ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Τα κέρδη και ο Νέντοβιτς

Τι κέρδισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη κόντρα στη Φενέρ, η συνέχεια και το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη.

Παναθηναϊκός: Τα κέρδη και ο Νέντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια μεγάλη -αλλά και αγχωτική- νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο το τεχνικό τιμ πέρα από τον ψυχολογικό τομέα και την ώθηση που πήρε η ομάδα, δεν έμεινε ικανοποιημένο. Ο Δημήτρης Πρίφτης το τόνισε στις δηλώσεις του αργότερα μετά το τέλος του ματς πως η ομάδα απέχει κατά πολύ απ’ αυτό που έχει στο μυαλό του, όμως ανέφερε και τα κέρδη που είχε, από την εμφάνιση των παικτών του.

Αρχικά το μεγαλύτερο κέρδος είναι η ψυχολογία, ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός ερχόταν από δύο κάκιστες εμφανίσεις και αρκετό προβληματισμό. Οι «πράσινοι» ήθελαν όσο τίποτα άλλο το χθεσινό αποτέλεσμα, αφού η συνέχεια ειδικά στην Ευρωλίγκα, έχει αναμετρήσεις υψηλών απαιτήσεων, έντασης και αρκετά ταξίδια. Θυμίζουμε πως την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν με ταξίδια σε Μπασκόνια και Μαδρίτη.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κέρδος από τη χθεσινή νίκη είναι ο κόσμος. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού διαχρονικά είχαν και έχουν υψηλές απαιτήσεις από την ομάδα μπάσκετ, έχουν ζήσει σπουδαίες στιγμές με μεγάλους παίκτες και εκατοντάδες τίτλους, ωστόσο τη φετινή σεζόν, υπήρξε ένα αρχικό μούδιασμα.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.090 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η σχέση όμως των φιλάθλων με την ομάδα είναι διαχρονική και το γεγονός αυτό το έδειξε η πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπεία των οπαδών στην προπόνηση. Εκεί ξεκαθαρίστηκε πως υπάρχει στήριξη, υπήρξε μήνυμα στους παίκτες να παίξουν ελεύθερα και να δώσουν τα πάντα και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης.

Όσοι αγωνίστηκαν κατέθεσαν ψυχή, έδωσαν το 101% των δυνατοτήτων τους και στο τέλος αποθεώθηκαν από τον κόσμο, με το ΟΑΚΑ να σηκώνεται στο πόδι. Μπορεί να μην ήταν κατάμεστο λόγω των περιορισμών, αλλά η παρουσία όσων ήταν εκεί, στάθηκε ικανή να μεταφέρει ενέργεια στους παίκτες και να καταφέρουν να φτάσουν στη νίκη. Αν ο Μέικον για παράδειγμα μένει έκπληκτος με την χθεσινή εικόνα του ΟΑΚΑ, τότε φανταζόμαστε όλοι τι θα είχε συμβεί αν το γήπεδο ήταν όπως προ διετίας και κατάμεστο.

Το τρίτο και μεγαλύτερο κέρδος για τον Παναθηναϊκό ενόψει συνέχειας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος πέρασε μεγάλη αναταραχή την περασμένη σεζόν, αρχικά με τον τραυματισμό και στη συνέχεια με τον κορωνοϊό, ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί βαρόμετρο -μαζί με τον Παπαπέτρου- στο «πράσινο» ρόστερ.

Ο «Νέντο» ήθελε μια τέτοια εμφάνιση για να πάρει τα πάνω του και να θυμίζει κατά πολύ την περσινή πρώτη μισή εικόνα και τα επόμενα ματς θα κρίνουν πολλά. Πάντως η πρώτη «γεύση» ήταν άκρως απολαυστική, καθώς δεν φοβόταν να βάλει το κορμί του σε φάσεις που εκ του αποτελέσματος έκριναν το ματς, αλλά και η συνολική του παρουσία συμπαρέσυρε όλη την ομάδα για να φτάσει στο «ροζ» φύλλο αγώνα κόντρα στους Τούρκους, ειδικά όταν στο τέλος η ομάδα βρέθηκε πίσω και υπήρξαν άστοχες επιλογές και λανθασμένες ενέργειες.

Το πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια του θεσμού είναι βουνό, καθώς πέρα από το διπλό ταξίδι στην Ισπανία την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει το ταξίδι στο Τελ Αβίβ για το ματς με τη Μακάμπι (21/10), ενώ οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, τις Αναντολού Εφές (27/10) και Βιλερμπάν (29/10).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.