ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Σλοβένος έβγαλε στη «σέντρα» τους Έλληνες διαιτητές

Στο ύψος των περιστάσεων ο Σλάβκο Βίντσιτς, «τράβηξε» χειρόφρενο όταν υπήρξε ορατότης μηδέν και εξέθεσε γι' ακόμα μια φορά την ελληνική διαιτησία.

Ο Σλοβένος έβγαλε στη «σέντρα» τους Έλληνες διαιτητές

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα προηγούμενα χρόνια όταν βασίλευε ο ένας και όλοι οι υπόλοιποι ήταν στην πείνα, έχουμε ζήσει σκηνές απείρου κάλλους. Πρωταγωνιστές πολλές φορές ήταν τα παιδιά με τα μαύρα ή τα πορτοκαλί ή τα κίτρινα ανάλογα την περίσταση.

Όταν άρχισε το πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάζει και η πίτα να μοιράζεται σε ίσα κομμάτια προς όλους, τα «περίεργα» φαινόμενα μειώθηκαν… δεν γράφουμε εξαλείφθηκαν γιατί διάφορα πραγματάκια συμβαίνουν και στις ημέρες μας.

Ωστόσο στα ντέρμπι, με την νέα κατάσταση οι Έλληνες διαιτητές έπαψαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι ρόλοι μετεφέρθησαν σε εκείνους που πραγματικά το αξίζουν. Στους ποδοσφαιριστές αρχικά και στους προπονητές στη συνέχεια.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.882 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο ντέρμπι της Κυριακής, πέρα από τους αληθινούς πρωταγωνιστές δηλαδή τους παίκτες των δύο ομάδων, πρωταγωνιστής για τους σωστούς λόγους ήταν και ο Σλοβένος διεθνής διαιτητής, Σλάβκο Βίντσιτς. Η διαιτησία του ήταν άψογη, παρά τα όσα του κοστολογούν σήμερα ή και στις χθεσινοβραδινές εκπομπές αθλητικού περιεχομένου διάφοροι, ακόμα και πρώην συνάδελφοί του (ο Θεός να τους κάνει). Ο Βίντσιτς ήταν ο απόλυτος άρχοντας της αναμέτρησης. Κοντρόλαρε το συναίσθημα και το πάθος των ποδοσφαιριστών, ήταν παρόντας σε όλες τις κρίσιμες φάσεις και χρησιμοποίησε τον πειθαρχικό έλεγχο με φειδώ.

Επίσης ήταν εκείνος που «τράβηξε» χειρόφρενο στο ματς, όταν στην αρχή των δύο ημιχρόνων υπήρξε ορατότης μηδέν. Δεν λέμε πως ήταν άσχημη η ατμόσφαιρα (μπροστά σε άλλα και άλλα που έχουν δει τα μάτια μας στο κρατικό γήπεδο αυτή η εικόνα του χθεσινού ήταν πταίσμα), αλλά όταν δεν βλέπεις στο ένα μέτρο από τον καπνό, υποχρεώνεσαι να το σταματήσεις. Από σεβασμό στο θεατή που βρίσκεται στο γήπεδο και δεν ξέρει ποιος έχει τη μπάλα, μέχρι και στον τηλεθεατή ενόσω γνωρίζεις πως αυτό είναι το ματς της χρονιάς και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου.

Ο Σλοβένος λοιπόν, παρά τα όσα του καταλογίζει ο Μάρτινς (τον εκθέτει η ερυθρόλευκη ανακοίνωση) τα πήγε περίφημα. Διοτί για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο, πρέπει να σέβεσαι αρχικά το άθλημα και στη συνέχεια αυτούς που το υπηρετούν.

Παράλληλα όμως, ο Βίντσιτς πέρασε και το δικό του μήνυμα και αυτό δεν ήταν άλλο, από το να εκθέσει για άλλη μια φορά την ελληνική διαιτησία και τους υπαλλήλους της, καθώς έχουμε δει (μάλλον για ένα εικοσάλεπτο περίπου δεν έχουμε δει) το ματς να σταματά σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα χρόνια του φαύλου ποδοσφαιρικά παρελθόντος εκεί όπου διαφέντευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο κατ’ εντολήν, οι Καλόπουλοι, οι Αρετόπουλοι και οι Σπάθες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.