ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Περιστέρι – Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Στο Περιστέρι θα ολοκληρωθεί σήμερα (24/10, 20:00) η 4η αγωνιστική της Basket League, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Περιστέρι - Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση

Στο Περιστέρι θα ολοκληρωθεί αύριο (24/10, 20:00) η 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με το Περιστέρι Vitabiotics να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από το ρεπό τους ενώ πριν από αυτό ηττήθηκαν εντός από τον Προμηθέα και νίκησαν εκτός έδρας τον Ηρακλή. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από τον Άρη και επιβλήθηκαν του Ιωνικού HNC Revolution.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Περιστέρι Vitabiotics και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αναμετρηθούν για 68η φορά από καταβολής Α’ Εθνικής. Από το 1983 και την πρώτη παρουσία των «κυανοκίτρινων» στην κατηγορία, σημείωσαν 14 νίκες έναντι 53 των «πράσινων». Στα ματς που έγιναν με γηπεδούχο το Περιστέρι Vitabiotics, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει τις διπλάσιες νίκες, 22 έναντι 11.

Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και σε συνολικά 50 αγώνες, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ο νικητής στους 42. Έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και ως φιλοξενούμενους με 18 νίκες σε 25 ματς. Το Περιστέρι Vitabiotics πάντως νίκησε στους δύο από τους τρεις τελευταίους, εντός έδρας αγώνες για την κανονική περίοδο. Επικράτησε με 80-72 στο ματς της σεζόν 2018-19 και 82-78 στο παιχνίδι της σεζόν 2019-20.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 41.483 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφυγε με τη νίκη από την έδρα του αντιπάλου του στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, επικρατώντας με 74-68 (Τεράν Πέτεγουεϊ 21π, 4ασ, Τρε ΜακΛιν 15 – Ιωάννης Παπαπέτρου 17π, 5ρ, Γιώργος Παπαγιάννης 10π, 5ρ.) κάτι που είχε κάνει στην τελευταία τριετία και μετά την επιστροφή του Περιστερίου στην κατηγορία και στους δύο αγώνες των ημιτελικών των πλέι οφ του 2019 (68-91 στον πρώτο και 75-82 στον τρίτο ημιτελικό).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS

* Τρεις πόντοι θα είναι αρκετοί για τον Τεράν Πέτεγουεϊ προκειμένου να φτάσει τους 500 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Έχει 497 σε 44 αγώνες (11,29 μέσος όρος).

+ Εκτελώντας με 59%, το Περιστέρι Vitabiotics έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στα δίποντα μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

– Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν μέσο όρο 17 λαθών στα δύο πρώτα παιχνίδια τους, τον δεύτερο υψηλότερο του Πρωταθλήματος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

* Δύο τρίποντα χωρίζουν τον Ιωάννη Παπαπέτρου από τα 200 στη διαδρομή του στη Stoiximan Basket League. Σε 208 αγώνες μετράει 198/544 (36,39%).

+ Με ποσοστό 65% εκτέλεσε στα δίποντα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στα δύο πρώτα παιχνίδια του, έχοντας το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της κατηγορίας.

– Ο Παναθηναϊκός έχει ποσοστό 27,4% στα τρίποντα, το τρίτο χαμηλότερο των πρώτων αγωνιστικών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...