ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έφτασε μια ανάσα από το “διπλό”, αλλά πληγώθηκε από τα χαμένα ριμπάουντ!

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στην Μπασκόνια, έφτασε κοντά στο να φύγει με τη νίκη, αλλά ηττήθηκε με 81-79. Πληγή τα χαμένα ριμπάουντ (15 επιθετικά οι γηπεδούχοι) για το τριφύλλι. Στο 1-2 το πράσινο ρεκόρ.

Έφτασε μια ανάσα από το

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στην Μπασκόνια, έφτασε κοντά στο να φύγει με τη νίκη, αλλά ηττήθηκε με 81-79. Πληγή τα χαμένα ριμπάουντ (15 επιθετικά οι γηπεδούχοι) για το τριφύλλι. Στο 1-2 το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρισκόταν κοντά στο σκορ. Θα μπορούσε, βέβαια, να ειχε καλύτερη εικόνα αν δεν έχανε συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Μπασκόνια να παίρνει διπλές και τριπλές επιθέσεις και στο τέλος να σκοράρει πληγώνοντας τους πράσινους. Μετά το κακό ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την κατάσταση, παίρνοντας βοήθειες από Μέικον αρχικά και Πέρι στη συνέχεια. Το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 15-17 με δίποντο του τελευταίου στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στο πεντάλεπτο της δευτέρης περιόδου το σκορ ήταν 29-26 με την Μπασκόνια να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Ο Νέντοβιτς είχε μπει στην εξίσωση με πέντε πόντους (1 τρίποντο, 1 δίποντο), τη στιγμή που οι πράσινοι ήθελαν περισσότερα από τους ψηλούς και από τον Παπαπέτρου. Στα 3 λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το τριφύλλι ήταν μπροστά 31-33. Το ματς ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να αλλάζουν το προβάδισμα. Η ομάδα άρχισε να παίρνει βοήθειες και από τον Έβανς που είχε μαζεμένους πόντους, όπως και από τον Σαντ Ρος που σκόραρε για τρεις. Έπειτα από λανθασμένες αποφάσεις και λάθη στο τελευταίο λεπτό το ημίχρονο έληξε με σκορ 40-35.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 52.355 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν νωθρό με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να πάρει προβάδισμα 11 πόντων. Οι πράσινοι άρχισαν να βγάζουν αντίδραση και μείωσαν σε 51-47 στα 6 λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου. Ο Παπαπέτρου άρχισε να ανεβάζει στροφές με καθοριστικούς πόντους με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει ακόμη περισσότερο στο 51-49. Το σκορ στο δεκάλεπτο ήταν 61-59. Στην τεταρτη περίοδο, ο Σαντ Ρος άρχισε κι αυτός να βοηθάει επιθετικά. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς. Πότε η Μπασκόνια και πότε ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά. Εξι λεπτά πριν από το τέλος το σκορ ήταν 68-67. Οι πράσινοι έμεναν μέσα στο παιχνίδι, αλλά τα χαμένα ριμπάουντ κόστιζαν και το σκορ έγινε 75-71 στα 2,5 λεπτά για το τέλος του αγώνα.

Το σκορ έγινε 75-73, αλλά πάλι ένα χαμένο ριμπάουντ και δυο βολές από τον Γκεντράιτις έστειλαν ξανά τη διαφορά στους 4. Ο Μέικον με τρίποντο μείωσε στον ένα. Πάλι το τριφύλλι έχασε ριμπάουντ με τον Φοντέκιο να πηγαίνει στις βολές. Ο παίκτης της Μπασκόνια έκανε το 79-76 ένα λεπτό πριν από το τέλος. Πάλι ο Μέικον με τρίποντο ισοφάρισε. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ακόμα ριμπάουντ και ο Γκρέιντζερ πήρε φάουλ! Το σκορ έγινε 81-79 κι ενώ απέμεναν 23 δευτερόλεπτα.

Στην τελευταία φάση, ο κορυφαίος του τριφυλλιού (22 πόντοι, 4 ασίστ) Ιωάννης Παπαπέτρου καθυστέρησε, σούταρε για τρεις, αλλά αστόχησε με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην καταφέρει να πάρει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Τα χαμένα ριμπάουντ ήταν ξεκάθαρα αυτά που κόστισαν για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Η Μπασκόνια είχε συνολικά 15 και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...