ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καρλίτος στην «AS»: «Είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου – Ο Γιοβάνοβιτς με κάνει χαρούμενο»!

Ο Καρλίτος μιλάει στην «AS» και αναφέρεται στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ αποθεώνει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Καρλίτος στην «AS»: «Είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου - Ο Γιοβάνοβιτς με κάνει χαρούμενο»!

Ο 31χρονος Ισπανός επιθετικός του Παναθηναϊκού, ανέλυσε τα όσα βιώνει στο «τριφύλλι» και αποθεώνει ανοικτά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον τρόπο που έχει κάνει την ομάδα να αγωνίζεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρλίτος στην «AS»

Σε ποια φάση της καριέρας σου είσαι; «Αισθάνομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Η εμπειρία μου δίνει όσα χρειάζεται ένας παίκτης. Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης είμαι επίσης στο καλύτερο επίπεδο της καριέρας μου. Αυτά τα δύο με φέρνουν στο καλύτερο επίπεδο. Είναι επίσης αλήθεια πως έχουμε έναν προπονητή αφοσιωμένο στο όμορφο, δυναμικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό βοηθά».

Την περασμένη σεζόν είχε 6 γκολ και φέτος έχεις ήδη 9 τέρματα σε 8 ματς. Γιατί αυτή η διαφορά;

«Όταν παίζεις ένα παιχνίδι στο οποίο είτε ξεκινάς είτε όχι, θα ακουμπήσεις τρεις φορές την μπάλα σε κόντρα επιθέσεις, κάτι πάει λάθος. Και όταν νικάς μέσω στημένης φάσης ή ενός παιχνιδιού στρατηγικής, δεν μπορείς να κρύψεις την πραγματικότητα. Είναι δύσκολο να ευχαριστηθείς το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό εκτιμώ τόσο πολύ όσα πρεσβεύουμε αυτή τη χρονιά. Κάνει τους παίκτες να μπορούν να δείξουν πολλά περισσότερα».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 67.167 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μιλάς για την περίοδο του Πογιάτος και του Μπόλονι… «Όχι και καλό είναι να το ξεκαθαρίσω. Όταν άρχισα να μη διασκεδάζω, ήταν η από τη στιγμή που έφυγε ο Ντάνι. Ήρθε με όρεξη ο Πογιάτος, δούλευε αρκετά. Ξόδευε χρόνο για το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου. Δεν είχαμε τύχη στα αποτελέσματα και γι’ αυτό δεν μπορούσε να συνεχίσει εδώ ως προπονητής. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτό που ακολούθησε».

Στην Ελλάδα δεν έχουν υπομονή με τους προπονητές; «Στην Ελλάδα γενικά και σε κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός ειδικά. Είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα κλαμπ στη χώρα και δεν υπάρχει χώρος για μανούβρες. Απαιτούν το μάξιμουμ».

Ως παίκτης αισθάνεσαι την πίεση; «Ναι η πίεση υφίσταται. Εδώ απαιτούν απ’ τα παιδιά μέχρι τους μεγαλύτερους. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ με τεράστιο αντίκτυπο, τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα. Πρέπει να ξέρεις που είσαι. Είμαι τυχερός αρκετά γιατί έχω το σεβασμό απ’ την πρώτη στιγμή».

Σου μίλησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όταν αναλάμβανε; «Όχι, δεν είχαμε τίποτα ιδιαίτερες συνομιλίες, ούτε με εμένα ούτε με κάποιον άλλο. Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος. Ρίχτηκε στη δουλειά απ’ την πρώτη μέρα».

Ακούστηκε πως αυτός σε κράτησε στην ομάδα: «Το αντίθετο θα έλεγα. Ο σύλλογος πάντα απέρριπτε την αποχώρησή μου. Προτάσεις ήρθαν από άλλες χώρες και δεν κάθισαν έστω να τις συζητήσουν. Υπέγραψα για 3,5 χρόνια, βλέπω πως το κλαμπ με αγαπά και με εμπιστεύεται. Είναι αλήθεια πως για μένα ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός. Όμως επειδή έχει ένα ποδοσφαιρικό στυλ που με ευνοεί. Με κάνει χαρούμενο».

