ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Παναθηναϊκός την κακή του μέρα πάντα την πληρώνει σε αντίθεση με άλλους!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη διαφορά του Παναθηναϊκού με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός την κακή του μέρα πάντα την πληρώνει σε αντίθεση με άλλους!

Είναι δεδομένο, ότι τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο Παναθηναϊκός στις 8 πρώτες αγωνιστικές δεν είναι καλά. Δεν είναι αυτά, που θέλει ο κόσμος του, αυτά που θέλει ο προπονητής. Είχε εντυπωσιακές νίκες στην Λεωφόρο με πολλά γκολ, αλλά και την πρώτη γκέλα με τον ΟΦΗ, ενώ εκτός έδρας δεν έχει νίκη. Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά σύμφωνα και με τις προσδοκίες, που δημιουργήθηκαν ίσως από τις άνετες νίκες στην Λεωφόρο.

Μέχρι τώρα υπήρχε η εντύπωση, ότι ναι μεν ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας είναι άλλη ομάδα, αλλά στην Λεωφόρο προσφέρει θέαμα και ο κόσμος το χαίρεται που πάει στο γήπεδο και αυτό θα συνεχιστεί. Ισχυε μέχρι το ματς με τον ΟΦΗ. Ηρθε αυτό το παιχνίδι, για να δείξει ότι και στην Λεωφόρο μπορεί ο Παναθηναϊκός να μπλοκαριστεί να μην κερδίσει, αν δεν κάνει αυτό που πρέπει. Αν δεν βγουν δύο-τρεις παίκτες μπροστά να κάνουν την ατομική ενέργεια και να δώσουν την λύση, όταν είναι δύσκολα τα πράγματα.

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι και ότι οι άλλες ομάδες δεν σκίζουν. Ούτε ο Ολυμπιακός πετάει, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ. Τον Αρη δεν τον αναφέρω διότι για μένα ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανταγωνιστή τον Αρη. Ετσι είχα μάθει χρόνια τον Παναθηναϊκό και για αυτό δεν θεωρώ ότι είναι επιτυχία την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά ότι είναι το αυτονόητο.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.263 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αποδόσεις των ομάδων είναι πάνω-κάτω οι ίδιες. Ο Ολυμπιακός έκανε κακό παιχνίδι και στο Αγρίνιο και στα Γιάννενα, αλλά κέρδισε. Η ΑΕΚ ήταν μέτρια προς κακή με τον Αρη και τον Παναιτωλικό, αλλά νίκησε. Ο ΠΑΟΚ είχε μέτρια εμφάνιση στο Αγρίνιο, αλλά κέρδισε τον Παναιτωλικό, ήταν κακός στην Τρίπολη, αλλά κέρδισε τον Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει πρέπει να παίξει καλά. Οι άλλες ομάδες κερδίζουν και όταν δεν παίζουν καλά. Εντάξει θα πείτε ότι και η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία με τον ΟΦΗ από 0-3 σε 3-3 και ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα στην Τούμπα από τον ΠΑΣ. Και ο Ολυμπιακός έφερε 0-0 με τον Ατρόμητο στην έδρα του. Αυτές είναι οι εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι οι νίκες στην κακή τους μέρα.

Ο Παναθηναϊκός δεν το έχει αυτό. Ο πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες δεν έχει μάθει να κάνει πρωταθλητισμό. Να κάνει σωστή διαχείριση στις κακές του ημέρες και να μην παίζει με αφέλεια. Ο δεύτερος λόγος είναι, ότι δεν έχει τις προσωπικότητες, που στα δύσκολα θα πάρουν την ομάδα από το χέρι και θα της δώσουν τη νίκη. Εχει κάποιους λίγους παίκτες, που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά είναι λίγοι και όταν οι άλλοι νιώθουν ότι και να μην κερδίσει η ομάδα ένα ματς δεν τρέχει και τίποτα αυτό είναι το αποτέλεσμα. Ο τρίτος λόγος είναι ότι στην κακή του μέρα ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει διαιτητική εύνοια, ούτε στα σπόρια, που λέμε σε αντίθεση με τους άλλους. Ηρθε ο Γκορτσίλας στη Λεωφόρο και χωρίς να κρίνει το ματς έδειξε την πρόθεσή του να σπάσει τα νεύρα του κόσμου και των παικτών. Αφηνε τον Μαρινάκη να σηκώνει στον αέρα τον Βιτάλ και του έδειξε την κάρτα στο τέταρτο μαρκάρισμα σε αντίθεση με τον Βέλεθ, που την πήρε με την πρώτη. Σφύριζε συνέχεια, έκοβε τον ρυθμό και για τις καθυστερήσεις τι να πούμε. Από τα 4 λεπτά, είναι ζήτημα να παίχτηκε το ένα.

Είμαι σίγουρος ότι ο Γιοβάνοβιτς θα την βρει την άκρη, για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια με την ομάδα να παίζει καλύτερα. Και για να γίνει αυτό θα έρθουν και παίκτες τον Γενάρη και θα παίξουν καλύτερα παίκτες, που ήρθαν το καλοκαίρι και έδειξαν με το καλημέρα, αλλά τώρα περνάνε μία κάμψη. Όπως ο Βιτάλ, ο οποίος έχει γεμάτη χρονιά και ήδη μετράει καμία 50αρια παιχνίδια.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.