ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Θέμα: Τα ατομικά λάθη κοστίζουν πολλούς βαθμούς στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί όλα τα γκολ του στη φετινή σεζόν από ατομικά λάθη. Το Panathinaikos24.gr αναλύει...

Θέμα: Τα ατομικά λάθη κοστίζουν πολλούς βαθμούς στον Παναθηναϊκό (vids)

Το τριφύλλι τη φετινή σεζόν έχει δεχτεί συνολικά 6 γκολ στο πρωτάθλημα και τα περισσότερα από αυτά του έχουν στοιχίσει και βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Με εξαίρεση το γκολ που δέχτηκε στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, όλα τα υπόλοιπα μπήκαν από λάθη είτε ατομικά είτε ομαδικά. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα μέχρι στιγμής του φετινού Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν συνολικά ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σαν ομάδα, πολλές φορές χάνουν τη συγκέντρωση τους με αποτέλεσμα αυτό να κοστίζει.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα γκολ που έχει δεχτεί το τριφύλλι:

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

Στο ματς αυτό ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Σάρλια έχασε τον Περέα, αυτός πάσαρε στον Γκαρντάβσκι και αυτός με μια σουτάρα άνοιξε το σκορ. Σίγουρα το τέρμα αυτό ήταν εντυπωσιακό, αλλά και πάλι η φάση προήλθε από αδυναμία της άμυνας.

Κάπως έτσι έχασε τους πρώτους του βαθμούς το τριφύλλι στο πρωτάθλημα.

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0

Και πάλι ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά του αγώνα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ο Διούδης έκανε το λάθος βολέ, η άμυνα του τριφυλλιού δεν μπόρεσε να ανακόψει τον Μπερτόλιο που έκανε… παρέλαση και έτσι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά βρέθηκε να σκοράρει με κενό τέρμα.

Παναθηναϊκός – Βόλος 5-1

Σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια και είχε προβάδισμα 4-0. Και πάλι όμως στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν έλειψαν ατομικά λάθη. Συγκεκριμένα σε στημένη φάση, ο Πούγγουρας έχασε τον Γκιουλέν, ο οποίος ανενόχλητος σηκώθηκε και έστειλα την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Διούδη και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Μπορεί το γκολ αυτό να μην κόστισε βαθμούς, αλλά αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα.

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1

Το τριφύλλι πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα με τον Καρλίτος. Ωστόσο μόλις πέντε λεπτά αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση μετά από λάθος του Αχιλλέα Πούγγουρα, που αντί να αφήσει την μπάλα να περάσει άουτ την έδιωξε με κεφαλιά πάνω στον Άουσμαν, οποίος έκανε τη σέντρα και ο Σάντσες σκόραρε με κεφαλιά.

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1

Στο ματς αυτό ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αλλά μέσα σε πέντε λεπτά, λόγω των ατομικών λαθών που έγιναν, βρέθηκε ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο. Στο 30ο λεπτό του αγώνα ο Πέρεθ έκανε την πάσα στον Παλάσιος, αυτός γύρισε στον Καρλίτος και ο Ισπανός έκανε το 1-0. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, σε γέμισμα που έγινε ο Πούγγουρας έκανε τσαφ και στη συνέχεια ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι, το οποίο βέβαια δεν ήταν όπως φαίνεται στο ριπλέι. Ο Μπαράλες που το κέρδισε ισοφάρισε και έβαλε τον Αστέρα για το καλά στο ματς. Όπως και να έχει το λάθος του Πούγγουρα δεν αλλάζει.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, λίγο πριν οι ομάδες πάνε στην ανάπαυλα των ημιχρόνων είδε τον Σίτο να παίρνει τη μπάλα από ελεύθερο χτύπημα του Μπρινιόλι στο χώρο του κέντρο, να περνάει τρεις παίκτες από αριστερά και να βγάζει παράλληλη σέντρα πάρε/βάλε στον Σονί που έκανε την ανατροπή για τον Αστέρα (2-1) στο 45’.

Στο γκολ αυτό πέρα από το λάθος του Μπρινιόλι, δεν βρέθηκε ένας από τους πράσινους να τον ανακόψουν με κάθε τρόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=8lTqjtXvXMg

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι πράσινοι πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αν τα λάθη μειωθούν αισθητά, τότε οι πράσινοι θα μπορέσουν να ανέβουν τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα φέτος είναι δεδομένα καλύτερη και έχει πλάνο, αλλά τα ατομικά λάθη συνεχίζουν να την πληγώνουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.