ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του «Σαλε» στο ΟΑΚΑ και το λάθος του Γιαννακόπουλου

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Η θητεία στον «πράσινο» πάγκο, οι νίκες επί του Ολυμπιακού, το κάζο από την Λαμποράλ και η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του «Σαλε» στο ΟΑΚΑ και το λάθος του Γιαννακόπουλου

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς που βρίσκεται στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, επιστρέφει απόψε στο ΟΑΚΑ, όπου θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό, μετά το πέρασμά του από τον «πράσινο» πάγκο τη σεζόν 15-16.

Τη σεζόν εκείνη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφασίζει να δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Σέρβο τεχνικό. Ο Τζόρτζεβιτς τότε προερχόταν από επιτυχία με την Εθνική ομάδα της χώρας του και ερχόταν στον Παναθηναϊκό με βαρύ βιογραφικό αλλά και με περγαμηνές.

Οι «πράσινοι» αποφασίζουν να επενδύσουν στο σέρβικο μοντέλο και φέρνουν στο ΟΑΚΑ, ακόμα τρεις συμπατριώτες του Τζόρτζεβιτς. Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Σάσα Πάβλοβιτς και Όγκνιεν Κούζμιτς, ντύνονται «πράσινοι» με συνοπτικές διαδικασίες και μαζί με Διαμαντίδη, Φώτση, καλούνται να ισχυροποιήσουν ευρωπαϊκά τον Παναθηναϊκό.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.637 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τζόρτζεβιτς ξεκινά με θετικό τρόπο την θητεία του στο «τριφύλλι», πετάει εκτός κυπέλλου τον Ολυμπιακό με «διπλό» στο ΣΕΦ, ενώ περίπου δυο εβδομάδες αργότερα, έρχεται και το δεύτερο «χτύπημα» στον αιώνιο αντίπαλο, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον Ολυμπιακό και για το πρωτάθλημα, μάλιστα εκείνο το ματς είχε και αρκετό τρίτο ημίχρονο, με τον Τζόρτζεβιτς να έχει ένα έντονο διαπληκτισμό με τον Μίλαν Τόμιτς που βρισκόταν στο πλευρό του Σφαιρόπουλου ως βοηθός στο «ερυθρόλευκο» τεχνικό σταφ.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ειδικά στην Ευρωλίγκα, με τον Παναθηναϊκό να μην πείθει με τις εμφανίσεις του, ενώ η ομάδα «φώναζε» πως έχριζε ενίσχυσης. Ο DPG αποφασίζει να προσφέρει εξτρά παίκτες στη φαρέτρα του «Σάλε» και ο Παναθηναϊκός αποκτά μια τριάδα Αμερικανών (Χέινς, Χάντερ και Ουίλιαμς) αποτελούν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ωστόσο αν και η αρχή είναι ιδανική, το φινάλε θα αποδεικνυόταν «τραγικό» και για τον Σέρβο τεχνικό, αλλά και για την ομάδα που χάνει στο τέλος της σεζόν -και αφού έχει προηγηθεί απόλυση του Τζόρτζεβιτς και πρόσληψη του Πεδουλάκη- τα κεκτημένα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Η σειρά με την Λαμποράλ Κούτσα θα ήταν «κλειδί» για την έκβαση της σεζόν, η οποία θα ήταν και η τελευταία του Δημήτρη Διαμαντίδη στα παρκέ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε το μειονέκτημα έδρας, αλλά όλοι τον έδειχναν ως φαβορί για να προκριθεί… Έλα όμως που ο Γιάννης Μπουρούσης (αγωνιζόταν τότε στους Βάσκους) και η υπόλοιπη παρέα του είχε διαφορετική άποψη.

Οι «Βάσκοι» καταφέρνουν καίρια χτυπήματα στον Παναθηναϊκό, τον αφήνουν εκτός συνέχειας με «σκούπα» και κάπου εκεί τα σύννεφα στη συνεργασία του Τζόρτζεβιτς με τον Παναθηναϊκό που είχαν μαζευτεί νωρίτερα στη σεζόν, έγιναν βροχή και ο Σέρβος εν μια νυκτί θα αποχωρούσε από το ΟΑΚΑ.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες με τον Τζόρτζεβιτς να διεκδικεί από τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αποζημίωση, μια υπόθεση που είχε αρκετά κεφάλαια και κράτησε για περίπου μια τετραετία. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα παραδεχόταν ένα λάθος που έκανε στη συνεργασία με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν ο χειρότερος άνθρωπος που έχω συναντήσει στη ζωή μου! Ήταν εκπληκτικός ως παίκτης, αλλά πολύ κακός χαρακτήρας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...