ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αλλάζεις τον Μπρινιόλι μετά από τέτοια εμφάνιση;

Ο Ιταλός ήταν MVP στο Φάληρο, σε βαθμό που δημιουργεί «γλυκό» προβληματισμό στον Γιοβάνοβιτς στη θέση με τον «άσο».

Αλλάζεις τον Μπρινιόλι μετά από τέτοια εμφάνιση;

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο για να πάρω μια γεύση για το τι έχει γραφτεί για το ντέρμπι που θα άρχιζε στο Φάληρο σε λίγες ώρες, έπεσε το μάτι μου σε ένα θέμα που αφορούσε του παράγοντες Χ που καθόρισαν αυτά τα μεγάλα ματς στο παρελθόν.  Όπου παράγοντες Χ ανέφεραν τους τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί στις δύο ομάδες. Σαργκάνης, Νικοπολίδης, Ελευθερόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Βάντσικ, Εμπέντε και Μάλαρτζ, ήταν κάποια από τα ονόματα των κίπερ που βρίσκονταν μέσα το θέμα.

Οι προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές, καθόρισαν με την παρουσία τους ντέρμπι «αιωνίων» που είτε έκρινε τίτλο, είτε έδινε προβάδισμα κατάκτησης του πρωταθλήματος. Από το βράδυ της Κυριακής, σ’ αυτή την άτυπη λίστα θα μπορούσε να φιγουράρει και το όνομά ενός Ιταλού, 30χρονου, έμπειρου τερματοφύλακα. Του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Μπρινιόλι κατά συνθήκη αγωνίστηκε την Κυριακή στο Φάληρο, καθώς μεσοβδόμαδα βγήκε off ο Σωκράτης Διούδης λόγω ίωσης. Ο Ιταλός στο ντέρμπι του Φαλήρου δεν κατέβασε ρολά, δεν έβαλε κάποιο γκολ (ασυνήθιστο για τη θέση του αλλά συμβαίνει), ούτε έπιασε πέναλτι ή κάποιο εξωπραγματικό σουτ. Ήταν εκεί με την προσωπικότητα και τη σιγουριά του, όταν τον χρειάστηκαν οι συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικά σε 2-3 περιπτώσεις δήλωσε παρουσία και έβγαλε τα σουτ του νεαρού Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στις εξόδους του παίρνει άριστο βαθμό.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.817 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιταλός (βραβεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ως ο καλύτερος τερματοφύλακας για την περσινή χρονιά στη Serie B με την Έμπολι) πάνω-κάτω έχει κλείσει ένα μήνα που ήρθε στον Παναθηναϊκό, όμως το βιογραφικό του και οι εικόνες που είχαν κυκλοφορήσει κατά την άφιξη του στην Ελλάδα, έδιναν μια σιγουριά στους φίλους της ομάδας, καθώς πέρα και πίσω από τον Σωκράτη Διουδη, υπάρχει μεν ταλέντο άφθονο (Ξενόπουλος, Χριστογεώργος και Χατζηγιαννάκης), όμως δεν υπάρχει η απαιτούμενη πείρα. Έτσι ο Διούδης μέχρι πέρυσι τουλάχιστον, έπαιζε βρέξει-χιονίσει.

Επειδή όμως όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις και ισχυρό ανταγωνισμό, οι «πράσινοι» κατόπιν εντολής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επέλεξαν να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός κίπερ με παραστάσεις, ούτως ώστε να βοηθήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού, αλλά και αν παρουσιαστεί ανάγκη ν’ αναλάβει τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Οι συγκυρίες το έφεραν έτσι και εφόσον ο Διούδης βγήκε off, ο Μπρινιόλι θα έκανε το ντεμπούτο του, στο πιο κομβικό ματς της χρονιάς. Στο ντέρμπι του Φαλήρου κόντρα στον φορμαρισμένο και λόγω διπλού στην Πόλη, Ολυμπιακού.

Η πειραματική αμυντική γραμμή έκανε τους πάντες διστακτικούς στο άκουσμα, αλλά όταν ξεκίνησε το ντέρμπι και ο Ιταλός άρχισε να ξεδιπλώνει τις ικανότητες του και την αυτοπεποίθησή του, οι περισσότεροι καθησύχασαν, καθώς έβλεπαν ένα τερματοφύλακα που όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε όλο και μεγαλύτερη σιγουριά.

Ο τρόπος που συνομιλούσε με τους συμπαίκτες του στα στημένα, ή ο τρόπος που εκτελούσε τα ελεύθερα έδειχναν πως εδώ υπάρχει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και πρέπει να προσεχθεί και στα επόμενα ματς. Κάπου εδώ έρχεται και ο θετικός προβληματισμός για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τον Ιταλό ή όταν επανέλθει ο Διούδης (που κατά καιρούς έχει δείξει δείγματα μεγάλου γκολκίπερ) θα αναλάβει εκ νέου το ρόλο του «άσου» για την ομάδα του;

Όποια απόφαση και να πάρει ο Σέρβος τεχνικός, πλέον στον Παναθηναϊκό έχουν στα χέρια τους μια περίπτωση πολύ καλού κίπερ, ο οποίος αφού πάρει και μερικά ακόμα «εύκολα» ματς στα πόδια του, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τον βασικό «άσο», για μία ομάδα που τη φετινή σεζόν έχει περάσει προς τα έξω πως και θέλει, αλλά και πρέπει να εξελιχθεί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...