ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πήγε αποδεκατισμένος, αλλά έμεινε όρθιος στο Καραϊσκάκη

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και απουσιών κράτησε ανέπαφη την εστία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και αμυντικό δεύτερο και το 0-0 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής έμεινε μέχρι το τέλος στο Καραϊσκάκη.

Πήγε αποδεκατισμένος, αλλά έμεινε όρθιος στο Καραϊσκάκη

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και απουσιών κράτησε ανέπαφη την εστία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και αμυντικό δεύτερο και το 0-0 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής έμεινε μέχρι το τέλος στο Καραϊσκάκη.

Πολλοί περίμεναν τον Παναθηναϊκό… στη γωνία στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μεριά. Βλέπετε, οι πολλές απουσίες και τα προβλήματα σε βασικούς ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού, είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα… υπέρμετρης αισιοδοξίας στον Πειραιά που έκανε λόγο για διασυρμούς και άλλα τέτοια ωραία. Εν τέλει, το ντέρμπι έληξε ισόπαλο 0-0 με το «τριφύλλι» να μην παίρνει τη νίκη, αλλά να παίρνει τον βαθμό μέσα στο Καραϊσκάκη. Οι «πράσινοι» πήγαν στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» με ένα… σκασμό προβλήματα, αλλά έφυγαν τουλάχιστον δίχως να ηττηθούν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοίμαζε μια έκπληξη στην ενδεκάδα, αφού επέλεξε τον Παλάσιος στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά, ως παρτενέρ του Καρλίτος. Στα χαφ ήταν οι Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος και στα άκρα οι Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης.Στο τέρμα έπαιξε ο Μπρινιόλι και η τετράδα στην άμυνα αποτελούταν από τους Χουάνκαρ, Σάρλια, Πούγγουρα και Σάντσες.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.781 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο. Οι πράσινοι δεν επέτρεπαν στους ερυθρόλευκους να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι Πειραιώτες είχαν μόνο κάποιες καλές στιγμές με τον Αγκιμπού Καμαρά, όπως και οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με ένα σουτ του Βιτάλ που πέρασε άουτ, μια κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη που είχε την ίδια κατάληξη και ένα μακρινό σουτ του Ρούμπεν που έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτσλικ.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε κυρίως από το 70’ και μετά, κάτι που δεν άρεσε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Ολυμπιακός πίεσε και είχε δυο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Καμαρά, αλλά και ένα γύρισμα του Ρέαμπτσουκ. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές φάσεις της επανάληψης. Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα, γνωρίζοντας ότι έχει σημαντικές απουσίες, έκλεινε όλο και περισσότερο τις επιθετικές επιλογές των ερυθρόλευκων, οι οποίοι αρκέστηκαν σε γεμίσματα τα οποία καθάριζε εύκολα ό πολύ καλός και σταθερός Μπρινιόλι. Το «τριφύλλι» ήθελε να παίξει στην κόντρα, αλλά δεν έβγαλε κάποια καλή αντεπίθεση για να απειλήσει. Το μοναδικό καλό σουτ στην επανάληψη έγινε από τον Αλεξανδρόπουλο, εκτός περιοχής, με τον Βάτσλικ να μπλοκάρει σταθερά.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Αναμφίβολα, το αποτέλεσμα δεν είναι για πανηγυρισμούς, αφού το πρώτο ζητούμενο ήταν η νίκη και η περισσότερη επιθετικότητα στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, όταν έχεις απέναντί σου τον αιώνιο αντίπαλο στην έδρα, ο οποίος είναι πλήρης κι εσύ πας στο ντέρμπι χωρίς Διούδη, Κώτσιρα, Βέλεθ, Ιωαννίδη, τότε το να μη χάσεις είναι θετικό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.