ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Χαντάβα στο Panathinaikos24.gr: «Θέλω να ζήσω την τρελή ατμόσφαιρα του γεμάτου γηπέδου»!

Η Εύα Χαντάβα σε συνέντευξή της στο Panathinaikos24.gr αναφέρεται στην... τρελή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, στους λόγους που έμεινε στο τριφύλλι ενώ αποκαλύπτει και ποιο είναι το όνειρο της με την πράσινη φανέλα.

Χαντάβα στο Panathinaikos24.gr: «Θέλω να ζήσω την τρελή ατμόσφαιρα του γεμάτου γηπέδου»!

Η Εύα Χαντάβα μιλώντας στο Panathinaikos24.gr στη media day που διοργάνωσε ο Ερασιτέχνης, απαρίθμησε τους στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν. Σχολίασε την περίοδο της πανδημίας που επηρέασε το γυναικείο βόλεϊ και σύσσωμο τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ενώ έστειλε και το δικό της μήνυμα στον κόσμο που μετά από περίπου δύο χρόνια απουσίας θα είναι στις εξέδρες για να σταθεί στο πλευρό των παικτριών του «τριφυλλιού».

Η έμπειρη διεθνής αθλήτρια, παράλληλα, ανέφερε και τα «ερεθίσματα» που είχε για να παραμείνει άλλη μια σεζόν στον Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε και τη δική της αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει και της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού:

Για τη φετινή σεζόν και το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών: «Βλέπουμε πως όλοι οι βασικοί μας αντίπαλοι ενισχύθηκαν σημαντικά και αυτό το γεγονός θα κάνει πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν 4-5 ομάδες που ανέβασαν το επίπεδο και όπως θα δείτε ενισχύθηκαν με πάρα πολύ καλές ξένες αθλήτριες».

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.293 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός για τους τίτλους: «Σίγουρα μπορούμε να είμαστε. Άλλωστε βρισκόμαστε μέσα σ’ αυτό το γκρουπ των συλλόγων που προανέφερα και επιπλέον στη φετινή ομάδα, έχουν μπει και ξεκάθαροι στόχοι, σχετικά με όσα θέλουμε να πετύχουμε τη φετινή σεζόν. Έχουμε πει πως σε κάθε ματς πρέπει να αποδεικνύουμε την ανωτερότητά μας και αυτός θα είναι ο σκοπός μας σε κάθε αναμέτρηση με οποιοδήποτε αντίπαλο».

Για την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Σαν επαγγελματίας αθλήτρια, είμαι πολύ χαρούμενη που αρκετές ομάδες πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις αυτές, γιατί αποδεικνύεται πως το επίπεδο του γυναικείου βόλεϊ παραμένει σε πολύ υψηλό σημείο.

Τώρα σχετικά με την ομάδα μας. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και μέσα από την παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ξανακάνει το όνομά του γνωστό. Επίσης οφείλω να τονίσω, πως μέσα από επιτυχίες και τ’ αποτελέσματα ανεβαίνεις επίπεδο και στον Παναθηναϊκό είναι ένας από τους σκοπούς μας αυτή τη σεζόν.

Έχουμε τις δυνατότητες να διακριθούμε, γιατί η ομάδα που δημιουργήθηκε είναι αρκετά ισχυρή. Υπάρχει καλός ανταγωνισμός μεταξύ μας μέσα στην ομάδα και το γεγονός αυτό μας κρατάει «ζεστές», ενόψει και της έναρξης των υποχρεώσεων. Ιδιαίτερα μέσα σε μια απαιτητική και «γεμάτη» χρονιά, είναι κάτι που μόνο οφέλη μπορεί να μας αποκομίσει με το να αποδίδουμε καλύτερα».

Για την κατάσταση με την πανδημία και τα προβλήματα που είχε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και πολύ περισσότερο το βόλεϊ γυναικών σε σχέση με το αντίστοιχο τμήμα των ανδρών:

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολες αυτές οι δύο τελευταίες σεζόν κυρίως στην Ελλάδα για όσες βρισκόμασταν εδώ. Το πρωτάθλημα πέρυσι όπως ξέρετε δε διεξήχθη. Ήταν ψυχοφθόρα η διαδικασία για όλες τις αθλήτριες.

Είχαμε ελάχιστη κάλυψη στο μέτρο που μπορούσε και ο σύλλογος. Αναλογιστείτε άλλες μικρότερες ομάδες που τα κορίτσια είχαν μικρότερα συμβόλαια τι μπορεί να έχει συμβεί εκεί πέρα. Ήταν πολύ δύσκολο να τα φέρουν εις πέρας. Από την πλευρά μου θέλω να είμαι αισιόδοξη και ελπίζω πως φέτος, μπορούμε όλοι και  όλες μαζί, να τα καταφέρουμε και να ολοκληρώσουμε τη σεζόν».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο που επιστρέφει τη φετινή σεζόν στα γήπεδα και θα στηρίξει με την παρουσία του την ομάδα: «Αρχικά θέλω να σου τονίσω πως είναι το όνειρό μου να παίξω για την ομάδα του Παναθηναϊκού μπροστά στο κοινό του.

Στο παρελθόν με τις προηγούμενες ομάδες είχα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με γεμάτο γήπεδο και πέρυσι που ήρθα στην ομάδα, έκατσαν έτσι οι συγκυρίες (γέλια) και δεν μπορούσαμε να έχουμε την υποστήριξη των φιλάθλων. Οπότε ανυπομονώ και εγώ αλλά και η υπόλοιπη ομάδα να ζήσουμε αυτή τη ατμόσφαιρα.

Γνωρίζουμε πως οι φίλαθλοι γίνονται ένα με την ομάδα και βοηθούν με το δικό τους τρόπο για να έρθουν τα νικηφόρα αποτελέσματα. Θέλουμε αυτή την τρελή ατμόσφαιρα και τον χαμό που δημιουργούν».

Για την παραμονή της στον Παναθηναϊκό και την επέκταση της συνεργασίας της με το σύλλογο:

«Βρίσκομαι από την περσινή σεζόν σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία, οπότε ήταν πολλά τα ερεθίσματα για να παραμείνω και για τη φετινή σεζόν. Θεωρώ πως την περασμένη σεζόν δημιουργήσαμε κάτι που το αφήσαμε στη μέση λόγω συνθηκών, αλλά με την ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος, θέλω να το συνεχίσω και να το φτάσουμε ως το τέλος και να είμαστε εκεί που πρέπει και εκεί που έχουμε οριοθετήσει τους στόχους μας.

Θέλουμε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει, οπότε αυτοί είναι κάποιοι απ’ τους λόγους που παρέμεινα. Μαζί βασικά και ο κόσμος που όπως δείχνουν τα πράγματα θα τους ζήσω από κοντά.

Για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται και τις υποχρεώσεις που είχε με την Εθνική ομάδα:

«Πλέον έχω συνηθίσει σε λίγες ημέρες ξεκούρασης, καθώς τα περισσότερα καλοκαίρια της καριέρας μου βρίσκομαι με την Εθνική ομάδα. Εντάξει, υπάρχει μια μικρή στεναχώρια που δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε κάτι για την Ελλάδα. Υπήρξε στεναχώρια για όλη την ομάδα γιατί δεν τα πήγαμε όπως επιθυμούσαμε και δεν μας άξιζε κιόλας. Τώρα όμως βρίσκομαι στην ομάδα μου, ανανεωμένη και έτοιμη κυρίως ψυχολογικά για να τα καταφέρουμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.