ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Η θετική εμφάνιση του Σάρλια είναι σημαντική ενόψει της συνέχειας

Στην περίπτωση του Σβόνιμιρ Σάρλα ισχύει ότι και σε όλες: Δε χρειάζονται βιασύνες και αναλύσεις δίχως να έχουμε εικόνα καθημερινή από έναν ποδοσφαιριστή.

Παναθηναϊκός: Η θετική εμφάνιση του Σάρλια είναι σημαντική ενόψει της συνέχειας

Στην περίπτωση του Σβόνιμιρ Σάρλα ισχύει ότι και σε όλες: Δε χρειάζονται βιασύνες και αναλύσεις δίχως να έχουμε εικόνα καθημερινή από έναν ποδοσφαιριστή.

Προσοχή: Δε λέμε ότι ο Κροάτης είναι ο νούμερο ένα στόπερ για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι, όμως, και για… πέταμα όπως φάνηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι ένας στόπερ με όχι υψηλό συμβόλαιο που αποκτήθηκε για να καλύψει μια ακόμη θέση στην ομάδα και αν βρει χημεία με τους υπόλοιπους αμυντικούς, να βοηθήσει την ομάδα δίνοντας κι αυτός το… παραπάνω απ’ αυτό που μπορεί.

Πολλές συζητήσεις μπορούν να γίνουν για το αν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει άλλον κεντρικό αμυντικό, από τη στιγμή που ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχει καθυστερήσει να επιστρέψει. Ο Ολλανδός κάνει προπονήσεις με την ομάδα, αλλά για να φορτσάρει και να βρει ρυθμό χρειάζεται ακόμα αρκετό διάστημα.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.394 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να απαξιώνει τόσο μα τόσο εύκολα έναν παίκτη, δίχως να τον έχει δει. Ούτε, φυσικά, να τον αποθεώνει. Οι υπερβολικά βιαστικές και απλές εκτιμήσεις όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά παραπλανούν και δημιουργούν εντυπώσεις.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς του Σάρλια στο ματς του Φαλήρου, θα διαπιστώσει ότι το πρόσημο ήταν θετικό. Κέρδισε 10 από τις 17 μονομαχίες που έδωσε, ενώ ήταν πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι με 5/7 κερδισμένες  φάσεις. Είχε 13 παρεμβάσεις με σωστές τοποθετήσεις στο ματς. Τέλος, στις συνολικές του ενέργειες στο ματς το ποσοστό επιτυχίας ήταν στο 59,4% με 41/69.

Ο Κροάτης τα πήγε πολύ καλά και ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Λέμε “σχεδόν” διότι υπάρχει η φάση που η μπάλα πήγε να του φύγει από κόντρα στο κοντινό σουτ του Ελ Αραμπί, το οποίο θα μπορούσε να γίνει γκολ. Ο Σάρλια δεν είναι ο πιο ποιοτικός αμυντικός του κόσμου. Είναι, όμως, ένας παίκτης – στρατιώτης, παίζει με δυναμισμό και μπορεί να δώσει εξτρά λύσεις στο τριφύλλι και καθημερινά να γίνεται κι αυτός καλύτερος και συγκεντρωμένος σε όσα ζητάει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η εμφάνισή του στο ντέρμπι του δίνει αυτοπεποίθηση, τον κάνει να νιώθει σημαντικός στην ομάδα κι αυτό είναι ό, τι καλύτερο για όλους ενόψει τη απαιτητικής συνέχειας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...