ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το ματς με τον ΟΦΗ θα είναι το πιο δύσκολο έως τώρα στη χρονιά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος καταγράφει τους λόγους που το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ μπορεί να είναι μια «παγίδα» που ο Παναθηναϊκός οφείλει να αποφύγει.

Το ματς με τον ΟΦΗ θα είναι το πιο δύσκολο έως τώρα στη χρονιά

Ξέρω πως μπορεί να ακούγεται λίγο… παράξενο αυτό που υπάρχει στον τίτλο. Πως είναι, άλλωστε, δυνατόν ένα εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ να είναι πιο δύσκολο όταν ο Παναθηναϊκός έχει παίξει στο Καραϊσκάκη, στο Βικελίδης, στους Ζωσιμάδες, στην Τρίπολη, στο Περιστέρι.

Ή όταν έχει φιλοξενήσει τον Βόλο, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα. Γενικά, όταν το πρόγραμμά του δεν το λες και το καλύτερο δυνατό για ξεκίνημα. Διότι είναι κι αυτό κάτι που πρέπει να μπει στην κουβέντα, όταν μιλάμε για τον φετινό Παναθηναϊκό. Είναι επί της ουσίας μια νέα ομάδα, που τώρα «χτίζεται» από τον προπονητή της. Και κλήθηκε να έχει πολλά δύσκολα εκτός έδρας ματς.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να έχει εντός έδρας τον Άρη ή τον ΠΑΣ Γιάννινα και εκτός του Ιωνικό και τον Απόλλωνα. Ίσως να είχε και περισσότερους βαθμούς αν ήταν… αντίστροφα κάποια παιχνίδια.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.550 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γιατί ένα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ στη Λεωφόρο της… τεσσάρας και της πεντάρας είναι πιο δύσκολο από τα υπόλοιπα; Διότι πλέον οι αντίπαλοι θα έρχονται στην έδρα σου ψυλλιασμένοι. Υποψιασμένοι πως αν κάνουν το λάθος και βγουν από το καβούκι τους, μπορεί να βρεθούν με 2-3 γκολ στην πλάτη χωρίς να το καταλάβουν. Θα παίζουν κλειστά, θέλοντας να προστατεύσουν τους χώρους τους, ίσως και με πολλά man to man πάνω σε παίκτες κλειδιά, όπως ο Καρλίτος.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δείτε τα αποτελέσματα του ΟΦΗ έως τώρα και πως ήρθαν κάποια απ’ αυτά. Οι Κρητικοί ναι μεν δεν έχουν ενθουσιάσει με την απόδοσή τους και σε θέμα ταλέντου υστερούν σε σχέση με πολλές ομάδες. Αλλά έως τώρα σε εφτά αγωνιστικές έχουν μόλις μία ήττα. Αυτή απ’ τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη με 3-1. Ομάδα της… ισοπαλίας είναι, αφού έχουν φύγει πέντε φορές με τον βαθμό και έχουν μία νίκη, εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό (2-1).

Αν δούμε και κάποια παιχνίδια του πιο προσεκτικά, όπως αυτό με τον Άρη στην πρεμιέρα, θα διαπιστώσουμε και τον τρόπο με τον οποίο αναζητεί τους βαθμούς σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Πίσω από την μπάλα σχεδόν όλοι. Με πολλά τρεξίματα, δυναμικοί στα μαρκαρίσματα, παθιασμένοι και καθοδηγούμενοι από την καλή τακτική του Νίκου Νιόπλια.

Τα περισσότερα αποτελέσματα που έχει πάρει ο ΟΦΗ είναι σε παιχνίδια δύσκολα. Πήρε βαθμό σε Βικελίδης και Ζωσιμάδες, εκεί που έχασε ο Παναθηναϊκός. Πήρε βαθμό από την ΑΕΚ γυρίζοντας από το 0-3 σε δέκα λεπτά. Πήρε διπλό στο Αγρίνιο, κάνοντας ξανά ανατροπή.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι είναι ομάδα που δεν τα παρατάει. Που μέχρι τέλους και πιστεύει και παλεύει για θετικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Να μην πιστέψει ο Παναθηναϊκός πως τελείωσε οτιδήποτε αν προηγηθεί στο σκορ.

Για να το πω και διαφορετικά; Δεν είναι ούτε Ιωνικός, ούτε Απόλλωνας. Ούτε… αφελής όπως ο Βόλος. Γι’ αυτό είναι το πιο δύσκολο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.