Ο Γιοβάνοβιτς σε έβαλε στο «10». Σε βοηθά αυτό; «Διασκεδάζω να παίζω ελεύθερα. Όταν ήμουν φορ, ένιωθα άνετα, αλλά δεν βολεύομαι σε μια φιξ θέση. Όταν μου δίνει ελευθερία μπορώ να δημιουργήσωΈχω μεγάλη ευθύνη επειδή αρκετές σημαντικές πάσες περνούν από μένα. Προσπαθώ να είμαι σημαντικός στο transition. Είμαι σε επαφή με την μπάλα σε πολλές περιπτώσεις και ξέρω πως αν επιλέξω σωστά, θα έχουμε ευκαιρία να νικήσουμε το ματς».

Πώς και χρειάζεται λίγα σουτ για να βάλεις γκολ;

«Έχω σταθεί τυχερός επειδή πολλές από τις ευκαιρίες μου κατέληξαν σε γκολ. Όμως κι εγώ πρέπει να… κατηγορηθώ επειδή προσπαθώ να δημιουργώ χώρους για να εκτελώ. Προσπαθώ να αρχίζω δύο δευτερόλεπτα πριν τον αντίπαλο. Είναι στιγμές που η μπάλα δεν φτάνει σε εμένα, αλλά αν γίνει, μπορώ να προκαλέσω ζημιά. Μέσω των ετών, έχω μάθει να καταλαβαίνω το ποδόσφαιρο καλύτερα και να διαχειρίζομαι το χώρο και τον χρόνο πολύ περισσότερο. Η κινητικότητα είναι απ’ τα καλύτερα στοιχεία μου. Είμαι κινητικός, για τις αντίπαλες άμυνες είναι δύσκολο να με καλύπτουν όλη την ώρα».

Έχεις κερδίσει πολλά ατομικά. Συλλογικά όμως;

«Το συζητούσα με τον αδερφό μου. Ξέρω πως είναι να κερδίζω βραβεία για την απόδοσή μου ως παίκτης. Τώρα, θέλω να προσθέσω επιτεύγματα σε συλλογικό επίπεδο. ΚύπελλοΠρωτάθλημαΕυρώπη… οτιδήποτεΣκόραρα και σκεφτόμουν πως είναι εκπληκτικό που έχω τόσα γκολ φέτος. Όχι τώρα όμως. Πλέον σκέφτομαι πως είναι υπέροχο, γιατί με τα γκολ μου πήραμε τόσους βαθμούς. Έχω αλλάξει τον τρόπο σκέψης μου. Τώρα δε βλέπω γκολ, βλέπω πόντους. Αυτό με κάνει πιο χαρούμενο».

Είναι στόχος η Ευρώπη; «Ναι, την περασμένη σεζόν ήμασταν επτά βαθμούς πίσω. Αυτό το έμβλημα απαιτεί να παίζουμε στην Ευρώπη και να διεκδικούμε τίτλους».

Πώς σε έπεισε ο Τσάβι Ρόκα να πας στον Παναθηναϊκό;

«Έκανε εξαιρετική δουλειά. Έφυγα απ’ το Ντουμπάι, είχα ενδιαφέρον από τρεις ομάδες. Όλες εξαιρετικές οικονομικά και αθλητικά. Θα μπορούσα να παίξω στη Ρωσία, αλλά ο Τσάβι με έπεισε. Με άγγιξε και συναισθηματικά. Μου προσέφεραν 3,5 χρόνια συμβόλαιο. Δεν μπορούσα να παίξω για έξι μήνες, αλλά ο πρόεδρος μου είπε να έρθω, για να μάθω την πόλη, τους συμπαίκτες μου, να βρω σπίτι. Όταν κάποιος σου δίνει τόση εμπιστοσύνη, δεν μπορείς να το απαρνηθείς για τα λεφτά. Ένα πρωί ξύπνησα πήρα τον Τσάβι και του είπα έρχομαι εκεί».

Οι Έλληνες οπαδοί δε σε έχουν απογοητεύσει έτσι; «Είναι εκπληκτικοί. Εκπληκτικοί. Ζουν τα πάντα με πάθος. Είναι απίστευτο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...