ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρόκα: «Άσχημη εμπειρία ο Παναθηναϊκός- Σωστή επιλογή ο Πογιάτος»

Ο Τσάβι Ρόκα μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα αλλά και τη σωστή επιλογή του Ντάνι Πογιάτος.

Ρόκα: «Άσχημη εμπειρία ο Παναθηναϊκός- Σωστή επιλογή ο Πογιάτος»

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα larnacasports.com:

Πως ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό; Ήταν κάτι που το κυνηγήσατε ή ήρθε στα ξαφνικά;

«Ήρθε ξαφνικά. Θα σας πω κάτι. Με την επιστροφή μου στην ΑΕΚ δουλεύω για τέταρτη φορά σαν Τεχνικός Διευθυντής. Και στις τέσσερις δεν έχω κυνηγήσει κάτι. Ήρθαν σε μένα. Την πρώτη φορά ήταν ο αντιπρόεδρος μου, που τώρα είναι αντιπρόεδρος στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, που με ήξερε σαν παίκτη στην Σαμπαντέλ. Όταν επέστρεψα από τη Νέα Ζηλανδία μου είπε ότι με ήξερε σαν παίκτη και προσωπικότητα και ότι με ήθελε στην ομάδα. Δεν ήξερε σε πιο πόστο αλλά με ήθελε. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά. Μετά ήρθε η ΑΕΚ, με κάλεσαν και δεν είχα ιδέα».

Στην Ελλάδα δύσκολα επιβιώνουν προπονητές και Τεχνικοί Διευθυντές. Σε γνωρίζω καλά. Όταν άκουσα ότι θα πας στον Παναθηναϊκό είπα ότι δεν ταιριάζει η δική σου φιλοσοφία με αυτή του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας γενικότερα. Πως και ένας άνθρωπος με τη δική σου φιλοσοφία επέλεξε να πάει σε μία χώρα και σε μία ομάδα που έδειξε τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι διαφορετικής φιλοσοφίας;

«Πίστευα στον τρόπο που δουλεύω. Είμαι υπεύθυνος και δουλεύω σκληρά. Έχω κάποιες γνώσεις. Στο τέλος όμως αντιλήφθηκα, αυτό που είπες, ότι το να επιβιώσεις εκεί δεν είναι θέμα σχετικά με αυτά που σου είπα. Είναι διάφορα άλλα θέματα. Όπως είπες με ξέρεις σαν άτομο και ξέρεις τι μπορώ να κάνω. Αν δεν τα κάνεις εκεί είσαι «νεκρός». Τόσο απλά…».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 69.285 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πολλοί θεωρούσαν τότε ότι ο Γιώργος Δώνης ήταν ο κατάλληλος προπονητής για τον Παναθηναϊκό. Τι έφταιξε στις σχέσεις σας και επιλέξατε να προχωρήσετε σε αλλαγή; Τότε ο Αλαφούζος είχε βάλει το χέρι του έτσι;

«Πως μπορούσε να μείνει ο Δώνης από την στιγμή που δεν μιλούσε με τον Αλαφούζο. Το έγραφαν και τα ΜΜΕ. Ο Αλαφούζος δεν μιλούσε με το Δώνη, δεν απαντούσε τα τηλέφωνα. Ήταν ένα πρόβλημα μεταξύ τους και ήταν αδύνατο να μείνει στην ομάδα».

Στη συνέχεια επιλέξατε ξανά ένα προπονητή που δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία. Δεν ήταν ρίσκο γι’ σας ο Πογιάτος;

«Πίστευα είχε το σωστό προφίλ».

Δεν ήταν ένα μεγάλο ρίσκο στην Ελλάδα;

«Όπως όλοι και όλα. Τι δεν είναι ρίσκο στην Ελλάδα; Πόσους προπονητές άλλαζαν;».

Θα θέλατε να πείτε κάτι για τον Γιάννη Αλαφούζο;

«Όχι».

Μετανιώσατε που πήγατε στην Ελλάδα;

«Ναι. Πήρα την απόφαση εκείνη την στιγμή. Δεν ξέρω αν μετάνιωσα. Στεναχωρήθηκα. Ήταν μία πολύ άσχημη εμπειρία».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...