ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παλάσιος: Τα «μπράβο» του Γιοβάνοβιτς για το Φάληρο και το πλάνο για το μέλλον

Γιατί ο Γιοβάνοβιτς έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του Παλάσιος στο Καραϊσκάκη και τι σκέφτεται για τον Αργεντινό από εδώ και στο εξής.

Παλάσιος: Τα «μπράβο» του Γιοβάνοβιτς για το Φάληρο και το πλάνο για το μέλλον

Περιμένει ο κόσμος από έναν μεσοεπιθετικό να κάνει πράγματα μέσα στο γήπεδο που θα κρίνουν ένα παιχνίδι. Να κάνει 1-2 ενέργειες που θα… ξεσηκώσουν, να απειλήσει, να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, να σκοράρει. Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα; Περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο. Και έως τώρα δεν το έχει δει.

Δεν το είδε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε για μερικά λεπτά ως αλλαγή. Δεν το είδε ούτε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που ο Αργεντινός έκανε το ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα, παίζοντας επί της ουσίας ως δεύτερος επιθετικός, στο πλάι του Καρλίτος. Κι όμως, ο Παλάσιος στο Καραϊσκάκη είχε μια καλή μέρα στη δουλειά. Τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο.

Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να πρεσάρει ψηλά και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικά η ομάδα του τον Ολυμπιακό. Και ήθελε να το κάνει προκειμένου να μην δώσει την ευκαιρία στον αντίπαλο να «χτίσει» το παιχνίδι του, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να τη φέρει με προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή του Μπρινιόλι. Ηθελε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: να μην την… πατήσει όπως στους «Ζωσιμάδες» και στο «Βικελίδης». Εκεί που στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ και εν τέλει γνώρισε και την ήττα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 26.903 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παλάσιος, όπως και ο Καρλίτος, ήταν οι δύο πιο σημαντικοί παίκτες στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς με το πρέσινγκ. Από εκείνους θα ξεκινούσε. Εκείνοι θα δυσκόλευαν την πρώτη πάσα του Ολυμπιακού, εκείνοι όφειλαν να πηγαίνουν πάνω στον Μαντί Καμαρά που είναι αυτός που έρχεται για να πάρει την μπάλα και να ξεκινήσει το build up.

O Παλάσιος ακολούθησε κατά γράμμα το πλάνο. Ετρεξε πολύ, έβγαλε ένταση, πίεσε ψηλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Πράγματα που δεν φαίνονται στο «μάτι» του απλού θεατή. Αλλά πράγματα που για τον προπονητή είναι άκρως σημαντικά. Γι’ αυτό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετέφερε στον ποδοσφαιριστή του την ικανοποίησή του για την εικόνα του, για την προσήλωση στο πλάνο. Τακτικά υπήρξε άριστος.

Οσο για τα υπόλοιπα; Σαφώς και το δείγμα από τον Αργεντινό είναι πολύ μικρό για να κριθεί η εν γένει πορεία του στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην έχει προσφέρει έως τώρα τα αναμενόμενα, ωστόσο στο Φάληρο ήταν μόλις η πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει στον Παλάσιος, ο Γιοβάνοβιτς περιμένει από τον παίκτη του να βγάλει περισσότερα πράγματα και ο ίδιος ο Αργεντινός δεν αγχώνεται και εκφράζει τη σιγουριά του πως σύντομα θα δούμε ένα άλλο πρόσωπο.

Θετικό είναι και το γεγονός πως τώρα βρισκόμαστε σε μέρες διακοπής πρωταθλήματος και ο Παλάσιος θα έχει τον χρόνο να δουλέψει με την ομάδα, δίχως την πίεση των αγώνων όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάμε πως αγωνίστηκε μόλις λίγες μέρες μετά την έλευσή του στην Ελλάδα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα τέσσερα παιχνίδια συνεχόμενα. Για τον Αργεντινό είναι απαραίτητο να δουλέψει χωρίς να έχει την παραμικρή πίεση των αγώνων, να αφομοιώσει ακόμα περισσότερο τα “θέλω” του προπονητή του και να δουλέψει μαζί του σε συγκεκριμένα κομμάτια της επιθετικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, η χρησιμοποίησή του ως δεύτερος επιθετικός στο ματς με τον Ολυμπιακό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αποκλείσουμε και σε άλλα παιχνίδια. Να βλέπουμε δηλαδή τον 29χρονο ποδοσφαιριστή κοντά ή στο πλάι είτε του Καρλίτος, είτε του Ιωαννίδη, σε παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός θέλει να βάλει έξτρα πίεση στον αντίπαλο και να γεμίζει την περιοχή ή σε ματς όπως αυτό του Φαλήρου, που χρειάζεται έντονη πίεση ψηλά από περισσότερους ποδοσφαιριστές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.