ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ο Ερντογάν είναι πολύ άρρωστος – Σύντομα θέμα ηγεσίας στην Τουρκία!

Τα τελευταία 10 χρόνια οι αποκαλύψεις αλλά και τα σενάρια για την κλονισμένη υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Αγκυρα όμως η δημόσια παρουσία του προέδρου έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά - Τι αναφέρει το έγκυρο Foreign Policy - Τα περιστατικά και οι αποδείξεις

Ο Ερντογάν είναι πολύ άρρωστος – Σύντομα θέμα ηγεσίας στην Τουρκία! | panathinaikos24.gr

Τα τελευταία 10 χρόνια οι αποκαλύψεις αλλά και τα σενάρια για την κλονισμένη υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Αγκυρα όμως η δημόσια παρουσία του προέδρου έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά – Τι αναφέρει το έγκυρο Foreign Policy – Τα περιστατικά και οι αποδείξεις

Όσοι την είδαν «αρρώστησαν»: Δες απόψε την ταινιάρα του Netflix που πάει για 5 τουλάχιστον Όσκαρ (Vid)
Όσοι την είδαν «αρρώστησαν»: Δες απόψε την ταινιάρα του Netflix που πάει για 5 τουλάχιστον Όσκαρ (Vid) 338.331 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ενα ακόμα δημοσίευμα ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα που κάνουν λόγο για προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα οποία σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχει επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα το Foreign Policy αναφέρει ότι «ο Ερντογάν μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας». Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Foreign Policy.

Ετσι πιο πρόσφατο περιστατικό η συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μάχη του Σαγγάριου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε προκλητικές εθνικιστικές κορώνες εις βάρος της χώρας μας λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα». Ομως για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «συνελήφθη» από τον τηλεοπτικό φακό να κοιμάται λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε αποκοιμηθεί ξανά σε ζωντανή σύνδεση με τους Τούρκους να βλέπουν στις οθόνες τους έναν αδύναμο πρόεδρο να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά. Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών κύκλων της Αγκυρας ότι ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν χαίρει άκρας υγείας και η εμφανής κόπωση του οφείλεται στο βαρύ πρόγραμμά του, η πολιτική ελίτ της αντιπολίτευσης και διεθνείς αναλυτές δεν πείθονται.

Η αδυναμία του να απαντήσει σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων και οι «στημένες» συνεντεύξεις Τύπου μέσω ανάγνωσης απαντήσεων από οθόνη καθώς και το γεγονός ότι όλο και πιο συχνά μπερδεύει τα λόγια του δίνοντας την εντύπωση αποπροσανατολισμού δυσκολεύουν την διάψευση των φημών. Αλλωστε, η εικόνα του κουρασμένου Τούρκου προέδρου να κλείνει τα μάτια του ενώπιον ξένων ηγετών σε επίσημες συναντήσεις τα τελευταία 5 χρόνια ενισχύουν τις εκτιμήσεις για σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Οι θεωρίες για τα σοβαρά νοσήματα, που αντιμετωπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πολλές και προέρχονται από περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστες πηγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για πρώτη φορά δημιουργείται στην Αγκυρα η αίσθηση προετοιμασίας της διάδοχης κατάστασης. Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, με την οποία εκχωρούνται στον Χουλουσί Ακάρ αυξημένες αρμοδιότητες έχοντας ουσιαστικά τον απόλυτο έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην περίπτωση, που ο Τούρκος πρόεδρος δε θα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα καθήκοντά του, πυροδοτεί νέο κύκλο σεναρίων και συζητήσεων.

Πηγή: reader.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close