ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Ιωνικός: Οι αριθμοί και η προϊστορία

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει να πάρει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στον αγώνα που ολοκληρώνει την 3η αγωνιστική της Basket League.

Παναθηναϊκός - Ιωνικός: Οι αριθμοί και η προϊστορία

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει να πάρει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στον αγώνα που ολοκληρώνει την 3η αγωνιστική της Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Μετά τη διπλή υποχρέωση του στην Ευρωλίγκα αλλά και το ρεπό του το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Stoiximan Basket League, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιστρέφει στη δράση στις εγχώριες διοργανώσεις, υποδεχόμενος αύριο (18/10, 19:30) τον Ιωνικό HNC Revolution.

Οι Νικαιώτες σημείωσαν το περασμένο Σάββατο την πρώτη νίκη τους στη φετινή Stoiximan Basket League, επικρατώντας του Άρη στην παράταση ενώ προέρχονται και από τη μεγάλη νίκη στο Βέλγιο επί της Μονς για την πρεμιέρα του FIBA Eurocup, στην επανεμφάνιση τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 37 χρόνια.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 40.788 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αντίπαλοι αύριο, συμπαίκτες στο μέλλον

Μία από τις κινήσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ το περασμένο καλοκαίρι, ήταν αυτή της συμφωνίας του με τον Νίκο Χουγκάζ. Ο καλύτερος νέος παίκτης της περσινής Stoiximan Basket League συνεχίζει γι’ αυτή τη σεζόν στον Ιωνικό HNC Revolution και θα βρει απέναντι του τους «πράσινους».

Ο διεθνής σέντερ έκανε σε γενικές γραμμές, καλές εμφανίσεις στα τέσσερα παιχνίδια του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αφού οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ. Σε αυτά ο Χουγκάζ είχε μέσους όρους 10,5 πόντων με 39,04% εντός παιδιάς (16/41), 5,75 ριμπάουντ, 1,25 ασίστ και 0,75 κοψιμάτων.

Η ιστορία

30 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες από καταβολής Α’ Εθνικής και από το 1975 όταν και βρέθηκε στην κατηγορία αυτή της Νίκαιας. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ο νικητής των 28 αγώνων ενώ οι δύο νίκες του Ιωνικού HCN Revolution χάνονται στη δεκαετία του ’80 (σεζόν 1980-81 και 1982-83) και ήταν εντός έδρας.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε λοιπόν και στους 15 αγώνες που έγιναν στην έδρα του έχοντας κάνει το 3/3 στην προηγούμενη διετία και μετά την επιστροφή του Ιωνικού HCN Revolution στη μεγάλη κατηγορία. Ο τελευταίος ήταν για τα προημιτελικά των περσινών πλέι οφ όπου διασταυρώθηκαν οι δρόμοι των δύο ομάδων, όταν επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 102-64 (Ιωάννης Παπαπέτρου 23π, 7/7δ, 2/3τρ, 5ρ, Ντίνος Μήτογλου 18π, 10ρ. – Μάικλ Χόλιφιλντ 12, Βασίλης Τολιόπουλος 11).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

* Τρία τρίποντα μακριά από τα 200 εύστοχα στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα βρίσκεται ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει 197/539 (36,55%).

* Ο Λευτέρης Μποχωρίδης χρειάζεται δύο πόντους για να φτάσει τους 1.400 στη Stoiximan Basket League.

* Με τέσσερις πόντους ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος θα γίνει ο 60ός ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που θα φτάσει τους 200.

ΙΩΝΙΚΟΣ HNC REVOLUTION

* Δύο εύστοχες βολές χωρίζουν τον Γιάννη Αθηναίου από τις 300. Ο διεθνής γκαρντ του Ιωνικού HNC Revolution έχει 298/400 (74,5%).

+ Στο μικρό, έστω, δείγμα γραφής των δύο πρώτων αγωνιστικών ο Ιωνικός HNC Revolution εμφάνισε τους υψηλότερους μέσους όρους αμυντικών, επιθετικών και φυσικά συνολικών ριμπάουντ, μεταξύ των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League.

– Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα εκτέλεσε με 47,5% στα δίποντα, στα δύο πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, που είναι το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...