ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Κάθε ματς στη Λεωφόρο και μία γιορτή!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον εντυπωσιακό Παναθηναϊκό κόντρα στον Ιωνικό, τη διαρκή βελτίωση της ομάδας και την "καυτή" Λεωφόρο στην οποία στήνεται καταπράσινη γιορτή από τον κόσμο.

Κάθε ματς στη Λεωφόρο και μία γιορτή!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον εντυπωσιακό Παναθηναϊκό κόντρα στον Ιωνικό, τη διαρκή βελτίωση της ομάδας και την “καυτή” Λεωφόρο στην οποία στήνεται καταπράσινη γιορτή από τον κόσμο.

Μετά τον Απόλλωνα και τον Βόλο ήρθε και ο Ιωνικός στην Λεωφόρο έφαγε τέσσερα αντί για οκτώ και έφυγε. 4-5-4. Αυτό είναι το σύστημα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο. Τα γκολ, που έχει σημειώσει στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια η ομάδα είναι 13. Δεν το θυμάμαι να έχει ξαναγίνει τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Να έχει βάλει η ομάδα στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια 13 γκολ. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Κάθε ματς που περνάει η ομάδα δένει πιο πολύ και η δουλειά, που γίνεται στην προπόνηση βγαίνει στο γήπεδο. Ερχεται ο κόσμος στην Λεωφόρο και φεύγει χαρούμενος μετά το παιχνίδι. Γελάει, φεύγει γεμάτος από αυτό που έχει δει. Η ομάδα χθες έβαλε τέσσερα και θα μπορούσε να βάλει άλλα τόσα. Και μετά το 4-1 φάνηκε να πατάει φρένο, έγιναν και οι αλλαγές για να δώσει ο Γιοβάνοβιτς την ευκαιρία και σε άλλους παίκτες να παίξουν. Κάθε ματς στην Λεωφόρο είναι και μία γιορτή.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποιος το περίμενε αυτό πριν αρχίσει η σεζόν; Ο Γιοβάνοβιτς σίγουρα, αλλά γενικά υπήρχε αρνητικό κλίμα διότι στην Ελλάδα βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και νομίζουμε ότι οι σεζόν κρίνονται στα φιλικά. Μάλλιασε η γλώσσα μου να λέω μην ασχολείστε με τα φιλικά. Τόσα χρόνια το έχω δει αυτό το έργο. Χθες με τον Ιωνικό πίστευα πραγματικά ότι θα είναι πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, διότι αντιμετώπιζε μία ομάδα, που παίζει πιο κλειστά από τον Απόλλωνα και τον Βόλο. Τελικά ήταν το ίδιο εύκολο. Με την ποιότητα που έχει φέτος στα χαφ και την επίθεση ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο θα είναι δύσκολα για κάθε αντίπαλο. Διότι στην Λεωφόρο έχει και τον κόσμο του, που μετατρέπει κάθε παιχνίδι σε πάρτι.

Ο Καρλίτος με τρία γκολ και χθες έδωσε άλλη μία απάντηση σε όλους όσους έλεγαν, όλο το καλοκαίρι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει έναν επιθετικό-σκόρερ διότι δεν έχει. Επτά γκολ σε έξι αγωνιστικές έχει βάλει ο Καρλίτος. Δηλαδή αν ερχόταν ένας άλλος επιθετικός-σκόρερ, πόσα θα είχε βάλει; 10. Θα πει κάποιος «ναι αλλά σκοράρει μόνο στην Λεωφόρο». Θα απαντήσω εγώ. Παίρνει τις πάσες εκτός έδρας μέχρι τώρα, που παίρνει στα εντός έδρας ματς; Εκτός αυτού πιστεύω ότι πλέον ο Παναθηναϊκός θα είναι όλο και καλύτερος εκτός έδρας. Θα παίζει καλή μπάλα, θα αρχίσει να σκοράρει, θα παίρνει νίκες και αυτό θα του δώσει διάρκεια. Ετσι είναι . Μία ομάδα δεν φτιάχνεται σε ένα, δύο μήνες. Θέλει χρόνο για να έχει διάρκεια και ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Γιοβάνοβιτς και των παικτών αυτή την στιγμή.

Ο Καρλίτος, λοιπόν, έβαλε και χθες σφραγίδα και ο τρόπος που εκτελεί και σκοράρει δείχνει ποιότητα, προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση. Ο Καρλίτος είναι ο ίδιος παίκτης, που πέρυσι ήταν απογοητευτικός. Θυμάστε τι έλεγα τότε; Να τον δούμε τον Καρλίτος με έναν προπονητή, που δεν παίζει φουλ άμυνα και αντεπιθέσεις όπως έπαιζε ο Μπόλονι, αλλά ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Και τον βλέπουμε. Αυτός είναι ο Καρλίτος.

