ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Μπάλλος: Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική (vids)

Για ισχυρες καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» προειδοποιεί ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς.

Μπάλλος: Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική (vids)

Για ισχυρες καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» προειδοποιεί ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς.

Ωστόσο όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τις επομένες ώρες και την Αττική.

Ισχυρες καταιγίδες στην Ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου θα κινηθούν ΒΑ. Η Αττική θα επηρεάσει και πάλι σε λιγο

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 211.720 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων συνεχίζεται και σήμερα η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάλλος στη χώρα μας, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και στην Πίνδο.

Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά χαμηλές για την εποχή στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Ως προς την εξέλιξη του κύματος κακοκαιρίας, κ. Κολυδάς ανέφερε νωρίτερα στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι «παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων και την Παρασκευή. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο. Στην Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης οι καταιγίδες παρουσίασαν μεγάλη εμμονή και ραγδαιότητα που ξεπερνούσε τοπικά τα 50 mm βροχής ανά ώρα. Αναλύοντας την ηχώ του ραντάρ αναφέραμε την εκτίμησή μας για πάνω από 100 χιλιοστά βροχής, ενώ ο σταθμός του Τατοΐου έδινε 85 και του Ελληνικού 66 χλστ. Οι σταθμοί του ΕΑΑ επιβεβαιώσαν τις μετρήσεις του ραντάρ και διαπιστώσαμε ότι η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν το κέντρο της Αθήνας, καθώς εκεί είχαμε στους σταθμούς Πατησίων 147 χιλιοστά, Αμπελοκήπων 145 χιλιοστά και Περιστερίου 139 χιλιοστά) βροχής. Υπενθυμίζουμε ότι 147 χιλιοστά βροχής σημαίνει 147 τόνοι νερού για κάθε στρέμμα γης. Η κακοκαιρία σε πολλούς θύμισε την αντίστοιχη στις 23 Οκτωβρίου του 1994 με τις πλημμύρες του Ποδονίφτη».

«Οι νεφώσεις που μας προσέγγισαν από το Ιόνιο, λόγω των θερμών θαλασσών που μας περικλείουν, εμπλουτίστηκαν με τεράστια ποσά υγρασίας, και έτσι, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόταν γύρω από τον εαυτό του, εναπόθεσαν τα τεράστια αυτά πόσα υγρασίας με τη μορφή ακραίων κατά περιόδους βροχοπτώσεων και έντονων καταιγίδων. Στην Αθήνα για παράδειγμα, μέσα σε 8 ώρες, έπεσε σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη. Αυτό είναι εντυπωσιακό ως προς τη στατιστική αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο» εξήγησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Το αίτιο είναι ένα…

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στο facebook μερικά σημαντικά στοιχεία σχετικά με την ποσότητα της βροχής που έπεσε στην Αττική. Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου μέχρι χθες το μεσημέρι είχε πέσει στα Πατήσια 92,6 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, στο Περιστέρι 82,6 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, στους Αμπελόκηπους 70,6 λίτρα, στο Παλαιό Φάληρο 59,8 λίτρα, στο Ψυχικό 53 λίτρα ενώ στη Νέα Σμύρνη 50,8 λίτρα ανά τετραγωνικό. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν και γιατί δημιουργήθηκαν τα τεράστια προβλήματα στους δρόμους της πόλης όπου σε μερικές περιπτώσεις τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ υπήρξαν και περισσότερες από 1200 κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ατόμων.

Η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή είναι ότι στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους.Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι την Παρασκευή κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ, αλλά τα έντονα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά ο καιρός σε όλη τη χώρα την Παρασκευή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, με τάση υποχώρησης από το απόγευμα. Επίσης, θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην αναγγελία των θυελλωδών ανέμων της για την Παρασκευή, η ΕΜΥ αναφέρει εκτεταμένο χαμηλό βαρομετρικό στο Ιόνιο, το οποίο κινείται αργά προς τα ανατολικά, βαθαίνει και αναμένεται αργότερα στις ακτές της Πελοποννήσου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...