Μπάσκετ

Απίστευτο κι όμως… Παναθηναϊκό – “Κατάπιε” τη Φενέρ με φοβερό Νέντοβιτς!

Με... αδιανόητη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς μπροστάρη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-87 της Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα έπειτα από δυο ματς.

Με… αδιανόητη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς μπροστάρη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-87 της Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα έπειτα από δυο ματς.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο στο ΟΑΚΑ. Πότε ο Παναθηναϊκός και πότε η Φενέρ είχαν το προβάδισμα. Οι πράσινοι πήραν διαφορά πέντε πόντων (13-8), αλλά η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πολύ γρήγορα πέρασε μπροστά στο σκορ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 20-21 με το τριφύλλι να έχει προβλήματα στην άμυνα, γεγονός που του στέρησε το προβάδισμα.

Η κατάσταση ήταν παρόμοια και στη δεύτερη περίοδο. Στα πέντε λεπτά πριν από τη λήξη το σκορ ήταν στο 31-34 με τον Παναθηναϊκό να τα πηγαίνει σχετικά καλά επιθετικά, αλλά να μη βρίσκει στην άμυνα τις λύσεις. Η Φενέρ ξέφυγε με 9 πόντους, οι πράσινοι μείωσαν αμέσως βγάζοντας αντίδραση και με εντυπωσιακό μπάζερ μπίτερ του Παπαπέτρου το σκορ του ημιχρόνου ήταν 45-46.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνεχώς ακολουθούσε. Οποτε έφτανε σε απόσταση βολής, κάτι… λάθος γινόταν στην επίθεση με αποτέλεσμα η Φενέρ να χτίζει ξανά μια μικρή διαφορά. Στα άσχημα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν και το γεγονός ότι Πέρι και Γουάιρ φορτώθηκαν με 4 φάουλ, με αποτέλεσμα ο Έλληνας προπονητής να τους αποσύρει στον πάγκο. Η Φενέρ ξέφυγε ξανά, αλλά πάλι ο Παναθηναϊκός έδειξε σφυγμό, ισοφάρισε σε 64-64, αλλά το τρίποντο του Πολονάρα από τη γωνία έκανε το 64-47, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην 4η περίοδο το ματς ήταν ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά στο σκορ και έψαχνε ένα ξέσπασμα μπροστά στον κόσμο του. Το τριφύλλι πέρασε μπροστά με 82-79, αλλά η Φενέρ γύρισε την κατάσταση και πέρασε μπροστά με 82-85 κι ενώ απέμενε 1.17 για το τέλος του αγώνα. Ο Νέντοβιτς αστόχησε σε τρίποντο, ο Πιέρ ευστόχησε σε καλάθι δυο πόντων και η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη για τους γηπεδούχους.

Στην 4η περίοδο το ματς ήταν ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά στο σκορ και έψαχνε ένα ξέσπασμα μπροστά στον κόσμο του. Το τριφύλλι πέρασε μπροστά με 82-79, αλλά η Φενέρ γύρισε την κατάσταση και πέρασε μπροστά με 82-85 κι ενώ απέμενε 1.17 για το τέλος του αγώνα.

Το τι ακολούθησε δεν… περιγράφεται στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με 5 πόντους πίσω, πήρε αντιαθλητικό, μείωσε σε 86-87 και στα 2.9 ξανακέρδισε πάλι με τον Νέντοβιτς νέο αντιαθλητικό! Ο Σέρβος έκανε το σκορ 88-87. Στην επαναφορά ο Παπαπέτρου πήρε νέο φάουλ σε προσπάθεια για τρεις πόντους. Ο αρχηγός έβαλε και τις τρεις για το τελικό 91-87 με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια σπουδαία νίκη, την πρώτη του έπειτα από δυο ματς στην Ευρωλίγκα.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς θύμισε τον καλό του εαυτό! Ο Σέρβος ήταν ο κορυφαίος της πράσινης ανατροπής με 20 πόντους και σημαντικές επιλογές στα κρίσιμα. Ο Παπαπέτρου τον ακολούθησε στους 14, ενώ 13 είχε ο Μέικον και 12 ο Γουάιτ.

Exit mobile version