Λίγο πιο μπροστά του έπαιξε χθες ο Παλάσιος και έδειξε κάποια από τα στοιχεία, που έχει και επέμενε ο Γιοβάνοβιτς να τον φέρει. Και έδωσε ο Παναθηναϊκός το μεγαλύτερο ποσό για να τον αγοράσει σε μεταγραφή την τελευταία δεκαετία. Γρήγορος με καλή τεχνική, πρέσαρε ασταμάτητα τα στόπερ του Ιωνικού έτσι κέρδισε την μπάλα και στη συνέχεια με μία ωραία ντρίμπλα κέρδισε το πέναλτι που ο ίδιος εκτέλεσε και ευστόχησε. Ο Παλάσιος χθες σε ρόλο φορ με την ταχύτητά του έδεσε με τον Καρλίτος, κέρδισε φάουλ, κέρδισε και την πρώτη κίτρινη του Σάντσες και ήταν τακτικά άψογος. Ακόμα δεν έχουμε δει αυτά, που μπορεί να κάνει αλλά η χθεσινή του εμφάνιση και το πρώτο γκολ θα τον βοηθήσει από εδώ και πέρα να είναι καλύτερος. Άλλο ένα παράδειγμα ο Παλάσιος. Από την αρχή της σεζόν μέχρι χθες πολλοί τον είχαν βγάλει παλτό, άχρηστο και όλα αυτά τα γραφικά, διότι σε αυτή την χώρα υπάρχει ξερολισμός και καθόλου υπομονή. Εγώ που τον έχω δει να παίζει σε ολόκληρα παιχνίδια ξέρω ότι δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Απλά θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, όπως αρκετοί παίκτες που έρχονται από το εξωτερικό και κυρίως από την Λατινική Αμερική. Το παράδειγμα του Μπορέλι που το ζήσαμε οι παλιοί είναι το πιο χαρακτηριστικό. Και στο κάτω-κάτω για τον Παλάσιος επέμενε και τον ήθελε ο Γιοβάνοβιτς που ξέρει πολύ καλύτερα το ποδόσφαιρο από όλους εμάς που τα… ξέρουμε όλα.

Ικανοποιημένοι από το ματς είχαμε ζωντάνια»">

Πολύ καλό παιχνίδι χθες και από τον Χατζηγιοβάνη, που έκανε άνω-κάτω τον Βαλεριάνο και θα μπορούσε να σκοράρει κιόλας, ενώ ο Βιτάλ δεν ήταν φανταιζί όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά απλός και με τις κινήσεις που έκανε βοήθησε να βγουν ωραία πράγματα στην επίθεση.

Στα χαφ το δίδυμο Αλεξανδρόπουλου, Ρούμπεν ήταν απλά απολαυστικό! Ο Σωτήρης με τις προσωπικές ενέργειες και το κάθετο παιχνίδι με την μπάλα άνοιξε διαδρόμους και έδωσε ασίστ στον Καρλίτος στο δεύτερο γκολ, ενώ θα είχε άλλη μία αν σκόραρε και ο Βιτάλ σε μία άλλη φάση. Ο Ρούμπεν είναι ο εγκέφαλος στην μεσαία γραμμή. Εχει απίστευτη ψυχραιμία με την μπάλα στα πόδια και την δίνει συνήθως μπροστά, που είναι και το πιο δύσκολο. Σε μία από αυτές έδωσε πάσα στον Καρλίτος και σκόραρε το πρώτο γκολ. Θυμάμαι το καλοκαίρι όταν είχα δει τον Ρούμπεν σε ολόκληρα παιχνίδια με την προηγούμενη ομάδα του που έπαιξε για 11 χρόνια στην Πριμέρα και είχα πει ότι θα κάνει την διαφορά υπήρχε κόσμος που τον αμφισβήτησε. Το γήπεδο είναι καθρέπτης και δίνει τις απαντήσεις και ακόμα είναι αρχή.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να παίζει το ίδιο καλά η ομάδα και εκτός έδρας και να πάρει νίκες και μακριά από την Λεωφόρο. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς και πιστεύω ότι η ομάδα από εδώ και πέρα θα είναι καλή δημιουργικά και μακριά από την Λεωφόρο αρχής γενομένης από το παιχνίδι στην Τρίπολη.

*Δεν μου άρεσε το φτηνό γκολ, που δέχθηκε χθες η ομάδα. Πρέπει να αρχίσει να χτίζει με το μηδέν στην άμυνα και τέτοια λάθη απαγορεύονται. Χθες δεν το πλήρωσε διότι η ομάδα αντέδρασε με ψυχραιμία, σε άλλα ματς το έχει πληρώσει και θα συνεχίζει να το πληρώνει αν κάνει τέτοια λάθη.

*Τα πέναλτι τα εκτελεί ο Καρλίτος. Χθες όταν το κέρδισε ο Παλάσιος του ζήτησε να το χτυπήσει αυτός, για να βάλει το πρώτο του γκολ. Ο Καρλίτος χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε την μπάλα . Θα μπορούσε να μην την δώσει και να βάλει τέσσερα γκολ και τώρα να είχε οκτώ. Δεν το έκανε, για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του. Αυτό δείχνει το καλό κλίμα, που υπάρχει φέτος στα αποδυτήρια, ότι ο ένας παίζει για τον άλλον και όλοι μαζί βάζουν πάνω από όλα τον Παναθηναϊκό. Υπογραφή; Γιοβάνοβιτς.

*Εκπληκτικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού και χθες. Τι θέλει ο κόσμος; Να δει καλή μπάλα. Βλέπει και στηρίζει και θα στηρίζει την ομάδα και θα την χειροκροτεί όταν βλέπει προσπάθεια, όταν βλέπει επιτέλους καλό ποδόσφαιρο. Έγραψα και το πιστεύω. Να γίνει και πάλι κάστρο η Λεωφόρος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...