ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Λύμουρα στο Panathinaikos24.gr: «Σώμα και ψυχή για την ομάδα – Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου»!

Η Λολίτα Λύμουρα μιλάει στο Panathinaikos24.gr για την αγάπη της για το τριφύλλι, για την... μαέστρο Καπογιάννη, αλλά και για τους στόχους εντός και εκτός συνόρων.

Λύμουρα στο Panathinaikos24.gr: «Σώμα και ψυχή για την ομάδα - Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου»!

Η αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ γυναικών την περσινή σεζόν αποκαλύπτεται στο Panathinaikos24.gr και μιλάει για το φετινό ρόστερ και τις κινήσεις που έγιναν.

Την παρουσία της Ελένης Καπογιάννη στον πάγκο της ομάδας, αλλά τους στόχους για Ελλάδα και Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα αναφέρεται στην παρουσία του Σωτήρη Πανταλεοντα δίπλα σε όλους τους αθλητές του Ερασιτέχνη, ενώ τονίζει πως ακόμα δεν έχει σκεφθεί την αποχώρησή της από την ομάδα, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η οικογένειά της!

“Έλιωσε” τον Ολυμπιακό στο καμίνι της Λεωφόρου!
“Έλιωσε” τον Ολυμπιακό στο καμίνι της Λεωφόρου! 1.185 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα είπε στο Panathinaikos24.gr:

Για τη φετινή σεζόν και το ρόστερ της ομάδας όπως αυτό διαμορφώθηκε:

«Σε σχέση με την περσινή σεζόν νομίζω πως έχουμε καλύτερο ρόστερ. Οι ξένες αθλήτριες που ήρθαν είναι πιο ποιοτικές σε σχέση με αυτές που είχαμε πέρυσι. Μη ξεχνάμε πως φέτος αυξήθηκε ο αριθμός και από τρεις που μπορούσαν να παίξουν πέρυσι, φέτος έχουν δικαίωμα να παίζουν τέσσερις. Αν και εδώ ανοίγω παρένθεση και οφείλω να τονίσω πως ότι καταφέραμε την προηγούμενη χρονιά, το πετύχαμε παίζοντας με δύο ξένες. Γιατί στο τέλος αν θυμάσαι καλά, υπήρχε ο τραυματισμός της Γελένα (σ.σ. Λεουτσάνκα) και δεν βοήθησε όσο θα ήθελε. Η ομάδα φέτος θα παρουσιαστεί πιο δυνατή.

Οι νέες που ήρθαν μπορεί να μην είναι όλες έτοιμες να παίξουν άμεσα, αλλά έπρεπε να δημιουργηθεί μια ομάδα με μέλλον και θα δείτε ότι τα επόμενα χρόνια όλες αυτές οι νεαρές που ήρθαν θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα και θα είναι το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ. Μπορεί ο κόσμος να μην τις γνωρίζει, αλλά πιστεύω πως θα φανούν αντάξιες των προσδοκιών και όταν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις θα είμαστε ανταγωνιστική ομάδα. Από την περσινή ομάδα μείναμε μόνο πέντε παίκτριες. Εγώ, η (τρελή μας) Ριντ, η Όλγα, η Φαίη και η Αγγελική η μικρή μας και φυσικά παρέμεινε η μαέστρος μας η Ελένη Καπογιάννη».

Για την Ελένη Καπογιάννη: «Η κόουτς μας πιστεύω με τις δυνατότητες και την ικανότητα που έχει, είναι πολυτέλεια για το ελληνικό μπάσκετ γυναικών. Είναι η καλύτερη και αυτό το έδειξε και πέρυσι με τον τίτλο που πήραμε. Της εύχομαι στο μέλλον, να βρεθεί και σε πάγκο ομάδας των ανδρών. Γιατί της αξίζει. Αλλά αυτό να συμβεί στο μέλλον, όταν εγώ θα έχω ολοκληρώσει την καριέρα μου (γέλια)».

