ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τον μπλόκαρε ο ΟΦΗ

Χωρίς φαντασία και φρεσκάδα ο Παναθηναϊκός, δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για να σκοράρει και υποχρεώθηκε στην πρώτη του γκέλα στη Λεωφόρο απέναντι στον ΟΦΗ (0-0).

Τον μπλόκαρε ο ΟΦΗ

Χωρίς φαντασία και φρεσκάδα ο Παναθηναϊκός, δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για να σκοράρει και υποχρεώθηκε στην πρώτη του γκέλα στη Λεωφόρο απέναντι στον ΟΦΗ (0-0).

Το ματς

Με το γνωστό 4-2-3-1 και με τους Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια και Κώτσιρα, στα χαφ τους Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλο, τριάδα μπροστά τους, τους Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ και Καρλίτος και μοναδικό προωθημένο τον Ιωαννίδη, επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο δραστήριος, να κυκλοφορεί τη μπάλα με άνεση και να θέλει να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του Επασί. Ο ΟΦΗ όμως είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς στο 12′, όταν μετά το λάθος του Αλεξανδρόπουλου, ο Γκαγιέχος έγινε κάτοχος της μπάλας και ο «κεραυνός» που δοκίμασε τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.613 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς δεν είχε φάσεις, ωστόσο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα και να επιμένει για μια στιγμή που θα τον έφερνε με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Επασί. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι με την υπεραριθμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ήταν συμπαγής και δεν άφηναν περιθώρια λαθών. Η κεφαλιά του Βέλεθ στο 34′ μετά τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη κατέληξε στην αγκαλιά του Επασί, με τον ΟΦΗ να κινείται από τις πτέρυγες και το κέρδος του να είναι κάποια κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Στο 39′ μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ, ο Επασί έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα κατέληξε στον Ρούμπεν, αλλά το σουτ του Ισπανού χαφ, κόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Βούρο και δεν μπόρεσε το «τριφύλλι» να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα. Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα κύλησαν χωρίς φάση με το ημίχρονο να λήγει, χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες.

Στα πρώτα λεπτά στο β’ μέρος, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να διαπεράσει το κέντρο του ΟΦΗ, η μπάλα πήγαινε κυρίως στα άκρα όπου γίνονταν οι περισσότερες προσπάθειες, η σέντρα του Κώτσιρα στο 56′ βρήκε μεν τον Ιωαννίδη αλλά ο νεαρός φορ πήρε αναιμική κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Επασί. Ωστόσο την πρώτη καλή στιγμή και στο β’ μέρος την είχε και πάλι ο ΟΦΗ, με τον Μπαλογιάννη στο 58′, να πιάνει ένα φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι, έδειξε εξαιρετική ετοιμότητα και έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 73′ για να δούμε ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Χουάνκαρ να σεντράρει από τ’ αριστερά, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Καρλίτος, με τον Ισπανό φορ να μην μπορεί να παραβιάσει την εστία του Επασί που μάζεψε εύκολα.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε όλα τα επιθετικά του «όπλα» στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τους «πράσινους» να πιέζουν στα καρέ τους φιλοξενούμενους που μαζεύτηκαν στην άμυνά τους. Στο 84′ η σέντρα του Παλάσιος βρήκε παραλήπτη τον Βιγιαφάνιες αλλά η κεφαλιά του, κατέληξε άουτ. Το σουτ του Μαουρίσιο στο 90′ κατέληξε απελπιστικά άουτ, ενώ το γκολ του Καρλίτος στις καθυστερήσεις δεν μέτρησε ποτέ καθώς ήταν φανερά εκτεθειμένος, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες στο απόλυτο μηδέν και τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη απώλεια βαθμών στην ιστορική του έδρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χούανκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος (Μαουρίσιο 60′), Ρούμπεν, Χατζηγιοβάνης (Μπουζούκης 80′), Βιτάλ (Παλάσιος 80′), Καρλίτος, Ιωαννίδης (Βιγιαφάνιες 63′).

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Λάμπρου (Γιαννούλης 80′), Νέιρα, Βούρος, Διαμαντής, Γκαγιέχος, Ντουρμισάι (Καστάνιος 72′), Τοράλ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.