ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πάλεψε για την επική ανατροπή, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες

Η Αγγελική Βιντσιλαίου έκανε εμφάνιση καριέρας, ωστόσο δεν αρκούσε για τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε στην επιστροφή του στην Ευρώπη από την Πολκοβίτσε με 67-64. Βροντερή παρουσία από τον κόσμο της ομάδας.

Πάλεψε για την επική ανατροπή, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες

Η Αγγελική Βιντσιλαίου έκανε εμφάνιση καριέρας σημείωσε 20 πόντους, ωστόσο δεν αρκούσε για τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε στην επιστροφή του στην Ευρώπη από την Πολκοβίτσε με 67-64. Βροντερή παρουσία από τον κόσμο της ομάδας.

Για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού η Όλγα Χατζηνικολάου. Άστοχη η ομάδα του «τριφυλλιού» από την περιφέρεια, αλλά έδειξε πως παρά τις δυσκολίες, επιστρέφει σιγά σιγά ξανά εκεί που ανήκει.

Το ματς

Με αιχμή του δόρατος της Τσάτσιτι Ριντ, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο ματς, με την Αμερικανίδα φόργουορντ να αξιοποιεί τις πάσες των συμπαικτριών της. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 4-3, αλλά η πιο έμπειρη Πολκοβίτσε απάντησε άμεσα με επιμέρους 7-1 σκορ, ανέλαβε τα ηνία στο προβάδισμα 5-10.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.327 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινες», βρήκαν λύσεις με την Χόλμς και το τρίποντο της Γρηγοροπούλου και επέστρεψαν άμεσα στο ματς (9-12). Η συνέχεια είχε απανωτά λάθη και για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει και με Χολμς-Ριντ να περνάει και μπροστά στο σκορ 13-12. Η ζώνη που είχε επιλέξει η Ελένη Καπογιάννη για το Παναθηναϊκο αποδιοργάνωσε την Πολκοβίτσε με το πρώτο δεκάλεπτο, να βρίσκει τις «πράσινες» στο +2 (14-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως για τον Παναθηναϊκό. Τα άσχημα ποσοστά από την περιφέρεια συν το σερί που «έχτισε» σταδιακά η Πολκοβίτσε, βρήκε τις «πράσινες» στο -11 (19-25) με την Μαβούγκα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων για την ομάδα της.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε μπλοκαρισμένος, οι παίκτριες της Καπογιάννη αδυνατούσαν να βάλουν τη μπάλα μέσα στο παρκέ με την Πολκοβίτσε να ξεφεύγει +13 (19-32), ενώ μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με το «πράσινο» επιθετικό μπλοκάρισμα να συνεχίζεται η διαφορά πήγε στο +15 για την φιλοξενούμενη ομάδα, που αξιοποίησε τα περιφερειακά σουτ (21-36). Προς τα τέλη του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και άρχιζε να ροκανίζει τη διαφορά που έκλεισε στο δεκάλεπτο στο -9 (27-36) με τις Ριντ και Σταχ να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όσα δεν έκαναν οι Χολμς και Ριντ, προσπαθούσε να τα κάνει η Βιντσιλαίου για τον Παναθηναϊκό, με την νεαρή αθλήτρια να έχει το μομέντουμ και να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι (29-43).

Η Αγγελική Βιντσιλαίου συνέχισε να σκοράρει είχε 7 πόντους για την ομάδα της και άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά (33-46). Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια των αθλητριών της Πολκοβίτσε και δευτερόλεπτα αργότερα έριξε τη διαφορά στους δέκα (36-46). Η Πολκοβίτσε έβρισκε σκορ μόνο από βολές με Σπανού και Μαβούγκα (36-48), με την Βιντσιλαίου στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου να σκοράρει για το 39-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε σε αντίθεση με την Πολκοβίτσε που είχε ως δεδομένη τη νίκη. Οι «πράσινες» βρήκαν τα σουτ που ήθελαν και με πρωταγωνίστριες τις Χολμς, Ριντ και Βιντσιλαίου με συνεχόμενα εύστοχα σουτ, αφού ροκάνισε τη διαφορά, πλησίασε και απειλητικά. Κάπου εκεί μπήκε και ο κόσμος στην εξίσωση, ωστόσο ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, καθώς θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά η Χολμς δεν ευστόχησε στο τελευταίο σουτ, με την πολωνική Πολκοβίτσε να επικρατεί με σκορ 67-64.

Έτσι οι «πράσινες» στην επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 20 χρόνια, γνώρισαν την ήττα στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους για τους ομίλους του Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-36, 39-48, 67-64.

Παναθηναϊκός: Ριντ 17, Ζιάκα, Σταμάτη, Λύμουρα 3, Κωτούλα, Βιντσιλαίου 20, Μπουντούρη 3, Γρηγοροπούλου 2, Στακ 7, Μυλωνάκη, Χολμς 12 και Χατζηνικολάου.

Πολκοβίτσε: Ζιεμπόρσκα 2, Φιτζγκεραλντ 5, Γκάιντα 3, Πούτερ 6, Γκέρτσεν 12, Γκράμπσκα, Μαβούνγκα 15, Σπανού 10, Μπούζνιακ, Κάντ 10 και Τελένγκα 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.