Για το «μπαμ» που έκανε ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν με την κατάκτηση του τίτλου και πως περιμένει οι αντίπαλοι να αντιμετωπίσουν φέτος το «τριφύλλι»: «Πέρυσι όταν ξεκίνησε η χρονιά  είχα πει πως στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Τότε όλοι με έλεγαν τρελή και κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουμε με τις δυσκολίες που είχαμε. Μάλιστα έλεγα πως θα σταματήσω και την καριέρα μου. Ο τίτλος ήρθε αλλά εγώ δεν σταμάτησα. Είμαι ακόμα εδώ και πρωταρχικός στόχος και για τη φετινή σεζόν,  είναι να παρουσιάζεται η ομάδα ανταγωνιστική σε κάθε αναμέτρηση. Πρέπει να δίνουμε τα πάντα, ψυχή και καρδιά, όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε αθλητή που φοράει  τη φανέλα  με αυτό το σήμα».

Για την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη: «Έχουμε μια πολύ δύσκολη κλήρωση. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι ομάδες είναι πολύ δύσκολες και τα ταξίδια που θα κληθούμε να κάνουμε για να τις αντιμετωπίσουμε θα είναι ιδιαίτερα κουραστικά.

Θα χρειαστεί να κάνουμε 1,5 μέρα ταξίδι για να φτάσουμε να παίξουμε και όταν επιστρέψουμε θα πρέπει να ανασυνταχθούμε, γιατί θα έχουμε και αγώνα για τις ελληνικές διοργανώσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας και όπου φτάσουμε».

Για τα ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο: «Αργούν πολύ αυτές οι αναμετρήσεις. Μεχρι τότε θα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πηγαίνουμε σύμφωνα με το μοτό της Ελένης Καπογιάννη που είναι προπόνηση, προπόνηση και προπόνηση. Αυτό κάναμε και πέρυσι αυτό θα συνεχίσουμε και τη φετινή σεζόν».

Για την παρουσία της στην ομάδα για πολλά χρόνια ακόμα: «Σίγουρα έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Το δεδομένο είναι ότι θα βρίσκομαι πάντα κοντά στην ομάδα. Τώρα με ποιον τρόπο θα είμαι αυτό δεν το ξέρω. Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου.

Μακάρι όταν σταματήσω να έχω κάνει και εγώ τη δική μου οικογένεια για να της αφοσιωθώ. Προς το παρόν είμαι εδώ. Οσο βλέπω σε αυτό το γήπεδο τα λάβαρα με τους τίτλους τόσο θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα».

Για τον Σωτήρη Πανταλέοντα σαν αθλητής αλλά και στο νέο του ρόλο:

«Ήταν τιμή για εμένα να βρίσκομαι σε αυτή τη γιορτή που πραγματοποίησε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Ο Σωτήρης για εμένα είναι ο καλύτερος αθλητής που  έχει βγάλει από τα σπλάχνα του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός όχι μόνο για τους τίτλους και τις χαρές που έχει δώσει στο σύλλογο, αλλά και για την αφοσίωσή του ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια. Είναι ο ορισμός του συνθήματος “Στις χαρές και στις λύπες μαζί”. Του αξίζουν τα καλύτερα και είμαστε τυχερές εμείς, αλλά και όλοι οι αθλητές που συνεργαζόμαστε μαζί του στο σύλλογο».

Για το ΟΑΚΑ που θα παίξει η ομάδα του ευρωπαϊκούς αγώνες της και αν έχει φανταστεί το γήπεδο γεμάτο: «Αυτό θα είναι όνειρο. Αν δούμε και στο ΟΑΚΑ ατμόσφαιρα ανάλογη, όπως έχει η ομάδα των ανδρών. Βέβαια έχουμε ζήσει και στο “Π. Γιαννακόπουλος” γεμάτο το γήπεδο, αλλά στο ΟΑΚΑ πιστεύω θα είναι εντελώς κάτι διαφορετικό. Είδαμε και πέρυσι πως είναι να έχεις τον κόσμο δίπλα σου. Ειδικά μετά τη νίκη-τίτλου στο ΣΕΦ είμαστε υπερήφανες που είδαμε όλο αυτό τον κόσμο να πανηγυρίζει μαζί μας. Ήταν ανατριχιαστικό. Δεν μπορώ στην παρούσα φάση να ονειρευτώ καν το ΟΑΚΑ γεμάτο για εμάς. Αλλά θέλω να το ζήσω και μετά θα σου πω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.