ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πρίφτης: «Με δέκα λεπτά μπάσκετ δεν κερδίζουμε – Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Στην αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Τι είπε για το καλό διάστημα που έπαιξε μπάσκετ η ομάδα του και για την αντίδραση που έβγαλε το «τριφύλλι» στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Πρίφτης: «Με δέκα λεπτά μπάσκετ δεν κερδίζουμε - Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον Παναθηναϊκό που παρουσίασε και στο Τελ Αβίβ δύο πρόσωπα κόντρα στη Μακάμπι, αναφέρθηκε σε όσα προσπάθησαν να καταφέρουν οι παίκτες του στο 4ο δεκάλεπτο, ενώ τοποθετήθηκε και για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης του Τελ Αβίβ:

«Συγχαρητήρια στην Μακάμπι για αυτή την νίκη. Την άξιζε. Έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτερα από εμάς. Εμάς η εμφάνισή μας ήταν… διπρόσωπη. Αλλιώς παίζαμε για 30′ και τελείως διαφορετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν παίζαμε 20-25 λεπτά, όπως παίξαμε στην τελευταία περίοδο. Αυτό θα πρέπει να το δούμε, κάνοντάς το.

Δυστυχώς, ήταν άδικο αυτό που κάναμε στους εαυτούς μας, με το πώς αρχίσαμε το ματς, αλλά είναι θετικό το πώς αντιδράσαμε στο τέλος. Δείξαμε χαρακτήρα και προσωπικότητα, πλησιάσαμε και είχαμε την ευκαιρία μας. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό για το μέλλον».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 46.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού στο τέλος: «Θα έλεγα πως συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα ως ομάδα, γιατί κυκλοφορήσαμε την μπάλα πιο σωστά. Στην 3η περίοδο δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, αλλά στην 4η ήμασταν πιο εύστοχοι. Πρέπει να βελτιώσουμε όσα κάναμε στο πρώτο ματς. Δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς γιατί έγινε αυτό.

Όμως, πρέπει να επεκτείνουμε αυτά τα 7-10 λεπτά που παίζουμε καλά, να τους δώσουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να κερδίσεις με 7-10 λεπτά καλού μπάσκετ. Πρέπει να παίζεις για περισσότερη ώρα σωστά μπάσκετ με καλή κυκλοφορία και καλή άμυνα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, χρησιμοποιώντας αυτό το δεκάλεπτο».

Για αυτά που μπορεί να κάνει η ομάδα του στην επίθεση: «Αν έχετε παρακολουθήσει τα προηγούμενα παιχνίδια μας, θα δείτε πως είχαμε παιχνίδι από μέσα. Όχι τόσο από τη θέση “5”. Όμως, θα έλεγα πως κυρίως ψάχνουμε τρόπο να σκοράρουμε από την περίμετρο, έχοντας συγκεκριμένους παίκτες που μπορούν να το κάνουν. Αλλά, σίγουρα, οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι, κυκλοφορώντας την μπάλα πιο σωστά».

Για τις φήμες που υπάρχουν σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό, δεν έχω επίσημη ενημέρωση. Οι φήμες είναι φήμες. Στο εσωτερικό της ομάδας δεν συζητάμε για τέτοια. Είμαστε στην Euroleague και αγωνιζόμαστε εδώ. Είμαστε ομάδα της Euroleague εδώ και χρόνια. Δεν είναι κάτι που συζητάμε στο εσωτερικό της ομάδας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.