ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Στην «χωρίς Ζέκα» Εθνική, ο Αλεξανδρόπουλος έχει χώρο στη βασική ενδεκάδα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την Εθνική ομάδα και πως θα μπορούσε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος να τη βοηθήσει περισσότερο από τον «κιτρινισμένο» Σιώπη.

Στην «χωρίς Ζέκα» Εθνική, ο Αλεξανδρόπουλος έχει χώρο στη βασική ενδεκάδα

Δεν ήταν καλή η Εθνική χθες το βράδυ στο Μπατούμι της Γεωργίας. Κι αν δεν υπήρχε το VAR για να δοθεί το καταφανέστατο πέναλτι, που κανείς πλην Τζαβέλλα δεν κατάλαβε; Δύσκολα θα βρίσκαμε γκολ σε ροή αγώνα στα τελευταία λεπτά, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση. Και σήμερα θα αναζητούσαμε το τι έφταιξε και μείναμε εκτός Μουντιάλ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της προκριματικής φάσης.

Τέλος καλό όλα καλά για την Εθνική, που έχει μπροστά της ακόμα έναν «τελικό», το βράδυ της Τρίτης στη Στοκχόλμη απέναντι στη Σουηδία. Σε μια έδρα που οι Σουηδοί έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Θα χρειαστεί καλύτερη μεσοεπιθετική λειτουργία η Εθνική μας σε σχέση με αυτή που είδαμε χθες το βράδυ. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν προβληματική, ακόμα και όταν ο Φαν’τ Σχιπ είχε στο γήπεδο δύο «δεκάρια», τον Μπακασέτα και τον Πέλκα. Είναι αλήθεια πως από αυτή την Εθνική η απουσία του Κάρλος Ζέκα είναι κομβικής σημασίας. Όχι γιατί ο αρχηγός της Εθνικής δίνει το κάτι παραπάνω σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά γιατί η παρουσία του στο κέντρο της Εθνικής είναι επιβλητική. Και ταιριάζει απόλυτα με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.548 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Φαν’τ Σχιπ είχε δύο επιλογές για την αντικατάσταση του Ζέκα. Τον Σιώπη και τον Αλεξανδρόπουλο. Πήγε στην περίπτωση Σιώπη λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας. Λογικό αν κρίνουμε από την κρισιμότητα του χθεσινού αγώνα. Όμως με τον Σιώπη κιτρινισμένο από το δεκάλεπτο, ρίσκαρε την παραμονή του στο γήπεδο μέχρι το 96’. Θα μπορούσε να τον είχε αντικαταστήσει έστω στα μισά του δευτέρου μέρους, όχι μόνο λόγω της κίτρινης κάρτας, αλλά λόγω και της παρουσίας του στο γήπεδο.

Με τη Γεωργία να αμύνεται και την Εθνική να ψάχνει να βρει ευκαιρίες, ο Σιώπης δημιουργικά δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο Αλεξανδρόπουλος σίγουρα θα έδινε περισσότερες βοήθειες στον τομέα αυτόν, συν ότι θα πρόσθετε ύψος στα στημένα από τα οποία έψαχνε η Εθνική ομάδα να βρει γκολ (και βρήκε τελικά το πέναλτι).

Ο μέσος του Παναθηναϊκού μπορεί να προωθήσει καλύτερα το παιχνίδι, να τρέξει πολύ, να πατήσει όλο το γήπεδο, να απλώσει αποτελεσματικά το παιχνίδι και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Φαν’τ Σχιπ μπορεί να σκέφτεται πως ακόμα θέλει «ψήσιμο» ο Αλεξανδρόπουλος για να αποτελέσει βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας. Όμως πια αυτό το παιδί έχει και παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, έχει στα πόδια του συμμετοχές σε ντέρμπι (ήταν εξαιρετικός στο υψηλών απαιτήσεων ματς στο Καραϊσκάκη) και παίζει με ωριμότητα.

Σαφώς και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του, πλην όμως σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις ο προπονητής της Εθνικής θα πρέπει να τον δει περισσότερο. Για να βοηθήσει και την ομάδα και τον εαυτό του και τον ποδοσφαιριστή.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.