά του δίπλα στις λέξεις “εκτελεστής πέναλτι” στον πίνακα των ανακοινώσεων, ο Καρλίτος έδωσε την μπάλα στον Βιτάλ όταν εκείνος του το ζήτησε. Για να κάνει τη χάρη και του Βραζιλιάνου, που εναγωνίως έψαχνε το πρώτο του γκολ και του κοινού, που ήθελε να δει το νέο του είδωλο να πανηγυρίζει με σφιγμένες τις γροθιές. Δείχνει πολλά αυτή η κίνηση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...