ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Δεν χάρηκε με την ισοπαλία, αλλά μοίρασε πόνο…

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα σε όλους και σε όλα ενώ στέκεται και στον πανικό που προκάλεσε το αποτέλεσμα στον αντίπαλο.

Δεν χάρηκε με την ισοπαλία, αλλά μοίρασε πόνο…

Πήγαμε στον πόλεμο, λοιπόν, με όλα εναντίον μας. Η ομάδα ήταν χτυπημένη από σοβαρές απουσίες την τελευταία εβδομάδα, ο Γιοβάνοβιτς δεν ήξερε τι του ξημέρωνε. Ολοι στον Ολυμπιακό έλεγαν για τριάρα και τεσσάρα και είχαν τσιμπήσει και κάποιοι δικοί μας. Υπολόγιζαν όλοι χωρίς τον Ιβάν. Διότι όταν έχεις καλό προπονητή παρουσιάζεσαι όπως πρέπει για να πάρεις αποτέλεσμα. Βγήκαν 11 καμικάζι στο γήπεδο έτοιμοι να θυσιαστούν για την ομάδα και το έκαναν. Επαιξε μία πειραματική άμυνα με τρεις από τους πέντε μη βασικούς και τον τερματοφύλακα να παίζει για πρώτη φορά και ο Ολυμπιακός δεν έκανε μία κλασική ευκαιρία.

Ναι η ομάδα δεν ήταν καλή επιθετικά, ναι έχουμε απαιτήσεις και το είπε και ο Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα. Οποιος περιμένει, όμως, να παρουσιάσει ο προπονητής μία ομάδα( μέσα σε ένα μήνα όταν παρέλαβε ένα μπάχαλο) με τόσες ελλείψεις και να πάρει αποτέλεσμα και να παίξει μπάλα στην δυσκολότερη έδρα είναι εκτός πραγματικότητας. Η ενδεκάδα αυτή έπαιξε για πρώτη φορά μαζί με όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα. Μπήκε στο γήπεδο με στόχο ένα. Να κερδίσει. Και αν δεν κέρδιζε τουλάχιστον να μην έχανε.

Δεν κέρδισε για αυτό και δεν χάρηκε κανείς στην ομάδα, ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες. Το αποτέλεσμα είναι, όμως, θετικό με όλες τις συνθήκες που έγινε το παιχνίδι. Και είναι ικανό να σπρώξει την ομάδα στη συνέχεια και ο κόσμος να πιστέψει στους παίκτες και τον προπονητή. Αρκεί η ομάδα να συνεχίσει να βελτιώνεται. Και είμαι σίγουρος για αυτό, όπως ήμουνα σίγουρος όταν το καλοκαίρι ερχόταν ο Γιοβάνοβιτς στην ομάδα, ότι ήταν μία σωστή επιλογή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός επιθετικά, λοιπόν, και για πλάκα πήρε ισοπαλία από τον πολυδιαφημισμένο Ολυμπιακό. Σε ένα γήπεδο, που δύο φορές οι οπαδοί διέκοψαν το παιχνίδι και παραλίγο να παίζαμε ακόμα τις καθυστερήσεις.

Γελάω με τις αντιδράσεις τους από χθες το βράδυ μετά το 0-0. Την είχαν σίγουρη τη νίκη και τους κάθησε βαρύ. Πρώτος από όλους ο Μαρτίνς, που μίλησε για την διαιτησία και είπε, ότι ευνόησε τον Παναθηναϊκό. Ηρθε σοβαρός και έγινε σαν και αυτούς, σαν τον Μαρινάκη. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τον Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό να τους έπαιζε χθες ο Καλόπουλος να έδινε στις βουτιές του Τικίνιο πέναλτι. Θα τους βόλευε και ένας Αρετόπουλος, ένας Παπουτσέλης βρε παιδί μου. Όχι όμως αυτός ο κερατάς ο Σλοβένος. Δεν ντρέπεται που δεν έπαιξε 100-0; Είπαμε οι τύποι δεν αντέχουν το 50-50. 21 λεπτά καθυστερήσεις έδειξε συνολικά ο διαιτητής και ο Μαρτίνς ήθελε ίσως 51 λεπτά. Και 120 λεπτά να παίζαμε ακόμα ευκαιρία δεν θα κάνανε, διότι δεν μπορούσαν και διότι απέναντι είχαν μία ομάδα ψυχωμένη με τακτική πειθαρχία και έναν προπονητή που δεν έβαλε την άμυνα στη σέντρα, όπως έκανε ο άλλος πέρυσι στην Λεωφόρο και τώρα έχει πάει προπονητής στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Μεγάλο πόνο έχουν οι τύποι για μία ισοπαλία. Φαντάσου να κάναμε διπλό τι θα γινόταν. Ηδη από χθες το βράδυ το άξιο τέκνο της ελληνικής διαιτησίας Ηλίας Σπάθας είδε πέναλτι στην φαντασία του. Αν δεν το έβλεπε βέβαια την άλλη Κυριακή δεν θα δούλευε στο Μέγκα. Σήμερα είχαμε συνέχεια από μία εφημερίδα που κάποτε ήταν πρώτη και αντικειμενική και τώρα είναι κατακόκκινη απλά δεν το λέει. Εγραψε ότι ο διαιτητής ευνόησε τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά με μία ισοπαλία, φαντασθείτε να κερδίζαμε και φανταστείτε να ήμασταν κανονικός Παναθηναϊκός τι θα έκαναν.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Ο Παναθηναϊκός παρότι είναι θετικό το αποτέλεσμα με όλες τις συνθήκες δεν θα χαρεί και θα σου πει ότι δεν παίξαμε καλά επιθετικά, ότι πραγματικά ισχύει. Ο Ολυμπιακός όταν δεν κερδίσει θα σου πει για την διαιτησία, για το παχύ χόρτο και θα σου κάνει το άσπρο-μαύρο. Για αυτό είμαι περήφανος, που είμαι Παναθηναϊκός .

*Ο Γιοβάνοβιτς όσο περνάει ο καιρός τόσο μαθαίνει τους παίκτες και την ομάδα και την βελτιώνει. Τα αποδυτήρια είναι καλά και ήξερε ότι στο χθεσινό ματς ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να χάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα την βρει την λύση με τις εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας, όσον αφορά την δημιουργία και την επίθεση, αλλά και κόντρα σε κλειστές άμυνες.

*Ταπεινά συνεχίζουμε με έναν στόχο. Να χαιρόμαστε να βλέπουμε την ομάδα και η ομάδα να βγάζει πάθος και ψυχή είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Ιωνικό.

*Θετική η πρώτη εμφάνιση του Μπρινιόλι, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και εξαιρετικός ο Ρούμπεν δίπλα στον τούρμπο Αλεξανδρόπουλο. Ο Παλάσιος επιθετικά δεν πήγε καλά, αλλά δεν πήρε και πολλές πάσες, αλλά τακτικά και στο ανασταλτικό κομμάτι έκανε ότι του είπε ο προπονητής σε αυτό το 4-4-2. Θα έρθει και η σειρά του Αργεντίνου να παίξει καλά, θέλει τον χρόνο του. Ο Σάρλια έπεσε αντικείμενο χλευασμού εδώ και πολλές εβδομάδες, αλλά στάθηκε μία χαρά. Είπαμε όμως Ελλάδα, ξερολισμός, ισοπέδωση. Φυσικά δεν είναι για να στηριχθείς σε αυτόν, αλλά έδειξε ότι για εναλλακτική λύση καλός είναι και κυριάρχησε στον αέρα με Ελ Αραμπί και Τικίνιο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.