ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέα μέτρα: Crash test 15 ημερών με κατάργηση περιορισμών σε εστίαση και διασκέδαση

Σε νέα κανονικότητα μπαίνει η χώρα για τους εμβολιασμένους οι οποίοι αποκτούν περισσότερες ελευθερίες ειδικά σε εστίαση και διασκέδαση. Ξεκινά σαφάρι ελέγχων στα καταστήματα.

Νέα μέτρα: Crash test 15 ημερών με κατάργηση περιορισμών σε εστίαση και διασκέδαση

Ένα τεστ 15 ημερών πραγματοποιεί όπως φαίνεται η κυβέρνηση με την κατάργηση των περιορισμών και στις κόκκινες περιοχές αλλά για τους εμβολιασμένους. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε διάφορες περιοχές ανεβαίνει και δεν περιορίζεται εξαιτίας της ελεύθερης κυκλοφορίας και της διασκέδασης, τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν ξανά.

Ενδεικτικό είναι όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης: «Μία πρώτη διαφορά από τις προηγούμενα μέτρα που υπήρχαν, είναι ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα ισχύουν για 15 μέρες. Εντός αυτών των 15 ημερών θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν. Άρα, οι περιορισμοί που υπάρχουν κατά βάση υφίστανται και εντός 15 ημερών θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους, σε διαφορετικές μορφές δραστηριότητας που υπάρχουν, ώστε να είναι απλοποιημένοι, απολύτως κατανοητοί και πλήρως ομαδοποιημένοι».

Γεγονός που σημαίνει ουσιαστικά ότι τα μέτρα περιορισμού μπορούν να επανέλθουν ή να επανακαθοριστούν εάν κριθεί απαραίτητο, αφού σε 15 ημέρες θα έχουμε επαναξιολόγηση της κατάστασης. «Εάν και εφόσον οποτεδήποτε χρειαστεί να έχουμε επιπλέον μέτρα, τότε θα ζητήσουμε την εισήγηση από την Επιτροπή», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 66.465 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η εστίαση και η ψυχαγωγία

Η κατάσταση γίνεται πλέον κανονική για τους εμβολιασμένους στην εστίαση και την ψυχαγωγία, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει άλλη διαφοροποίηση. Στόχος φυσικά να πιεστούν οι ανεμβολίαστοι και να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο.

Στην εστίαση, στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δηλαδή στους εσωτερικούς χώρους ουσιαστικά, δεν υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός. Δε θα υπάρχει περιορισμός δηλαδή σε αριθμό ατόμων αφού οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν στο 100% και με μουσική.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, θα πρέπει να συνεχίσει να πραγματοποιεί δύο rapid test την εβδομάδα εάν δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας.

Από την άλλη στους ανοιχτούς χώρους, θα ισχύει ότι και σήμερα αφού δεν εφαρμόζεται ουσιαστικά κανένα μέτρο, εκτός κι αν ο ιδιόκτητης έχει ορίσει και τον εξωτερικό χώρο μόνο για εμβολιασμένους, οπότε και η είσοδος θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Πράγμα βέβαια εξαιρετικά σπάνιο έως και ανύπαρκτο.

Η κυκλοφορία στις κόκκινες περιοχές

Σε ότι αφορά στην κυκλοφορία, καταργείται πλήρως το μέτρο και στις κόκκινες περιοχές, στις περιοχές δηλαδή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το μέτρο προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1:00 τη νύχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί στις κόκκινες περιοχές. Ωστόσο ουδείς φαίνεται να ήλεγχε επί της ουσίας την εφαρμογή του μέτρου ειδικά τον τελευταίο μήνα.

Σαφάρι ελέγχων

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιστρέψει η χώρα πλήρως στην κανονικότητα, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία το επόμενο διάστημα με δεδομένα και τα προβλήματα που υπάρχουν μετά από κοντά δύο χρόνια πανδημίας.

Ωστόσο, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στους ελέγχους που αναμένεται να γίνονται ειδικά τη νύχτα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr. Στόχος ειδικά το πρώτο διάστημα να υπάρχει …παραδειγματισμός στις επιχειρήσεις, ώστε να τηρούν το μέτρο του ελέγχου στην είσοδο του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διαφορετικά θα δέχονται ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα.

προνόμια» σε εμβολιασμένους">προνόμια» στους εμβολιασμένους μίλησαν ο Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής κέντρου υγείας Αρεόπολης αλλά και ο Γεώργιος Παπαζήσης καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας.">

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...