ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τους ξέρανε ο Καρλίτος, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός!

Μ' ένα γκολ του Καρλίτος στο 39', ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την κατάρα των εκτός έδρας αποτελεσμάτων και στο γήπεδο που είχε κάνει την τελευταία του νίκη για το πρωτάθλημα, πήρε «χρυσή» πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 1-0.

Τους ξέρανε ο Καρλίτος, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός!

Μ ένα γκολ του Καρλίτος στο 39′ ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την κατάρα των εκτός έδρας αποτελεσμάτων και στο γήπεδο που είχε κάνει την τελευταία του νίκη για το πρωτάθλημα, πήρε «χρυσή» πρόκριση, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 1-0.

Το ματς

Με το γνωστό 4-2-3-1 και με τρείς αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με τους Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα τους Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια και Κώτσιρα. Μπροστά τους στα χαφ ήταν τοποθετημένοι οι Αλεξανδρόπουλος και Ρούμπεν Πέρεθ. Στις πτέρυγες ήταν Παλάσιος αριστερά και δεξιά ο Χατζηγιοβάνης, σε ελεύθερο ρόλο ο Καρλίτος και στην επίθεση ο Ιωαννίδης.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.999 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν πιο κινητικοί στα πρώτα λεπτά, με τη μπάλα να κυκλοφορεί με ηρεμία. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 6′, όταν σε αντεπίθεση βρέθηκε στα καρέ του Μπρινιόλι, αρχικά σούταρε ο Κουτσόπουλος με τον Βέλεθ να παρεμβαίνει και να κόβει σωτήρια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κουλούρης ολομόναχος σούταρε άουτ.

Η συνοχή και η ηρεμία των παικτών του «τριφυλλιού», είχε χαθεί από την διπλή χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Κουλούρη να πατάει περιοχή και να αστοχεί και πάλι ακριβώς στο δεκάλεπτο του αγώνα.

Στο 17′ είχαμε την πρώτη καλή φάση του «τριφυλλιού», όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα, με τον Καρλίτος να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να την στέλνει άουτ. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να έχουν κακό αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν χώρους να απειλήσουν τα καρέ των γηπεδούχων.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 36′ για να δούμε κάτι καλό επιθετικό για τον Παναθηναϊκό. Αλλά η ατομική ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ στη συνέχεια υπέπεσε και σε φάουλ.

Δύο λεπτά αργότερα (38′), ήρθε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός με «δράστη» τον συνήθη ύποπτο Καρλίτος να υποδέχεται τη μπάλα και να την αξιοποιεί στο έπακρο, μετά την πάσα του Χατζηγιοβάνη. Τα υπόλοιπα λεπτά του α’ μέρους, κύλησαν αρμονικά για τον Παναθηναϊκό, που δεν δέχθηκε πίεση και διατήρησε το υπέρ του αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48′, αλλά η παρέμβαση του Κώτσιρα ήταν σωτήρια για την εστία του Μπρινιόλι σε επικίνδυνο γύρισμα εντός περιοχής. Το ματς κυλούσε με τον Ατρόμητο να κυκλοφορεί τη μπάλα, να προσπαθεί κυρίως από τα άκρα και με μακρινές μπαλιές να φτάσει στα καρέ του Μπρινιόλι, αλλά κάθε προσπάθεια έμενε στη μέση. Ένα σουτ του Κουλούρη στο 56′ δεν ανησύχησε τον Ιταλό τερματοφύλακα που αγκάλιασε τη μπάλα, με την ροή του αγώνα να κυλά υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε απειλητικά στην επίθεση και για πρώτη φορά απείλησε στο 59′, όταν Παλάσιος και Καρλίτος συνεργάστηκαν ωραία, αλλά το δυνατό σουτ του Αργεντινού έφυγε δίπλα από την εστία του Γιαννιώτη.

Από το πουθενά ο Ατρόμητος κέρδισε κόρνερ στο 62′, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι. Στο 63′ ο Καρλίτος πέρασε κάθετη προς τον Χατζηγιοβάνη που με τη φόρα που είχε, δεν πλάσαρε καλά τον Γιαννιώτη που ήταν εξουδετερωμένος, για να κάνει δύο τα τέρματα του Παναθηναϊκού. Στο 71′ Ο Σάλομον πήγε να βάλει αυτογκόλ με κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης έβγαλε σε κόρνερ.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς, ο Ατρόμητος πάλεψε να φέρει τη μπάλα γύρω από τα «πράσινα» καρέ αναποτελεσματικά, με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το υπέρ του αποτέλεσμα. Στο 85′ η επιμονή του Χατζηγιοβάνη παραλίγο να φέρει και δεύτερο γκολ για το «τριφύλλι», αλλά μετά την ατομική ενέργεια, το πλασέ που δοκίμασε, βρήκε πάνω στο σώμα του Γιαννιώτη. Η ύστατη προσπάθεια των γηπεδούχων δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο 90′ ο Γιαννιώτης έκανε μια εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά εξ’ επαφής του Βιτάλ, με το ματς να μπαίνει στις καθυστερήσεις και τον Ατρόμητο να έχει βγει όλος στην επίθεση. Η κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 91′ πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους στην αμέσως επόμενη φάση να κερδίζουν φάουλ σε πολύ καλό σημείο και τη μπάλα να φεύγει άουτ, πριν το τελικό σφύριγμα, που δίνει στον Παναθηναϊκό τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση.

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (Βασιλαντωνόπουλος 61′), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (Αθανασίου 77′), Γκαλβάο, Νάτσος (Ντένιτς 71′), Σάλομον, Καρτάλης (Μπεντινέλι 77′), Κωτσόπουλος (Τζαβίδας 71′), Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (Σάντσες 80′), Βέλεθ, Σάρλια, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (Πούγγουρας 90′), Παλάσιος (Βιτάλ 70′), Ιωαννίδης, Καρλίτος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.