Ποδόσφαιρο

Η απολογία του Παναθηναϊκού για το επεισόδιο : «Δεν έγινε στον εν γένει χώρο του γηπέδου»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην απολογία της για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Ιωνικο τόνισε ότι δεν έγινε τίποτα στον εν γενεί χώρου του γήπεδο της Λεωφόρου.

Στις 12 το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή για την δίωξη που του ασκήθηκε.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» δεν αρνήθηκαν τα περιστατικά, αυτό που ισχυρίστηκαν όμως, ήταν ότι δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου και συνεπώς δεν έχουν αντικειμενική ευθύνη και δεν πρέπει να τιμωρηθούν.

Θυμίζουμε ότι το τριφύλλι κινδυνεύει με τιμωρία έδρας αν τελικά ο αθλητικός δικαστής κρίνει ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Αν ο αθλητικός δικαστής δεν σταθεί σε αυτό τότε οι πράσινοι θα τιμωρηθούν μόνο με χρηματικό πρόστιμο.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος, έκανε ένσταση απαράδεκτης δίωξης καθώς όπως ισχυρίστηκε το πρώτο περιστατικό (το «ντου» των οπαδών) «αναφέρεται από τον παρατηρητή του αγώνα άρα υπεύθυνο για τη δίωξη είναι το πειθαρχικό σας όργανο και όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δεν κάνατε καμία δίωξη και δεν κληθήκαμε σε απολογία για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι οι φίλαθλοι ήταν επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Και πρόσθεσε: «Για τη δεύτερη πράξη υπήρξαν άτομα που βγήκαν από τη Θύρα 14. Το οδόστρωμα της οδού Παναθηναϊκού όμως, δεν είναι εν γένει χώρος του γηπέδου, ούτε το πεζοδρόμιο απέναντι είναι και άρα δεν έχουμε ευθύνη. Ο τραυματισμός του σεκιούριτι υπάρχει κατάθεση του ότι έγινε στον φραγμό 6, στην γωνία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Παναθηναϊκού. Η αστυνομία μάλιστα δεν τον αντιλήφθηκε».

Επιπρόσθετα, ως μάρτυρας κατέθεσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σπύρος Βλάχος που ανέφερε ότι: «μέσα στις κερκίδες δεν έγινε τίποτα. Κανείς στο γήπεδο δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Όπως με ενημέρωσαν, 20-30 άτομα από τη Θύρα 14 βγήκαν έξω για να βάλουν κάποιους άλλους οπαδούς μέσα, κι εκεί υπήρχε μια μικρή ένταση».

Exit mobile version