ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Απίστευτο κι όμως… Παναθηναϊκό – “Κατάπιε” τη Φενέρ με φοβερό Νέντοβιτς!

Με... αδιανόητη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς μπροστάρη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-87 της Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα έπειτα από δυο ματς.

Απίστευτο κι όμως... Παναθηναϊκό -

Με… αδιανόητη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς μπροστάρη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-87 της Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα έπειτα από δυο ματς.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο στο ΟΑΚΑ. Πότε ο Παναθηναϊκός και πότε η Φενέρ είχαν το προβάδισμα. Οι πράσινοι πήραν διαφορά πέντε πόντων (13-8), αλλά η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πολύ γρήγορα πέρασε μπροστά στο σκορ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 20-21 με το τριφύλλι να έχει προβλήματα στην άμυνα, γεγονός που του στέρησε το προβάδισμα.

Η κατάσταση ήταν παρόμοια και στη δεύτερη περίοδο. Στα πέντε λεπτά πριν από τη λήξη το σκορ ήταν στο 31-34 με τον Παναθηναϊκό να τα πηγαίνει σχετικά καλά επιθετικά, αλλά να μη βρίσκει στην άμυνα τις λύσεις. Η Φενέρ ξέφυγε με 9 πόντους, οι πράσινοι μείωσαν αμέσως βγάζοντας αντίδραση και με εντυπωσιακό μπάζερ μπίτερ του Παπαπέτρου το σκορ του ημιχρόνου ήταν 45-46.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.506 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνεχώς ακολουθούσε. Οποτε έφτανε σε απόσταση βολής, κάτι… λάθος γινόταν στην επίθεση με αποτέλεσμα η Φενέρ να χτίζει ξανά μια μικρή διαφορά. Στα άσχημα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν και το γεγονός ότι Πέρι και Γουάιρ φορτώθηκαν με 4 φάουλ, με αποτέλεσμα ο Έλληνας προπονητής να τους αποσύρει στον πάγκο. Η Φενέρ ξέφυγε ξανά, αλλά πάλι ο Παναθηναϊκός έδειξε σφυγμό, ισοφάρισε σε 64-64, αλλά το τρίποντο του Πολονάρα από τη γωνία έκανε το 64-47, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην 4η περίοδο το ματς ήταν ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά στο σκορ και έψαχνε ένα ξέσπασμα μπροστά στον κόσμο του. Το τριφύλλι πέρασε μπροστά με 82-79, αλλά η Φενέρ γύρισε την κατάσταση και πέρασε μπροστά με 82-85 κι ενώ απέμενε 1.17 για το τέλος του αγώνα. Ο Νέντοβιτς αστόχησε σε τρίποντο, ο Πιέρ ευστόχησε σε καλάθι δυο πόντων και η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη για τους γηπεδούχους.

Στην 4η περίοδο το ματς ήταν ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά στο σκορ και έψαχνε ένα ξέσπασμα μπροστά στον κόσμο του. Το τριφύλλι πέρασε μπροστά με 82-79, αλλά η Φενέρ γύρισε την κατάσταση και πέρασε μπροστά με 82-85 κι ενώ απέμενε 1.17 για το τέλος του αγώνα.

Το τι ακολούθησε δεν… περιγράφεται στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με 5 πόντους πίσω, πήρε αντιαθλητικό, μείωσε σε 86-87 και στα 2.9 ξανακέρδισε πάλι με τον Νέντοβιτς νέο αντιαθλητικό! Ο Σέρβος έκανε το σκορ 88-87. Στην επαναφορά ο Παπαπέτρου πήρε νέο φάουλ σε προσπάθεια για τρεις πόντους. Ο αρχηγός έβαλε και τις τρεις για το τελικό 91-87 με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια σπουδαία νίκη, την πρώτη του έπειτα από δυο ματς στην Ευρωλίγκα.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς θύμισε τον καλό του εαυτό! Ο Σέρβος ήταν ο κορυφαίος της πράσινης ανατροπής με 20 πόντους και σημαντικές επιλογές στα κρίσιμα. Ο Παπαπέτρου τον ακολούθησε στους 14, ενώ 13 είχε ο Μέικον και 12 ο Γουάιτ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.