ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Δεν είχε φρεσκάδα, έμπνευση, δημιουργία

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την πρώτη «γκέλα» του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και για τα στοιχεία που έλειψαν στους «πράσινους».

Δεν είχε φρεσκάδα, έμπνευση, δημιουργία

Δεν είναι άδικο το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν μια ομάδα έφτασε πιο κοντά στο γκολ, αυτή ήταν ο ΟΦΗ με το δοκάρι στο 12ο λεπτό. Μια φάση που προήλθε από προσωπικό λάθος, αυτό του Αλεξανδρόπουλου. Δεν ήταν το μοναδικό.

Τόσο ο Αλεξανδρόπουλος, όσο και πολλοί συμπαίκτες του υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στο παιχνίδι απέναντι στους Κρητικούς. Έμοιαζαν κουρασμένοι, δεν είχαν φρεσκάδα, δεν είχαν εμπνεύσεις. Μπλόκαραν από την καλή τακτική του Νιόπλια, που ήρθε διαβασμένος στη Λεωφόρο και έφυγε με έναν μάλλον εύκολο βαθμό.

Ο προπονητής του ΟΦΗ είχε μια καλή μέρα στη δουλειά, σε αντίθεση με αυτόν του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει βήματα προόδου, αγωνιστικά έχουν ξεφύγει από την… ταλαιπωρία των ματιών μας την περσινή σεζόν, αλλά σε αυτή την περίοδο που είμαστε χρειάζεται μεγαλύτερο rotation και φρεσκάδα. Τρία ματς σε οχτώ μέρες με τα δύο απαιτητικά σε δύσκολες έδρες όπως στην Τρίπολη και το Περιστέρι. Απαιτητικά και ψυχικά, όχι μόνο αγωνιστικά.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.242 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διότι ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο Περιστέρι με βαρύ φορτίο. Με μεγάλο «πρέπει» και με άγχος. Που του βγήκε στο γήπεδο και πριν σκοράρει και στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η μία και μοναδική αλλαγή από Τετάρτη σε Κυριακή δεν δικαιολογείται βάσει των συνθηκών. Στον Παναθηναϊκό έπρεπε να γνωρίζουν πως ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που ο προπονητής της ξέρει να διαβάζει καλά τον αντίπαλο.

Ο Νιόπλιας έβαλε περισσότερους παίκτες στη μεσαία γραμμή: τρεις εναντίον των Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλο. Έβαλε «ντουμπλάρισμα» στην ατομική ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου, έστειλε μαν του μαν σε ακραίους και Καρλίτος. Είχε στόχο να «μπλοκάρει» όλη την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού και το κατάφερε.

Και γιατί εμφανίστηκε ο ίδιος διαβασμένος και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε plan b. Ήταν φλύαρος, έπαιζε σαν… υπνωτισμένος, δεν είχε ένταση και τρεξίματα. Μοιραία ήρθε η ισοπαλία, που φαινόταν από… μακριά. Καταλάβαινες από το πρώτο κιόλας ημίχρονο πως αν έρθει η νίκη θα έρθει με… μισό – μηδέν και με μπόλικο άγχος. Δεν ήρθε και το αποτέλεσμα αποτελεί πισωγύρισμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να πετύχει δύο νίκες στη σειρά σε καμία φάση της σεζόν, έχει μόλις 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα, συγκομιδή που είναι χαμηλή έως τώρα και πια πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίζει ομάδες που θα στήνονται πίσω από την μπάλα και θα τον περιμένουν.

Έχει σαφώς μεγαλύτερη προοπτική από πέρσι, είναι μια καλή ομάδα που δουλεύει μέσα στο γήπεδο, αλλά για να θέσει πιο ψηλά τον πήχη του οφείλει να βελτιώσει πολλά πράγματα.

Η σημερινή ισοπαλία θέτει σε νέα βάση και το ντέρμπι που έρχεται με τον ΠΑΟΚ. Η νίκη είναι πια απαραίτητη, για να μη χάσουν οι «πράσινοι» την επαφή τους με τις θέσεις που κυνηγούν. Διαφορετικά θα πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος περισσότερο προβληματισμένοι απ’ ότι υπολόγιζαν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...