ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Οριστικό: Έρχεται άμεσα lockdown στη Θεσσαλονίκη!

Μια ανάσα από την απόφαση.

Οριστικό: Έρχεται άμεσα lockdown στη Θεσσαλονίκη! | panathinaikos24.gr

Πιέζεται επιδημιολογικά η Βόρεια Ελλάδα με τους ειδικούς να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast ο νέος επιδημιολογικός χάρτης που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα αναμένεται να δείξει κόκκινο για την περιοχή.

Τους την έφερε ο Μένιος Φουρθιώτης…
Τους την έφερε ο Μένιος Φουρθιώτης… 4.370 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σημαντική όμως είναι η άνοδος και στις νοσηλείες στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης σήμερα 21/9 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής: σε απλές κλίνες 248 ασθενείς (το 81,5% δεν έχουν εμβολιαστεί), 22 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα αυξημένης ροής οξυγόνου εκ των οποίων όλοι είναι ανεμβολίαστοι και 53 ασθενείς σε ΜΕΘ εκ των οποίων το 96,2% δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας εμφανίστηκε ανήσυχος και επισήμανε ότι «καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». Δεδομένου ότι καταγράφεται αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο, στασιμότητα στο πρόγραμμα εμβολιασμοί και η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως μεταδοτική οι ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ επί τάπητος βρίσκεται και η επιβολή τοπικών περιοριστικών μέτρων – αν χρειαστεί.

Πηγή: newsbeast.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close