ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ζιλμπέρτο: «Θα μπορούσα να μην είχα φύγει από την Άρσεναλ, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενος που πήγα στον Παναθηναϊκό»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Ζιλμπέρτο: «Θα μπορούσα να μην είχα φύγει από την Άρσεναλ, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενος που πήγα στον Παναθηναϊκό»

Χαρούμενος για το γεγονός πως έζησε τρία πολύ όμορφα χρόνια στην Αθήνα δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος θυμήθηκε το διάστημα που αποχώρησε από την Άρσεναλ με προορισμό τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος στο «Goal»:

«Μια προπόνηση της Άρσεναλ ήταν τόσο έντονη. Πιστεύω ότι αυτό είναι που μας έκανε ανίκητους. Εξαιτίας αυτού του είδους προπόνησης είχαμε και την αντίστοιχη νοοτροπία. Ο τρόπος που προπονούμασταν δεν διέφερε από τους επίσημους αγώνες. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές, κάποιες προπονήσεις ήταν πιο δύσκολες από τα παιχνίδια που παίξαμε.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.071 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μερικές φορές, ήταν αρκετά τρομακτικό. Κάθε προπόνηση ήταν μια μεγάλη μάχη. Έπρεπε να είσαι στο καλύτερό σου επίπεδο γιατί εκεί ξεκίνησαν όλα για εμάς. Είναι εκεί που ετοιμαστήκαμε για όλα τα παιχνίδια και που ο Αρσέν έμαθε σε ποιον τύπο παίκτη μπορούσε να βασιστεί.

Κάθε προπόνηση ήταν πραγματικά δύσκολη, αλλά αν πηγαίναμε στο παιχνίδι και ένας από τους παίκτες είχε πρόβλημα με τον αντίπαλο, ο άλλος θα ερχόταν να βοηθήσει. Το διάστημα που ήμουν στην Άρσεναλ ήταν απλά εκπληκτικό. Από τη στιγμή της άφιξής μου έως την αναχώρησή μου ήταν χρόνος γεμάτος χαρά. Αισθάνομαι τυχερός για όλα όσα πέτυχα στην Άρσεναλ. Είμαι γεμάτος καλές αναμνήσεις. Έμαθα πολλά από τους ανθρώπους και την οικογένεια του συλλόγου. Είναι ένα συναίσθημα που δεν θα ξεχάσω ποτέ», υποστήριξε ο 45χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μείωση του χρόνου συμμετοχής του τη σεζόν 2007/8.

«Ήταν απογοητευτικό για μένα. Ήμουν απογοητευμένος που δεν με έπαιζαν γιατί ήξερα ότι είχα ποιότητα για να παίξω και εξακολουθούσα να είμαι σε καλή κατάσταση. Μίλησα με τον Αρσέν και μου εξήγησε τους λόγους. Δεν ήμουν ευχαριστημένος βλέποντας τα παιχνίδια από τον πάγκο, αλλά το σέβομαι όλα γιατί ο Φλαμινί και ο Σεσκ (Φάμπρεγας) έπαιζαν τόσο καλά.

Ήταν δύσκολο. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να το αποδεχτείς. Προσπάθησα να κάνω ό, τι μπορώ για να στηρίξω την ομάδα. Το σημαντικό ήταν να είμαστε εκεί, να μην έχουμε πρόβλημα και να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή.

Όταν έφυγα, είχα έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου μου. Ίσως θα έπρεπε να είχα μείνει γιατί μετά από αυτό ο Φλαμινί έφυγε ελεύθερος και είδα ότι η Άρσεναλ πάσχιζε να βρει άλλον παίκτη σε αυτή τη θέση. Είχα όμως τους λόγους μου να φύγω και ήμουν τόσο χαρούμενος όταν μετακόμισα στην Ελλάδα, οπότε ήμουν εντάξει με την αλλαγή που έκανα. Έμεινα τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και οι οπαδοί μου φέρθηκαν καλά. Πέρασα καλά, στο ποδόσφαιρο, με την οικογένεια και τον τρόπο ζωής».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.