ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η Ευρωλίγκα αρχίζει, o Παναθηναϊκός ελπίζει…

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπαίνει στις ράγες εκκίνησης και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, που καλείται και τη φετινή σεζόν να ολοκληρώσει τη διαδρομή αξιοπρεπής.

Η Ευρωλίγκα αρχίζει, o Παναθηναϊκός ελπίζει...

Οι εποχές που ο Παναθηναϊκός έμπαινε σαν ίσος διεκδικητής στην Ευρωλίγκα ανάμεσα σε ομάδες-κολοσσούς, έχουν περάσει. Το τριφύλλι και τη φετινή σεζόν θα έχει ξεκάθαρα δευτερεύοντα ρόλο, σε μια διοργάνωση που ειδικά την προηγούμενη δεκαετία την είχε κάνει “κτήμα” του.

Ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί και φέτος με το έσοδα-έξοδα, ωστόσο η ομάδα που δημιουργήθηκε το φετινό καλοκαίρι, πρέπει να ολοκληρώσει τον ερχόμενο Απρίλιο τη διαδρομή με αξιοπρέπεια και όσο το δυνατόν, με τις λιγότερες απώλειες κυρίως σε ψυχολογικό τομέα.

Το makeover που επιχειρήθηκε το φετινό καλοκαίρι από την πράσινη διοίκηση εκτός από παίκτες αυτή τη φορά είχε και προπονητή. Ο Δημήτρης Πρίφτης παρά τα όσα ακούγονταν για Ομπράντοβιτς και άλλους, είναι αυτός που ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα και σε σχέση με την περσινή σεζόν (Βόβορας και Κάτας) το τριφύλλι παρουσιάζεται ενισχυμένο σε εμπειρία.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επίσης πέρα από τον προπονητή, οι πράσινοι τους προηγούμενους μήνες κλήθηκαν να διαχειριστούν και τις υποθέσεις συμβολαίων τεσσάρων παικτών. Του Παπαπέτρου, του Χεζόνια, του Μήτρογλου και του Νέντοβιτς.

Ουδείς περίμενε 100% επιτυχία και κάπως έτσι φτάσαμε να ανανεώνουν ο αρχηγός της ομάδας και ο Σέρβος γκαρντ.

Αντίθετα ο Μήτογλου προτίμησε το κοσμοπολίτικο Μιλάνο προτού καν μιλήσει με τον Πρίφτη, ενώ με τον “Super Mario”, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι πραγματικά έχει συμβεί. Περίπλοκη η υπόθεση με τον Κροάτη να ομολογεί αδυναμία να ελέγξει τον οικονομικό του σύμβουλο, αλλά και “πράσινη” διοικητική ατολμία.

Ο Παναθηναϊκός στο φετινό μαραθώνιο της Ευρωλίγκα θα αποτελέσει την ομάδα στοίχημα, καθώς οι παίκτες που ήρθαν δεν έχουν παραστάσεις από αυτό το επίπεδο πλην ενός (Ουάιτ), ενώ αποτελεί ερωτηματικό τι θα γίνει και αν προχωρήσουν και σε απόκτηση ενός “άσου”, καθώς εκεί παρουσιάζουν μια μικρή έλλειψη.

Αν δεν το πράξουν, τότε ο Πρίφτης θα πρέπει να μακιγιάρει την ομάδα στη θέση αυτή με αλχημείες τύπου Μέικον και Πέρι που περισσότερο ταιριάζουν στο “δύο”.

Ένα άλλο γεγονός που κάνει απαραίτητη την απόκτηση “άσου”, έχει να κάνει με την παρουσία και το κατά πόσο ο Νέντοβιτς με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετώπισε την περασμένη σεζόν, είναι ο παίκτης που θαυμάσαμε όλοι μέχρι τον Γενάρη.

Χρήματα για υπερβάσεις ή σπατάλες δεν υπάρχουν, οπότε ο Παναθηναϊκός ή θα πορευθεί ως έχει ή θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή για κάποιο “λαχείο” εξ’ Αμερικής.

Έτσι όπως δομήθηκε η φετινή ομάδα, το τριφύλλι και με τον κόσμο να επιστρέφει με λαχτάρα στο ΟΑΚΑ επιβάλλεται να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο και πιο ενισχυμένο, ενώ όλοι περιμένουν την ομάδα να πάρει κάτι παραπάνω από τις 11 περσινές νίκες.

Η κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν αλλά και οι πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις στο τουρνουά “Π. Γιαννακόπουλος”, συνηγορούν σε αυτό το συμπέρασμα και αρχής γενομένης από την αποψινή αναμέτρηση με την πρωτοεμφανιζόμενη Μονακό, υπάρχει αναμονή για να δούμε το που και το πως, θα στοχεύσει στη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός.

  1. Ήρθαν Ντάριλ Μέικον Τζεχάιβ Φλόιντ Κέντρικ Πέρι Οκάρο Ουάιτ Βασίλης Καββαδάς Τζέρεμι Έβανς
  2. Ανανέωσαν Ιωάννης Παπαπέτρου Χάουαρντ Σαντ Ρος Νεμάνια Νέντοβιτς Λεωνίδας Κασελάκης Λευτέρης Μποχωρίδης
  3. Αποχώρησαν Μάριο Χεζόνια Κωνσταντίνος Μήτογλου Γιώργος Καλαϊτζάκης Άαρον Ουάιτ Μπεν Μπέντιλ Ιαν Βουγιούκας Τι Τζέι Μπρέι Ζακ Όγκαστ Νίκος Δίπλαρος Σέλβιν Μακ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.