ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ρούμπεν, το “κομπιούτερ” του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εξαιρετική παρουσία του Ρούμπεν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον καθοριστικό του ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας.

Ρούμπεν, το

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εξαιρετική παρουσία του Ρούμπεν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον καθοριστικό του ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας.

*Οταν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αποκτούσε τον Ρούμπεν Πέρεθ, έπειτα από εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, υπήρχαν δυο τάσεις στην “υποδοχή” αυτής της μεταγραφής. Η μια ήταν η πιο προσεκτική και μετριοπαθής, που έβαζε κάτω τα δεδομένα και την πολύχρονη παρουσία του Ισπανού στα la liga (261 ματς συνολικά) και περίμενε να έχει ένα πρώτα δείγμα μέχρι να βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα. Η δεύτερη ήταν αυτή της υπερβολής, όπως συμβαίνει πολύ συχνά τους θερινούς μήνες. Όπου υπερβολή, βάζουμε την απόλυτη αποθέωση ή την απαξίωση προτού καλά καλά δούμε έναν παίκτη, δίχως να γνωρίζουμε πολλά για την αξία του και τα χαρακτηριστικά του. Στην περίπτωση του Ισπανού υπήρχε το δεύτερο.

*Ο Ρούμπεν μπαίνοντας σιγά σιγά στα δεδομένα της νέας του ομάδας και τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού άρχισε να δείχνει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας κάποιες από τις πρώτες αρετές του. Ψύχραιμος στο παιχνίδι του, όχι τόσο γρήγορος με τα πόδια, αλλά με ταχύτητα στην σκέψη και την απόφασή του, αντίληψη του χώρου, σωστές τοποθετήσεις και πολύ καλές διαγώνιες μπαλιές. Σταδιακά και όσο περνούσε ο καιρός, ο Ισπανός άρχισε να μπαίνει όλο και περισσότερο στο… πετσί του νέου του ρόλου στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.209 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Δεν αποτελεί υπερβολή να τονίσουμε ότι μέχρι τώρα ο 32χρονος αποτελεί το κομπιούτερ της μεσαίας γραμμής στον Παναθηναϊκό. Έχει, πλέον, “δέσει” με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο δίπλα του. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν και αυτό είναι μόνο καλό για την ομάδα και φυσικά τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ο Ρούμπεν κάνει αθόρυβη, μα πολύ σημαντική δουλειά στο κέντρο και πιθανότατα μετά τον Καρλίτος που βλέπει δίχτυα συνεχώς στα εντός έδρας παιχνίδια, ο έμπειρος χαφ του τριφυλλιού είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης της ομάδας μέχρι τώρα.

*Αν ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά του, θα διαπιστώσουμε τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Ισπανός χαφ, τόσο στο κομμάτι της δημιουργίας και της ανάπτυξης, όσο και στο ανασταλτικό. Ο Ρούμπεν είναι συνήθως ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παίρνει την μπάλα από τα δυο στόπερ για να οργανώσει την επίθεση του Παναθηναϊκού, ενώ σημαντικό ρόλο έχει στη μεσοαμυντική λειτουργία, αλλά και στη συνολική της ομάδας στη μεσαία γραμμή με συνεχόμενες εντολές και οδηγίες στους συμπαίκτες του στο θέμα ρυθμού, αλλά και τρόπου ανάπτυξης ή πρέσινγκ.

*Στο ματς με τον Ιωνικό, ο Ρούμπεν είχε το εξαιρετικό ποσοστό του 80% επιτυχημένων ενεργειών! Από τις 122 που επιχείρησε οι 98 ήταν σωστές. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερή του επίδοση για φέτος μετά τα Γιάννενα, όπου είχε 86% με 126/147 ενέργειες. Συνολικά στα μέχρι τώρα ματς του πρωταθλήματος ο Ισπανός έχει ποσοστό επιτυχημένων “πράξεων” 77,4%.

*Έβγαλε 84/91 πάσες, γεγονός που τον κάνει σχεδόν αλάνθαστο στις μεταβιβάσεις του, με ποσοστό 92%. Οι μακρινές μπαλιές του ήταν 7 εκ των οποίων οι 4 βρήκαν στόχο. Σε μια από αυτές ο Καρλίτος υποδέχθηκε την μπάλα και στη συνέχεια πλάσαρε για το 1-0 του τριφυλλιού κόντρα στον Ιωνικό.

Κέρδισε το 55% των μονομαχιών που έδωσε με συνολικά 11/20, ενώ είχε και πέντε κλεψίματα στη μεσαία γραμμή, διατηρώντας τον μ.ο στο πρωτάθλημα που είναι 5,1. Ο Ισπανός είναι τρίτος στη σχετική κατηγορία (κλεψίματα) στη Super League, όπως και στις πάσες.

*Φαίνεται πως το δίδυμο Ρούμπεν – Αλεξανδρόπουλος στη μεσαία γραμμή έχει κλειδώσει για τα καλά. Η εμπειρία συναντάει το ταλέντο και τον ενθουσιασμό και όλο αυτό με σκληρή καθημερινή δουλειά και κατευθύνσεις από τον προπονητή “δένει” ιδανικό, με αποτέλεσμα η ομάδα να αποκτάει σημαντικά κέρδη. Τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον με τις εμπειρίες που παίρνει ο Αλεξανδρόπουλος και την συνεχόμενη εξέλιξή του δίπλα στον Ισπανό. Η δουλειά του έμπειρου Ρούμπεν είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντική, τόσο στα παιχνίδια, όσο και στην καθημερινή… ρουτίνα της ομάδας στο Κορωπί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.