ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση – Ιωνικός: Το βάρος στην άμυνα, πρόβλημα στις στατικές φάσεις

Η ανάλυση του panathinaikos24.gr για τον Ιωνικό που έρχεται στη Λεωφόρο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δίχως τον Τσιγκρίνσκι. Το σφικτό σχήμα, το ανασταλτικό κομμάτι, η φτωχή επίθεση και η προβληματική αμυντική συμπεριφορά στις στατικές φάσεις.

Ανάλυση - Ιωνικός: Το βάρος στην άμυνα, πρόβλημα στις στατικές φάσεις

Η ανάλυση του panathinaikos24.gr για τον Ιωνικό που έρχεται στη Λεωφόρο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δίχως τον Τσιγκρίνσκι. Το σφικτό σχήμα, το ανασταλτικό κομμάτι, η φτωχή επίθεση και η προβληματική αμυντική συμπεριφορά στις στατικές φάσεις.

Οι Νικαιώτες, στην επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχουν μπει και άσχημα στο φετινό πρωτάθλημα. Έπειτα από 5 αγωνιστικές, έχουν 5 βαθμούς, δύο πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Οι νεοφώτιστοι άρχισαν το πρωτάθλημα με εκτός έδρας ήττα 3-0 από την ΑΕΚ. Ακολούθησε η σπουδαία και μοναδική έως τώρα νίκη επί του Άρη με 1-0 στη Νίκαια. Στη συνέχεια, ο Ιωνικός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην έδρα του, έφερε ίδιο αποτέλεσμα εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ προέρχεται από την ήττα με 2-1 από τη Λαμία μέσα στη Νίκαια.

Το 4-2-3-1 που γίνεται 4-4-1-1

Βασικό σύστημα για την ομάδα του Χρήστου Σπανού είναι το 4-2-3-1. Με αυτό πορέυεται μέχρι τώρα ο Ιωνικός, σχήμα το οποίο αλλάζει κάποιες φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα και γίνεται 4-4-1-1.

Να η διάταξη στο πρόσφατο ματς με τη Λαμία

Σφικτό σχήμα, “φτωχή” επίθεση

Η λογική στους Νικαιώτες είναι να παίζουν σφικτά και να εκμεταλλεύονται κόντρα επιθέσεις. Μέχρι στιγμής έχουν μια καλή ανασταλτική – αμυντική συμπεριφορά στο παιχνίδι τους, κλείνοντας χώρους και προσπαθώντας να παίζουν τη γρήγορη μετάβαση για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Με αυτό το σκεπτικό αναμένεται να παραταχθούν στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. Μέχρι τώρα, ο Ιωνικός μετράει μόλις δυο γκολ, σε 30 τελικές προσπάθειες, αριθμός που τον κάνει τελευταίο στη σχετική κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα έχει μόλις τρεις τελικές στα τελευταία τέσσερα ματς με την μπάλα να περνάει πολύ δύσκολα στην επίθεση και στον προωθημένο Τουράμ.

Πρόβλημα στις στατικές φάσεις

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές αδυναμίες του Ιωνικού τη φετινή χρονιά είναι η αμυντική του παρουσία στις στατικές φάσεις, γεγονός που καλείται να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Οι Νικαιώτες έχουν δεχθεί 5 γκολ στο πρωτάθλημα. Τα 2 τέρματα προέρχονται από εκτελέσεις πέναλτι και τα άλλα 3, όλα από στημένα, δυο κόρνερ και ένα φάουλ. Είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα στον Ιωνικό σε αυτό το κομμάτι με τους πράσινους να θέλουν να χτυπήσουν στις στατικές φάσεις.

Η απουσία του Τσιγκρίνσκι

Ο Ιωνικός στο αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τσιγκρίνσκι. Πρόκειται, φυσικά, για την πλέον σημαντική απουσία για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, αφού μιλάμε για τον ηγέτη της άμυνας των Νικαιωτών. Εκτός, φυσικά, θα είναι και ο Μαχαίρας που λείπει από το καλοκαίρι. Οι υπόλοιποι θα είναι διαθέσιμοι για τον Δημήτρη Σπανό, αφού και ο Κάνιας ξεπέρασε την ελαφριά θλάση που είχε και θα αγωνιστεί το Σάββατο με μόλις δυο προπονήσεις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.