ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Facebook: Αλλάζει ονομασία και ταυτότητα

O Mαρκ Ζούκερμπεργκ θα ανοίξει τα χαρτιά του στην εταιρική εκδήλωση «Connect», στις 28 Οκτωβρίου.

Facebook: Αλλάζει ονομασία και ταυτότητα

Με καινούργια ονομασία σχεδιάζει να συστηθεί στους διαδικτυακούς χρήστες το Facebook, στο πλαίσιο του νέου και φιλόδοξου στόχου του να δημιουργήσει το «metaverse», μια πλατφόρμα επικοινωνίας που θα βασίζεται στη χρήση τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Σύμφωνα με αναφορές, η νέα ταυτότητα του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να αποκαλυφθεί από τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην ετήσια εταιρική εκδήλωση «Connect», που θα λάβει χώρα στις 28 Οκτωβρίου.

Την πρόθεση της εταιρείας να αλλάξει την ονομασία της γνωστοποίησε το δημοφιλές αμερικανικό τεχνολογικό blog The Verge επικαλούμενο πηγές εντός του Facebook με άμεση γνώση του θέματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ζούκερμπεργκ επιθυμεί η εταιρεία του να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς φιλοδοξεί να συνδέσει την υστεροφημία του με τη δημιουργία του εικονικού «metaverse». Ο ίδιος, άλλωστε, είχε δηλώσει δημοσίως τον Ιούλιο ότι «θα αλλάξουμε ριζικά, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μη μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης».

“Ποιός, ποιός; ΑΥΤΟΣ”: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για τον Παναθηναϊκό
“Ποιός, ποιός; ΑΥΤΟΣ”: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για τον Παναθηναϊκό 4.699 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προς το παρόν, ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει επιβεβαιώσει τις αναφορές, δηλώνοντας πως δεν σχολιάζει φήμες. Παρ’ όλα αυτά, το δημοσίευμα του Verge εμφανίζεται σχεδόν βέβαιο για την αλλαγή της εταιρικής ονομασίας του Facebook, συμπληρώνοντας ότι παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, που γνωρίζουν μονάχα ελάχιστοι διοικητικά στελέχη της εταιρείας.

Αν προχωρήσει, πάντως, η αλλαγή ονόματος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στον κόσμο της Σίλικον Βάλεϊ. Είχε προηγηθεί η ριζική αναδιάρθρωση της Google, το 2015, η οποία εισχώρησε κάτω από την «ομπρέλα» της μητρικής εταιρείας Alphabet, εν μέρει για να σηματοδοτήσει ότι είναι πλέον κάτι πολύ περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης.

Ο όρος «metaverse» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Νιλ Στέφενσον για να περιγράψει έναν εικονικό χώρο όπου οι άνθρωποι δραπετεύουν για να ξεφύγουν από έναν δυστοπικό κόσμο.

Τη Δευτέρα η εταιρεία γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να δημιουργήσει έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φιλοδοξώντας έτσι να οικοδομήσει τον θαυμαστό καινούργιο διαδικτυακό κόσμο του «metaverse».

Πηγή: Kathimerini.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.